local-stats-pixel fb-conv-api

Savādāka šokolādes kūka16

124 4

Daudziem ar nosaukumu "šokolādes kūka" asociējas sauss olu biskvīts, kuram daļa miltu aizstāta ar kakao - nekā īpaša. Zviedrijā gan ļaudis šokolādes kūku gatavo pavisam savādāk. Tā ir ar izteiktu rūgtās šokolādes garšu, lipīga, ar sausu, glazūrai līdzīgu virskārtu. Sakārdināju? Tad uzrakstīšu, kā tādu gardumu var pagatavot.

Nepieciešams:

100g sveista

2 olas

300g cukura

200 g miltu

3 ēdamkarotes kakao

1 ēdamkarote vaniļas cukura

Sviestu izkausē un tajā iejauc cukuru un vaniļas cukuru, noliek malā, lai atdziest, bet ne sastingst. Miltus rūpīgi sajauc ar kakao, piesit olas, pielej jau padzisušo sviesta un cukura maisījumu. Rūpīgi samaisa visas sastāvdaļas, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīkla būs bieza, ķēpīga. Mīklu pārliek izjaucamajā cepamajā formā un izlīdzina vienmērīgā kārtā. Mīklas slānim jāsanāk maksimāli 3 cm biezam, bet visgardākā šī kūka sanāk, ja tā ir tikai 1.5 līdz 2 cm bieza. Ja izjaucamās formas nav, tad var lietot arī jebkuru citu formu, tikai tajā jāieklāj cepamais papīrs, lai gardumu pēc tam viegli varētu izvilkt no formas. Kad nu esam beiguši cīņu ar mīklu, šaujam to 175 grādu kasrtā krāsnī uz 20 minūtēm. Atdzisušu kūku griež gabaliņos, nenoņemot no formas pamatnes. Katru gabaliņu ar kādu kūkas lāpstiņu vai tamlīdzīgu instrumentu "atlauž" no pamatnes.

Ja kādam liekas, ka šādai kūkai lietot sviestu ir lieka izšķērdība, tad sviesta vietā var lietot cepamo (tikai ne uz maizes smērējamo) margarīnu vai pat eļļu, kurai nav specifiskas piegaršas. Gala rezultāts vienalga būs gana gards.

124 4 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Nu te nu nav taisnība, kas šo kūku lamā par brownies. Nejauksim ābolus ar bumbieriem. Ja vajag oriģinālnosaukumu, tad šis ir kladdkaka. Mums, latviešiem, var likties mazliet nelāgs šis nosaukums, tāpēc uzreiz nemaz nerakstīju to.

3 0 atbildēt

Man tada iznāk, taisot no jau gatavajiem maisijumiem,kad slinkums un nav laika mīklu taisīt.

2 0 atbildēt

mmmm. chocholate emotion

0 0 atbildēt

sacep un gaidam bildes emotion

0 0 atbildēt

ja nemaldos man ta šķiet kad tos sauc par brovnijiem emotion  (brownies) 

bōōt anyways labs raksts + 

0 0 atbildēt

that's called brownies

kad es gatavoju šokolādes kūku kakao aizstāj tumšā šokolāde un milti ir tikai divas ēdamkarotes so šī recepte drīzāk atgādina biskvītu

also kas gan ir brovniji bez zāles ;D

0 0 atbildēt

Ja ar sviestu, tad ofic jābūt garšīgai, paldies par recepti, kaut kad paprovēšu! emotion

0 0 atbildēt

Olas nav jāputo un cepampulveris arī nav vajadzīgs?

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Gardums noteikti emotion 

0 0 atbildēt