Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
1
117

Kāpēc par kotletēm gribu rakstīt vēlreiz? Tāpēc, ka tās un frikadeles arī bērnu uzturā ieņem redzamu vietu. To zina visi vecāki, kam bērni ir līdz skolas vecumam. Galvenokārt tāpēc, ka šajos izstrādājumos gaļa ir jau sasmalcināta un tamdēļ vieglāk apēdama. Arī pieaugušie tās nesmādē. Tās var gatavot no dažādas šodien pieejamas maltas gaļas kā lielopa, cūkas, tītara, vistas u.t.t., kā arī tās kombinējot. Laika gaitā ir stipri dažādota arī receptūra. Ja agrāk kotletēm bija pierasts pievienot mērcētu baltmaizi , vai kartupeli, šodien priori kļūst ķirbji un kabači. Arī manā ikdienā tie ieņem aizvien lielāku vietu.

Šodien man cūkas maltās gaļas kotletes ar oranžā riekstu ķirbja piedevu.

Sarīvēju uz rupjo rīvi apm... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
1.

Sarīvēju uz rupjo rīvi apm. 200 gr ķirbi bez mizas un sēklām un vienu palielu sīpolu.

Pievienoju 05 kg svaigi... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
2.

Pievienoju 0,5 kg svaigi maltu cūkas gaļu. 

Vēl 2 olas pus tējkaroti... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
3.

Vēl 2 olas, pus tējkaroti melnos maltos piparus un sāli. Samīcu viendabīgā masā. 

Kotlescaronu masa iznāk... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
4.

Kotlešu masa iznāk pamīksta, tāpēc kotletes veidoju ar karotes palīdzību.

Kotlescaronu... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
5.

Kotlešu apviļāšanai izmantoju rupja maluma kviešu miltus. 

Cepu saulpuķu eļānbsp Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
6.

Cepu saulpuķu eļā. 

Tikai tad kad viena puse... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
7.

Tikai tad, kad viena puse apcepta, apgriežu otrādi un cepu līdz gatavībai. Pirms nākošās pannas cepšanas,  noleju eļļu un ar virtuves dvieli noslauku visus tumšos  piedegumus pannai, lai tie nepielīp no jauna uzliktām kotletēm. Nākošo porciju cepu jaunā eļļā .

Iznāca 14 vidēja... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
8.

Iznāca 14 vidēja izmēra kotletes, ļoti sulīgas, ar kraukšķīgu virskārtu.  Tik sulīgas, ka nav vajadzīga pat mērcīte. 

Iepriekscaronējā dienā pēc... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
9.

Iepriekšējā dienā pēc Elīnai noskatītas receptes vārīju lēcu zupu bez gaļas. Paldies par recepti, iznāca ļoti laba, bet es to sablenderēju biezzupā, lai nejūt lēcu miziņas. Pārpalikumu katliņā noliku pa nakti uz lodžijas. Tas bija sabiezējis pavisam biezs un šodien to uzsildīju kā biezeni pie kotletēm. 

 

Te nu ir manas sātīgās... Autors: rasiks Cūkas gaļas kotletes
10.

Te nu ir manas sātīgās pusdienas. Piedevās marinēts gurķis, svaiga paprika un tomāts. Saldētās dillītes arī bagātināja garšas buķeti. 

1
117

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [22]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
MissElīna avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  MissElīna 11.01.18 17:41  
 
3
0
Prieks, ka recepte noderēja 😊

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 11.01.18 13:42
 
3
0

atbildot uz coldasice komentāru " tā pēdējā bilde izskatās drausmīgi,cies... "

Visi jau neesam tik gudri un attapīgi.

KerCiet avatars
Medaļa PandaMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Namejs
  KerCiet 11.01.18 08:03  
 
2
0

  

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 08.02.18 22:39
 
2
0

atbildot uz Juris1604 komentāru " Gardi, bet es pēdējā laikā kotletēm ola... "

Tad, kad cepu bez ķirbja piedevas, arī olas nepievienoju, bet te baidījos, ka neizjūk. 

Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 08.02.18 22:06
 
2
0

Gardi, bet es pēdējā laikā kotletēm olas nepievienoju. Tas, ka pēc katra cepiena panna ir jaatīra, tas ir obligāti. recepte laba.    

SabuļZvērs avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RainisMedaļa Spoks
  SabuļZvērs 11.01.18 15:33
 
2
0

atbildot uz rasiks komentāru " Kaut kā jau sīpols organismā jāievada, vismaz... "

Nu tur šaubu nav, es pilnīgi visam (izņemot saldos) lieku klāt un vēl salātiem svaigā veidā!

