Pievienoju glāzi piena vai ūdens un ēdamkaroti augu eļļas, izmaisu ar zupas kausiņu. Ja mīkla nav pietiekoši šķidra (atkarīgs no lipekļa % miltos), var vēl pievienot pakāpeniski nedaudz ūdens.
Šādi gatavota mīkla būs garantēta bez miltu kunkuļiem, kas rodas, ja gatavošanas procesā uzreiz visā šķidrumā ber sausās sastāvdaļas un tad, kuļot ar mikseriem vai blenderiem, mēģina kunkuļus likvidēt, bet pielaiž atkal citu kļūdu. Proti, pankūku mīklu nedrīkst intensīvi kult, jo tad pankūkas būs sīkstas.
2. recepte:
Ja mājās nav paniņu, rūgušpiena, kefīra, joguta un piena, tad
Bļodā ielieku 2 ēdamkarotes skābo krējumu, glāzi ūdens , divas olas, ēdamkaroti cukura un pustējkaroti sāli. Visu ar karoti ātri sakuļu.
Turpmākais kā 1. receptē, pievienojot tikai miltus un ūdeni.