local-stats-pixel fb-conv-api

Ķiploku "grauzdiņi" MehāniskāBerze gaumē11

Čau visiem! Pēc pārtraukuma esmu atpakaļ ar jaunu rakstu. Šobrīd pilnā sparā rit dārza darbi - sēšana un stādīšana, bet vienā brīdī tā sagribējās kaut ko garšīgu, ka bija jāiet pārcilāt receptes, bet beigās nekas mani neuzrunāja. Tad es ieraudzīju, ka mums ir neierasti daudz rupjmaizes, un izdomāju, ka gribu ķiploku grauzdiņus. Sen nav bijuši. Ķiploku grauzdiņi ir laba manta, tikai baigi treknā. Ja ņem vērā, ko liek klāt tiem grauzdiņiem, ko var nopirkt veikalā, tad roka neceļas pirkt. Arī mājās gatavotie ir diez gan trekni, bet es izdomāju, kā tos pagatavot liesākā veidā, taču tikpat garšīgus. Īsti par grauzdiņiem tos nevar nosaukt, jo es šķēles negriežu sīkāk, taču nebūsim sīkumaini un nepiesiesimies vārdiem emotion

156 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Domāju grillēsi tās maizes. Ja ļoti vienkāŗši un garšīgi, kuram latvietim gan negaršo rupjmaize?  emotion 

10 0 atbildēt

 emotion  vel sagriezt vajadzetu gabaliņos. Un grauzdiņi labāk sanāk no ķieģelīša.

7 0 atbildēt

 emotion Tā neko,bet salmiņos būtu garšīgāk.

7 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Ja cepsi lielākos grādo kā 180-200, vajadzēs aptuveni 6-8 minūtes cept- ārēji būs krauksķīgi, bet visu vēl mīksts. Ja gribi viscaur kraukšķīgu šķēli, tad mazākos grādos, kādu 130, vidēji 15min.  Un, ļoti pareizi un laikietilpīgi- sacep šķēles, sasmērē ar garšvielām un ķiploku un tikai tad sagriež salmiņos. Vēl ir variants, ja grib uzreiz salmiņos griezt, tad jāņem katliņš ar eļļu, jāuzkarsē apm 180-190 grādi un jācep tajā eļļa aptuveni 1-1,5min, tad pārkaisa sāli un piparus. Es darbā ķiplokus sablenderēju uzreiz ar eļļu, lai tāda biez massa iznāk un tad izceptos graudiņus lieku bļodā un ar iemetu karoti ar blenderētajiem ķiplokiem, visu samaisu- tā vienk ir ātrāk, ja vajag daudz porcijas sataisīt.

3 0 atbildēt

Labs. Sen nav taisīts.  emotion 

2 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

Gardi. emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt