Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
185

Kad rabarberu laiks atkal sācies, cepam ierastās un vienmēr neapnīkstošās plātsmaizes.

Šoreiz man tā neierastā kombinācijā ar banāniem. Kā parasts labu labās rauga mīkla sagatavošana man nekād grūtības nesagādā. Arī tad, ja izrādās, ka pamaz miltu mājās. Vismaz pusi no miltu daudzuma var aizvietot ar mannas putraimiem un mīklas kvalitāte būs tikpat laba.

Gribu pateikt savu viedokli... Autors: rasiks Rabarberu - banānu plātsmaize
1.

Gribu pateikt savu viedokli par raugu. Pēdējos gados lietoju tikai sauso raugu no paciņām. Šoreiz tas ir Rīgas raugs. Paciņas otrā pusē rakstīts, ka to jāsajauc ar miltiem un tad jālieto. Esmu to izmēģinājusi gan iepriekš sajaucot ar miltiem, gan pievienot mīklai atseviški kā pēdējo sastāvdaļu, man tas rūgst vienmēr ļoti labi un nekādas atdzīvināšanas nav nepieciešamas, ko redzu pieminam daudzās receptēs un pat strīdus par to. Vienīgais noteikums, lai mīklas sastāvdaļas nav karstas.

Tie kam laika daudz var... Autors: rasiks Rabarberu - banānu plātsmaize
2.

Tie, kam laika daudz, var doties uz veikalu un mīklu nopirkt gatavu. Man ātrāk un ērtāk to pagatavot pašai. Un te jau tā redzama vairākkārt uzrūgusi un sabakstīta atpakaļ traukā. Ja būs konkrēti jautājumi komentāros, labprāt atbildēšu. 

Mīklu izklāju platī apm 15... Autors: rasiks Rabarberu - banānu plātsmaize
3.

Mīklu izklāju platī apm. 1,5 cm kārtā, pārkaisu ar sasmalcinātiem jauno rabarberu kātiem. Pārkaisu ar cukuru. Sagriežu banānu un salieku vienmērīgi pa virsu. Brīva izvēle kā griezt banānu - var arī ripiņās. 

Pārleju ar maisījumu no... Autors: rasiks Rabarberu - banānu plātsmaize
4.

Pārleju ar maisījumu no vienas olas, 2 ēdamkarotēm skāba krējuma  un cukura pēc saviem ieskatiem (man 2 ēdamkarotes) un atkarībā no tā, cik cukura jau uzkaisīts pirms tam uz rabarberiem. Cepu 20 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. 

Gatavs jāpagaida vismaz... Autors: rasiks Rabarberu - banānu plātsmaize
5.

Gatavs, jāpagaida vismaz pusstunda, lai padziest, tad var griezt un baudīt. 

Banāni piedod ļoti patīkamu... Autors: rasiks Rabarberu - banānu plātsmaize
6.

Banāni piedod ļoti patīkamu aromātu, iesaku pamēģināt, lai dažādotu parasto rabarbermaizi. 

Man garšo silta, kaut gan tas neesot veselīgi. 

0
185

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [12]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
pūkainīts avatars
Medaļa BakalaursMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesaka
  pūkainīts 14.05.18 16:03  
 
3
0
atbildot uz rasiks komentāru " Vēl ar auzu pārslām man arī patīk. Tās arī ma... "

Ar auzu pārslām gardi sanāk, ja vēl klāt kādu saulespuķu sēklu un linsēklu sauju, tad vispār smarža un garša neaprakstāma!

mazais28 avatars
Medaļa VienotībaMedaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Vampīru klana biedrs
  mazais28 22.05.18 06:23
 
2
0

  

ALISDZONS avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa SpoksMedaļa Rotaļu draudziņš
  ALISDZONS 15.05.18 10:18
 
2
0

Nammm Cik gardi   

Banančiks00 avatars
Medaļa DeputātsMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Bots
  Banančiks00 15.05.18 09:47  
 
2
0
mmm😛

Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 14.05.18 20:33
 
2
0

Man vēl nedēļa jagaida, lai rabarberi ienāktos, gardi.    

SAMSS avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa AutoklikerisMedaļa Pavasara laiks
  SAMSS 14.05.18 17:54
 
2
0

      

pūkainīts avatars
Medaļa BakalaursMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesaka
  pūkainīts 14.05.18 15:57  
 
2
0
atbildot uz rasiks komentāru " Ja ar mannu taisu, tad  visu mannu beru ... "

Paldies par padomu! Noteikti izmēģināšu. Es saldskābmaizei esmu taisījusi plaucējumu no mannas, ja iztur vairākas stundas labi sasegtu, tad paliek smuki saldens, kaut ne tik salds kā rudzu plaucējums.

pūkainīts avatars
Medaļa BakalaursMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Admins iesaka
  pūkainīts 14.05.18 15:30  
 
2
0
Pilnīgi tev piekrītu par sauso raugu. Manna sausā veidā kā miltu aizvietotājs pie rauga mīklas man ne visai, bet toties pārpalikusī brokastu mannā putra, iemīcīta rauga mīklā, dod izteiktu gaisīgumu un tādu "smalku" garšu, it kā mīklai būtu pulka olas un sviests klāt.

leons kimmelis avatars
Medaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa Dienas joksMedaļa Dienas joks
  leons kimmelis 28.06.18 20:01
 
0
0

Man banāni negaršo,tos neēdu,es rabarberiem pa virsu uzkaisu kanēli sajauktu ar cukuru,bet nu kas kuram garšo. 

rasiks avatars
Medaļa Darts VeidersMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Pingvīns
  rasiks 15.05.18 10:20
 
0
0

atbildot uz Banančiks00 komentāru " mmm😛 "

Tev varētu īpaši garšot ar banāniem.

rasiks avatars
Medaļa Darts VeidersMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Pingvīns
  rasiks 14.05.18 15:59
 
0
0

atbildot uz pūkainīts komentāru "Paldies par padomu! Noteikti izmēģināšu. Es sal... "

Vēl ar auzu pārslām man arī patīk. Tās arī maķenīt jāpabriedina. 

rasiks avatars
Medaļa Darts VeidersMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Pingvīns
  rasiks 14.05.18 15:43
 
0
0

atbildot uz pūkainīts komentāru " Pilnīgi tev piekrītu par sauso raugu. M... "

Ja ar mannu taisu, tad  visu mannu beru sākumā un paraudzēju pašķidru ar nedaudz miltiem, lai manna paspēj labi sabriest un tikai vēlāk lieku taukvielas un samīcu ar miltiem stingrāku.