Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
78

Pastas salāti ir garšīgs, barojošs un praktisks paēdiens. Tikko gatavotu to var ēst siltu, bet var arī atdzesēt un ēst vēlāk. Es šos parasti sataisu vakarā nākamās dienas pusdienām. Ar sastāvdaļām var variēt pēc sirds patikas un iespējām. Tādējādi man katru reizi sanāk nedaudz savādāk, atkarībā no tā, kas pieliekamajā atrodams.

Šis konkrētais ir vienam cilvēkam paredzēts. Jo vairāk ēdāju, jo attiecīgi vairāk visa jāliek klāt.

Makaronus labāk ņemt tos, kas ir trubiņveidīgie. Spageti un spagetiveidīgie nederēs. Citas formas var ņemt, bet mana pieredze rāda, ka trubiņas vieglāk ēst, respektīvi, nomedīt ar dakšiņu, un labāk izskatās salātos.

Pastas salāti nenozīmē, ka jāsavāra pilns katls ar pastu. Tā ir tikai viena no sastāvdaļām.

Manas sastāvdaļas šoreiz

Makaroni, 2 saujas

Ķiršu tomātiņi, 6 gab.

Parmas šķiņķis

Cukīni

Rukola

Sāls

Pipari

Olīveļļa

Zaļumi, ņēmu pa nedaudz no bazilika un to pētersīļa

Makaronus uzvāra sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Es vāru uz aci, protams. Uzvāru ūdeni, piemet brangu šķipsnu sāls un, kad ūdens burbuļo, iemeru makaronus. Salātiem ir labāk, lai makaroni ir vairāk cieti kā mīksti, jo no pārējām sastāvdaļām un eļļas būs šķidrums, kas viņos sasūksies. Ja būs pārāk mīksti, tad nākamajā dienā pusdienās būs makaronu biezenis, nevis salāti.

Kad makaroni gatavi, nolej ūdeni un sajauc kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Sāli un piparus pēc vēlmes un patikas. Pārlej eļļu un pārber ar zaļumiem. Ņam ņam ņam

Obligātās sastāvdaļas ir... Autors: sisidraugs Pastas salati
1.

Obligātās sastāvdaļas ir pasta jeb makaroni, tomāti un garšvielas.

Tikmēr nomizo un... Autors: sisidraugs Pastas salati
2.

Tikmēr nomizo un sagriež cukīni. Bildē redzams, cik daudz es ņēmu. Nomizots ir diezgan brutāli, bet tas tāpēc, ka man cukīni un gurķu mizas ir truša gardumiņš. Lai jau tiek Gizmo kārumiņš.

Uz lielas liesmas uzkarsē... Autors: sisidraugs Pastas salati
3.

Uz lielas liesmas uzkarsē pannu un, kad redzams, ka ir karsta, karsta, uzlej nedaudz eļļu un pēc mirkļa uzber cukīni. Burtiski uz pāris minūtēm. Viņus nevajag cept, tikai apraut, kā saka. Kad jau krāsa sāk mainīties pieber klāt sagrieztus tomātiņus. Un pēcpusminūtes liesmu nogriež uz mazāko un ļauj pāris minūtes pasautēties. Ja ir laiks un vēlme, šo visu var darīt uz grilla, nevis pannā. Un tomātiņus sagrillēt veselus. Man šoreiz bija ātrā versija.

 Autors: sisidraugs Pastas salati
4.
 Autors: sisidraugs Pastas salati
5.
 Autors: sisidraugs Pastas salati
6.
 Autors: sisidraugs Pastas salati
7.
0
78

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [2]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
weed111 avatars
Medaļa Veiksmes lādeMedaļa BakalaursMedaļa Rainis
  weed111 25.05.16 17:26
 
0
0

Viss jau būtu labi, tikai pēdējā bilde prasījās jau ar nākamās dienas rezultātu - kad makaroni ir savilkušies ar visu pārējo. Savādāk tāda 'nu nekāda' tā pēdēja bilde.  

sisidraugs avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa ŽurnālistsMedaļa Redaktors iesaka
  sisidraugs 25.05.16 23:57
 
0
0

atbildot uz weed111 komentāru " Viss jau būtu labi, tikai pēdējā bilde ... " Saprotu. Vienīgais, ka taja dienā, respektīvi nākamajā, es aizgāju pusdienās ar kolēģiem un mans draugs bija pusdienās visu apēdis. Nebija vairs, ko bildēt. Nākamreiz pacentīšos.