Daudzi no mums vēl atceras baltmaizi pa 22 kapeikām no tuvējā maizes veikala, citiem varbūt vecāki ir stāstījuši, ka kādreiz maize nebija sagriezta un iepakota, bet gan ar kraukšķīgu garoziņu. Te nu būs padomjlaika recepte pēc GOST, pārrēķināta no rūpnīcas apjoma uz ğimenes apjomu.
Maizīti gatavoju ar iejavu.
Baltmaize ar bērnības garšu44
333
1
Autora bilde
Autora bilde
Iejavam vajag 200g miltu
Autora bilde
4g sausā rauga
Autora bilde
110g ūdens
Autora bilde
Iejavu samīca tikai tik daudz, lai bļodā vairs nebūtu sausu miltu, raudzē 2 - 2.5 stundas
Autora bilde
Uzrūgušajam iejavam pieber 200g miltu
Autora bilde
16g cukura
Autora bilde
14g sviesta un 6g sāls