local-stats-pixel fb-conv-api

Kara laika receptes31

422 2

Dažas receptes, ko varētu pagatavot ( no vienas puses joks, bet varētu padomāt)

1.Zāles buljons

Saliek marles maisiņā natres, dilles, skābenes, lokus, sīpolus, burkānus, kāļus, vasarā svaigus, ziemā kaltētus. pavāra 15 min., pieliek sāli. Buljons būs gatavs.

2.Auzu miltu zupa.

Vakarā iemērc auzu miltus aukstā ūdenī, tad maisot pielej siltu ūdeni, vāri aptuveni 15 minūtes, ja ir pieliec krējumu, vai augļu sulu.

3.Sakņu zupa.

Vāra saknes kāļus, burkānus,pētersīli, seleriju, sīpolu, lauru lapu, nedaudz sāli. Pievienu dažus kartupeļus, ar piestiņu sagrūž. Ja nepieciešams nedaudz satumē ar miltiem, ja ir krejums, pievieno.

4.Vārīti gurķi.

Gurķus nomizo, sagriež gabaliņos, izņem sēklas, vāra sālsūdenī mīkstus. gurķus izņem, pie novārījuma pievieno samaisītus miltus ar sviestu, pievieno citronu sulu, pētersīļu lapas un olu dzeltenumu, uzsilda, pievieno gurķus, uzzvāra. Labu apetīti.

5.Štovēti kāļi.

Sagriež kāļus mazos kantainos gabaliņos, izvāra mīkstus, pievieno sāli un pienā iemaisītus miltus, var pielikt nedaudz cukuru. Vēlams ēst kopā ar siļķi, ja nav, tad jāiztiek tāpat.

6.Sparģeļi.

Notirītos sparģēļus novāra ūdenī, pievieno sāli un cukuru. (Neesmu pamēģināji, bet bada laikā laikam var ēst, ja ir cukurs).

7.Silta siļķu mērce.

Siļķes izmērcē, attīra no asakām, sakapāsacep ar sīpoliem, pievieno pienu, ar miltiem aiztumē. Varētu būt gardi.

8.Sakņu kotletes.

Saknes iemērc ūdenī un pēc tam nolej.Tad saknes novāra mīkstas, samaļ, pieliek vārītu sīpolu, olu, pierīvē zaļu kartupeli, ja nav tad miltus un sāli. Ja ir, tad nedaudz maltu gaļu, bet vēl labāk žāvētu zivi. Labu apetīti.

9.Speķa salāti.

200.gr. treknu speķi sagriež smalki, iztecina, pievieno etiķi, sāli, smalki sagrieztus lociņus, dilles un grieztus salātus, labi samaisa (izcilā). Padod ar ceptiem kartupeļiem.

10.Nātres kā ēdiens.

Jaunās nātres labi izlasa un labi nomazgā, jo viņas ir pārāk smilšainas. Uzkarsē, nokāš, sakapā smalki, sacep ar taukiem, labāk ar sviestu pievienojot miltus, pievieno pāris ēdam karotes augsta udens, tad siltu (vārītu) ūdeni, maisa.Pievieno dilles un lociņus, ja nav, tad sīpolu. Ja ir, tad var pievienot iepriekš apcetu desu sagriestu nelielos gabaliņos.. Labu apetīti.

Varbūt kādam tas noderēs, adaptētas receptes no pagājušā gadsimt pirmās desmitgades.

Labu apetīti, ja kāds izmēģinās, gaidu atsaiksmi. emotion

422 2 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

👍

0 0 atbildēt