SabuļZvērs avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RainisMedaļa Spoks
  SabuļZvērs 11.01.18 14:49
 
2
0

atbildot uz rasiks komentāru " Varbūt rīve no kāda rūsoša metāla, tad pieļau... "

Jātaisa zinātniski pētnieciskais projekts ar dažāda smalkuma un materiāla rīvēm

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 11.01.18 14:42
 
2
0

atbildot uz coldasice komentāru " man arī viegli,to,kas nepatīk vizuāli,ja pat... "

Bet neviens tak neko neuzspiež ēst vai neēst. Fotogrāfijām arī liela nozīme. Es fotografēšanā  esmu amatiere,  tumšā laikā ar zibspuldzi man neiznāk labas bildes. Varbūt, ka to pašu kāds nofočētu tā, ka visi siekalas rītu. 

SabuļZvērs avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RainisMedaļa Spoks
  SabuļZvērs 11.01.18 14:11
 
2
0

atbildot uz rasiks komentāru " Nav gadījies. Nezinu, kāpēc tas varētu notikt... "

Ir pat gadījies nopirkt maiznīcā ceptu maltās gaļas pīrādziņu, kurš izrādījās neēdami rūgts tieši dēļ rīvēta sīpola! Katrā ziņā interesanti, varbūt atkarīgs no rīvēšanas smalkuma?

SabuļZvērs avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RainisMedaļa Spoks
  SabuļZvērs 11.01.18 13:55
 
2
0

Jautājums- tev sīpols rīvējot nepaliek drausmīgi rūgts? Es tik dēļ tā nekad nerīvēju, ir gadījies visu ēdamo izgāzt miskastē.

SAMSS avatars
Medaļa RainisMedaļa Duraka 3000 spelesMedaļa Recidīvists
  SAMSS 11.01.18 13:44
 
2
0

interesanti  

Tēvocis Sems avatars
Medaļa PolittehnologsMedaļa Garīgais līderisMedaļa Superautors
  Tēvocis Sems 11.01.18 13:26
 
2
0

  Gardi gan.  

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 11.01.18 15:36
 
1
0

atbildot uz SabuļZvērs komentāru " Nu tur šaubu nav, es pilnīgi visam (izņemot s... "

Es tieši tāpat. 

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 11.01.18 14:01
 
0
0

atbildot uz SabuļZvērs komentāru " Jautājums- tev sīpols rīvējot nepaliek ... "

Nav gadījies. Nezinu, kāpēc tas varētu notikt.  Kartupeļus rīvējot pankūkām, arī vienmēr  rīvēju klāt sīpolu, tad masa nepaliek tumša. Vai ķirbis  tik daudz no kartupeļa atšķiras? 

Vilnis Salzemnieks avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa BetmensMedaļa Moderatora favorīts
  Vilnis Salzemnieks 09.02.18 19:04
 
0
0

  Lieliski. Viss ģeniālais ir vienkāršs.

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 13.01.18 23:23
 
0
0

atbildot uz Cigors7 komentāru " Jaa, pats labumiņš! Agrāk praksē man vi... "

Paldies par padomiem!  

Cigors7 avatars
Medaļa BakalaursMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Dienas doma
  Cigors7 13.01.18 23:21
 
0
0

Jaa, pats labumiņš! Agrāk praksē man viens traks pavārs iemēcīja riktīgi labi sataisīt kotlešu masu ko vēl šodien gatavoju: Uz panas apcepu sīpolus ar burkāniem un beigās pievienoju ķimenes, bik ķiploku un timiānu. Fantakstika kopā ar kartupeļu biezeni. ! 

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 11.01.18 15:10
 
0
0

atbildot uz SabuļZvērs komentāru " Jātaisa zinātniski pētnieciskais projekts ar ... "

Kaut kā jau sīpols organismā jāievada, vismaz ziemā, lai būtu normāla asinsrite. Nezinu nevienu dabisko līdzekli, kas  tik labi šķidrina asinis un līdz ar to neveidojas asinsvados trombi. 

coldasice avatars
Medaļa SensācijaMedaļa RecidīvistsMedaļa Bila acs
  coldasice 11.01.18 14:36
 
2
2

atbildot uz rasiks komentāru " Es tik cimperlīga un kategoriska savos spried... "

man arī viegli,to,kas nepatīk vizuāli,ja pats neesmu gatavojis ,neēdu un punkts

rasiks avatars
Medaļa AutoklikerisMedaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Bergmanis
  rasiks 11.01.18 14:19
 
0
0

atbildot uz SabuļZvērs komentāru " Ir pat gadījies nopirkt maiznīcā ceptu maltās... "

Varbūt rīve no kāda rūsoša metāla, tad pieļauju tādu varbūtību.