Kad mugurkauls jau sāk durties vēderā un ledusskapī svilpo vējš, nobriedu uztaisīt kaut ko sātīgu.
Kad mugurkauls jau sāk durties vēderā un ledusskapī svilpo vējš, nobriedu uztaisīt kaut ko sātīgu.
Duram uz centrāltirgu un sapērkam tikai augstākās kvalitātes gaļas asortus. Pārdevējai var arī uzprasīt, lai nogriež kādu šķēlīti pagaršošanai.
Sagriežam liellopu plaušas, nieres, cāļu kakliņus, liellopu rīkles, kūpinātas cūku ādiņas un aknu atgriezumus.
Metam iekšā katlā un vāram aptuveni stundu.
Pievienojam četras glāzes griķu.
Pavāram vēl minūtes desmit, piecpadsmit, līdz griķi ir uzbrieduši. Ik pa laikam pagaršojam un padurstam, lai viss nepārvārītos.
Ņemam katlu nost no plīts un nesam vēsā vietā atdzist.
Pa to laiku izdzenājam pa pagalmu visus ežus, kuri salīduši zagt ābolus..
Atstājam uz vakts sargu, kurš nelaidīs sētā agresīvos ežus.
Iešaujam biki bairīti ar zaceni apetītes uzlabošanai.
Kad ņamma atdzisusi, meklējam pašu smalkāko bļodiņu un kraujam iekšā pamatīgu porciju. Neaizmirstam visu kārtīgi noformēt ar tomātiem un kādu salātlapu no kaimiņu siltumnīcas.
Man patika!... aknas, nieres, ādu, skalpu, zarnas ... nu vecis ticis pie šprices!
Un vispaabaa - naFF ko gainjaat eZZiiC, jamam vnk dazjus aabolus plaatsmaizei savaijdzeejaas, kas, Tev zjeel, vai?!
Šitāgu virumu taču laukos suņiem vāra. Fui, pirmā recepte pa daudziem gadiem, ko es ar piemaksu pat nergibētu noprovēt.
Ot jaa, shitas riTTiigs sunjuka rijamais! Periodaa, kad nebija naudas, shitaadu paeedienu vaariiju regulaari visai 6 personu gjimenei, suniju un kakiju ieskaitot. Jaasaka gan, ka kakijs atteicaas, taa kaa iznaaca daliit uz pieciem
P.S. Citreiz taisiiju ar riisiem, citreiz ar gruubaam.
Tas moments, kad šī recepte uzdzen lielāku apetīti, nekā daļa šeit publicētās cilvēiem paredzētās.