local-stats-pixel fb-conv-api

Tā šogad aug tomāti19

235 0

Katru pavasari ar lielām cerībām sējam, stādām un gaidām labu ražu, bet ne vienmēr mūsu cerības piepildās. Tās ar laiku dilst un dilst un dzimst no jauna nākamajam gadam.

Vispirms īsumā par manu tomātu rūpalu. Siltumnīcas man nav.

Katru gadu laukā audzēju vienu un to pašu lauka šķirni no pašas audzētiem dēstiem. Sēklas vienmēr noņemu pati iepriekšējā gadā. Šogad pirmo reizi mēģināju izaudzēt arī t.s. balkona tomātus no lielveikalā pirktām, man vēl nezināmām sēklām. Parādīšu bildēs kas no tā šogad sanācis.

235 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000
Mazie tomātiņi ir baigi foršie priekš marinēšanas-super zacene! Zinu no pieredzes.Bet šogad nemaz negrib gatavoties,visa raža būs(atvilknēs)jāgatavina.
10 0 atbildēt

Tev tieši tadas problēmas, kā man, kaut gan man ir siltumnīca (stikla) ar 40 stādiem.Sakarā ar vēso pavasari izstādīju divas nedēļas vēlāk, sāka ziedēt, bet augļus neveidoja (kukaiņi pazuduši). Pārstaigāju ar vāverastes otiņu, sāka aizmesties.Parasti pirmo tomātu ražu novācu jūlija vidū, bet šogad tikai pēc 20 augusta. Neceru, ka kaut kas jēdzīgs izveidosies, jo siltums ir pazudis.

Vēlu veiksmi, varbūt, kādam ir izdevies šogad (amatierim) iegūt labu tomātu ražu. emotion 

P.S.Par gurķiem vispār negribu rakstīt. emotion 

8 0 atbildēt

laba raza emotion 

8 0 atbildēt
Jā, ar tomātiem pagrūti bija šogad...mitrums un vēsais laiks galīgi nepatika...lielāko daļu nācās zaļus novākt. Par lauka gurķiem vispār nav ko teikt.
7 0 atbildēt
Mmmmm tomāti 🍅 ņammm...
5 0 atbildēt

Man šogad laukā auga 4 'Maskavas delikateses' stādiņi, kuri nesatilpa siltumnīcā. It kā 100 % siltumnīcas tomāts, bet pa visiem 4 stādiem spainis tomātu zaļo tomātu salātiem sanāca.Ienācies gan laikam bija viens tomāts.

4 0 atbildēt

Tā tomātu smarža  emotion 

3 0 atbildēt

Skaisti, Rasik, Tev tie tomaatinji!  emotion 

Mammuks arii shogad izmeegjinaaja, bet jaa, sauliites maz, taadeelj, kad biju augusta beigaas ciemos, tikai dazji jau bija iekraasojushies sarkani un dzelteni. Gardi bija gan  emotion 

3 0 atbildēt
Es pēdējos gados esmu pārgājusi uz beta uņ betalux tomātiem. Galvenais iemesls ir tāds, ka šiem tomātiem nevajag kniebt ārā tā saucamās paduses. Augļi nav baigi lielie, bet stādi ir ražīgi un tomāti garšīgi.
3 0 atbildēt
Man ļoti garšo tomātu sula!!!emotionViņa uzlabo ēstgribu!!!Vienīgais es nevaru iedzert to jauno tomātu sulas dzeršanas veidu,tomātu sula kopā ar kefīru vienā glāzē!!!
3 0 atbildēt
Tev vismaz tomāti izauga, bet man pa visu laiku tikai divi sarkani.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt