local-stats-pixel fb-conv-api

Bole12

74 1

 

Bole ir atsvaidzinošs dzēriens, ko parasti pagatavo vairākas stundas pirms pasniegšanas no augļiem vai aromātiskām garšvielām. To var dēvēt par aristokrātisku.

Lai gan Napoleona Bonaparta un viņa mīļotās sievietes Žozefīnes iecienītā bijusi bole ar vijolīšu ziediņiem, tomēr boles dzimtene ir Anglija. To sendienās gatavoja lielā apaļā traukā. Tas līdzinājās bumbai, un tieši šā trauka dēļ bole iemantojusi savu nosaukumu ("bowl" angļu val. – apaļa bļoda).

Bolēm ir īpatnēja gatavošanas tehnoloģija un noteiktas receptes. Tās parasti gatavo 10 personām. Dzērienu var pagatavot stiprāku, vieglāku, bezalkoholisku, tomēr boles pamatā parasti ir vīns, rums vai konjaks, augļi un šampanietis.

Dzērienam jābūt ledusaukstam (atdzesētam), jo bolē nedrīkst likt ledu, lai tas nekļūtu ūdeņains. Kad pieliets šampanietis, boli vairs nemaisa. Ja vēlas, lai bole nebūtu tik stipra, var pieliet arī minerālūdeni.

Parasti boli aromatizē ar citrona miziņu, kanēli un krustnagliņām.

Patiesībā Bole ir apbrīnojami viltīgs dzēriens, kā rāda pieredz nezinošajiem klupšanas akmens ir daudzums - bole ir tik garšīga, ka apstātie nav iespējams. Boles gatavošanas tradīcijas vissmalkāk izkoptas valstīs, kur ražo vīnu - Vācija, Skandināvija. Un, lai gan bole ir dzēriens, tas lieliski garšos arī kā deserts tā daudzo augļu dēļ. 



Tev vajadzēs:

74 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Siekala vismaz domu līmenī notecēja, un ne reizi vien!

Izskatās un jau pat izklausījās ļoti ļoti garšīgi. Tikai, žēl ka nav precīzi, cik pret cik, pēc lielumiem sarakstīts, kas, kā un kad jālej.

bet emotion +

3 0 atbildēt

Šitas dzēriens tiešām ir kolosāls...un ja pareizi sataisa, tik labi iet iekšā ka pilnīgi pipec...

1 0 atbildēt

jā, zinu šito- nenormāli garšīgs bet viltīgs dzēriens.  Pietiek ar divām glāzītēm, kad jau "iedod" pa galvu emotion

0 0 atbildēt

Tagad es gribu bolui.

0 0 atbildēt

Oh šit  apstījos sastāvdaļas tikai, neko nelasīju, gribās tgad iedzer to koktēli emotion

0 0 atbildēt

atbildot uz Marta komentāru " īstenībā jau banāni ir vienīgie, ko bolēs neliek " kāpēc? es liku man un citiem tīri labi garšoja  

0 0 atbildēt

garsiigi izskataas un izklausaas

0 0 atbildēt