local-stats-pixel fb-conv-api

Tomātu audzēšana16

90 1

Šoreiz nolēmu izveidot pāris rakstus par tomātu audzēšanu. Kā jau visi noteikti nojauš, tad lai tiktu pie tomātu ražas nepietiek vien ar tomātu laistīšanu, tāpēc pastastīšu kā tomātu augi ir apstrādājami, lai palielinātu tomātu ražu un sekmētu tomātu augu augšanu. Svarīgākais šajā procesā ir samazināt pašu tomātu augu lakstu daudzumu un sataupīt tomātu ziedus, kuri pēc tam ļaus nogatavoties tomātiem. Šajā rakstā iekļaušu, kad būtu veicama tomātu lakstu samazināšana, nākamajos rakstos esmu paredzējis iekļaut, kas būtu nepieciešam tomātu lakstu apstrādāšanai un kā man pašam sanāca apstrādāt tomātu lakstus, lai ļautu tomāta augam koncentrēt augšanu uz ziediem.

Kad būtu veicama tomātu lakstu apstrādāšana:
+ kad tomāta augam parādas pirmie ziedi
+ kad ārā ir sauss laiks
+ kad tomātu lakstu masa iekļauj tomātu ziedus, aizsedzot tiem apgaismojumu

Kā tomāta auga lakstu masa būtu samazināma, lai ļautu tomāta augam koncentrēt augšanu uz ziediem:
o visi dzinumi, no tomāta saknes līdz tomāta ziediem būtu izgriežami
o svarīgi ir atstāt tomāta augam pēc iespējas vairāk lapu, jo tomāta lapas Saules gaismu sintezē tomātam nepieciešamajās barības vielās
o tomāta augs pēc dzinumu izgriešanas būtu nostiprināms, jo tomāta apakšējie dzinumi visbiežāk arī kalpo kā tomāta auga balsts
o atstājami vien būtu dzinumi, kuri ir augstāk par tomāta ziedu, kuriem sekojot, ir iespējams regulēt tomāta auga ziedu veidošanās daudzumu un pašu tomātu ogu nogatavošanās gaitu.

Kad tomāta augam spēj izšķirt pirmos ziedus, tad būtu sagadāms sauss laiks un tad izgriežami visi tomāta auga dzinumi sākot no auga saknes līdz tomāta ziedam. Starp tomāta auga stiebru un katru tomāta lapu var veidoties jauns tomāta dzinums, kas tomāta augšanu var koncentrēt tomāta lakstos nevis ļaut attīstīties ziediem un tomātu ogām. Iespējams, apakšējie tomāta dzinumi izskatas izauguši ārā no paša tomāta stiebra, jo lapa kura dzinumam bija ārpusē ir nokritusi. Šie visi dzinumi, kas tomāta auga augšanu novirza citur kā uz tomāta ziediem un tomāta augšanu augšup ir izgriežami. Sausā laikā to vajadzētu darīt tāpēc, lai tomāta auga brūces, kuras radās nogriežot dzinumus, spētu apžūt un sadzīt, tā nešķērdējot tomāta augu sulu, kura apgādā tomāta ziedus un ogas ar barības vielām.

Tmātu apstrādāšana:
Kad būtu veicama pirmā tomātu augu dzinumu izgriešana
Kas būtu nepieciešams, lai tiktu galā ar dzinumu izgriešanu
Sīkumi, kuri būtu jāņem vērā veicot tomāta auga dzinumu izgriešanu
Zināšanu pārbaude

mēģini, vērtē, komentē emotion

90 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000
atsūti pāris tomātelus uz LV emotion
3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Forši. emotion +

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt