local-stats-pixel fb-conv-api

Drusku uztaisīju suši (maki)44

263 10

Rīsi. Vislabāk būtu, ja būtu īstie suši rīsi (Nu tagad ir nopērkami daudzos veikalos) . Tie izceļas ar to, ka labi līp kopā, atšķirībā no gargraudu rīsiem, pie kuriem mēs esam tik ļoti pieraduši. RIMI un Maxima ir tikai Blue Dragon suši rīsi, kas piedevām ir diezgan padārgi (~6Ls/kg). Taču tam arī ir domāts specializētais veikals, ja kādam interesē, to varu uzrakstīt privāti.

Suši Su. Reizēm to sauc arī par "Seasoning for Sushi". Tas ir rīsu etiķis (nejaukt ar parasto etiķi!) sajaukts ar sāli un cukuru. Internetā var atrast daudzas receptes, kā pašam pagatavot Suši Su no rīsu etiķa un sāls/cukura, tomēr es parasti esmu slinks, un pieturos pie jau gatavajiem maisījumiem (lai arī tie, protams, ir dārgāki).

Nori. Nori ir kaltēta un cepta ūdenszāle. Tai ir kvadrātveida forma un tā ir ļoti tumši zaļā (gandrīz melnā) krāsā. Nori pats pagatavot nevar, jo pie mums neaug pareizās ūdenszāles. Pie tam cepšanas/kaltēšanas tehnoloģija arī noteikti nav vienkārša. Nori var dabūt gatavu pakās pa 10 vai 50 lapām katrā. Nori ir ļoti jūtīgs uz mitrumu (sūklis neuzsūc ūdeni tik labi kā Nori), tāpēc to jāglabā pilnīgā sausumā. Mitrs Nori uzreiz sačokurojas un praktiski nav lietojams.

Pildījums. Šeit nu ļaujiet vaļu iztēlei. Dažas idejas - lasis, forele, avokado, siers, garneles, ikri, krabju nūjiņas, siers Philadelphia (īpaši iesaku), gurķis, u.c. Man vislabāk garšo klasiskie maki ar lasi, gurķi, avokado un Philadelphia sieru.

Sojas mērce, Vasabi un Gari. Šīs ir lietas, ar kurām parasti suši ēd kopā. Vasabi ir īpaši asi japāņu mārrutki zaļā krāsā. Tos var dabūt krēmveidā tūbiņā, vai arī pulverveidā, ko jāsajauc ar ūdeni, lai iegūtu krēmu. Gari ir marinēts ingvers. Šīs lietas, protams, arī ir gaumes jautājums.

Bambusa paklājiņš ritināšanai.

ASS nazis. Uzsvars uz ASS. Vislabāk vēlreiz uztrīt pirms lietošanas nu un trauki protams (katls, bļoda u.t.t.)

Nu un protams laba apetīte, jo kā zināms - šuši negaršo visiem!! :)

Uztaisiet paši un redzēsiet, ka tas nav nemaz tik grūti un kompānijā ir pat jautri! :)

263 10 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

aaaaa, kā es gribu suši emotion

10 0 atbildēt

man siekala līdz zemei notecēja. :D

7 0 atbildēt

Tas ko pievieno ir rīsu etiķis, un tici man no rīsiem pa 35 santīmi tev nekas labs nesanāks!!!! Lašara tu esi!! Viņus speciāli apstrādā pirms tam!! :P __ atbildot uz niks komentāru "smiekli nāk... tiešām domā ka rīsi ir speciālie... "  

3 0 atbildēt

a kur ingvers? :D

3 0 atbildēt

Sūši ir super liets + pašam tos gatavot ir forši. Pagaidām vienreiz tikai ar draudzeni pamēģinājām ar parastajiem rīsiem, un sanāca garšīgi tik un tā. + Nenovērtējamais kopīgas gatavošanas process emotion

2 0 atbildēt

ņamma, pamazām sāku c'āpot ci*s :)

2 0 atbildēt

Es nekad neesmu ēdusi suši! Nav pat ne mazākās nojautas kā viņš varētu garšot... Pagatavošanas tehnika ļoti interesanta, bet es labāk pieturos pie vietējiem ēdieniem!! Protams + par rakstu!! emotion

2 0 atbildēt

viss skaidrs eju pie tevis peec SUSHIIII :D

0 0 atbildēt

Ņamm emotion

0 0 atbildēt

cik apm prasīsi par apm 4 garajiem luņķiem?

0 0 atbildēt

parasti neēdu,  izskatās tik ļoti garšīgi

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

nice emotion

0 0 atbildēt

vispār jau tas rozā brīnums,ko saucat par ingveru un kas garšo pēc odekolona,nav domāts ēšanai,tas domāts lai nosistu pēcgaršu,kad ir vairāku veidu suši,nu ķipa lai visi negaršotu vienādi,apēd vienu veidu pēc tam pakošļā ingveru un ar jaunām izjūtām ņem citu veida suši :) tā lūk!

0 0 atbildēt

es gan parastos sushi taisiiju, panemu latvieshu riisus un lasi, :D

0 0 atbildēt

Pirmajā bildē tur gluži nav maki, gan jau vēl 1 sake kkur bija, spriežot pēc apakšējām bildēm, tad sanāk maki (8 gab)

A tie lielie, tie ir nigiri suši :P

bet ir labs..

0 0 atbildēt

aaagh, man taa tgd sagribeejaa sushi!!!!!! D:

0 0 atbildēt

noteikti pameginasu kadreiz :)

0 0 atbildēt

uzcienāsiet mani kāds? ^^

0 0 atbildēt

mmmm kaa gribaas

0 0 atbildēt