local-stats-pixel fb-conv-api

Kas un kā (3)18

461 0

http://spoki.tvnet.lv/praktiskais/Kas-un-ka-1/666998
http://spoki.tvnet.lv/praktiskais/Kas-un-ka-2/667076

Katrā mājā vienmēr atrodami apgērbu gabali, ko vairs neizmantojam, bet izmest žēl. Tāpat sakrājušies dažādi dziju un diegu kamolīši .
Šajā rakstā pastāstīšu kas atrodams manos krājumos un ko ar tiem daru. Agrāk daudz adīju, bet šīe adījumi izgājuši no modes, bērni no daudziem vienkārši izauguši, mazbērni arī grib ko modernāku. Padomju laikos veikalos maz ko varēja dabūt, bieži pirkām ne to kas dotajā brīdī vajadzīgs, bet to , ko varēja dabūt.
Pat anekdotes par tiem laikiem stāsta, ka veikali tukši, bet mājās ledusskapji pilni un visi labi ģērbti.Toreiz otram nejautāja - kur pirki, bet kur dabūji? Jau sen secināju, ka mani izārdāmo adīto lietu, gan padomju laiku dziju un diegu krājumi lieli, lai liktu tos lietā un radītu jaunas mantas.
Aicinu pievērsties tamborēšanas tehnikai. Tai ir daudz labu īpašību: tā ir vienkārša un tamdēļ viegli apgūstama. Tai var izlietot ļoti dažādus materiālus- dažāda rupjuma vilnas , kokvilnas vai sintētiskās dzijas, šķiedras,auklas, lentītes, audumu un trikotāžas slejas vai to kombinācijas. Labu tamborējamo adatu iegāde tagad nesagādā problēmas.
Lai ieintriģētu, parādīsu kādus no saviem pēdējo gadu darbiņiem un atkārtosim kopā tamborēšanas pamatelementus, gan jau kādam radīsies interese. Tas ir piemērots darbiņš tumšajiem rudens vakariem, aizpildot televīzijas garās reklāmpauzes, jo pie tamborēšanas bieži uz adatas ir tikai viena cilpiņa, kas nevar pazust, ne noirt.
Ir jāapgūst tikai daži tamborēšanas pamatelementi, ko kombinējot un izkārtojot veidojas raksti. Tamborējot blīvajā, īso stabiņu tehnikā, rakstu veido un nosaka krāsu salikums.
Pievienošu bildēs apskatei savus darbiņus, kas nav vecāki par 10 gadiem un ir vēl mājās. Žēl, ka daudzi atdāvināti , iepriekš nenofotogrāfējot.
Ja būs atsaucība, labprāt parādīšu jauno grīdas paklāju ar visu tehnisko zīmējumu. Parasti tamborēju bez iepriekš uzzīmētas shēmas, jo idejas darāmajam vienmēr skrien pa priekšu.

461 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Veiksmi turpmākajos darbiņos!

12 0 atbildēt

Vajag daudz pacietības un tās man nava :) Varbūt kādriez nākotnē.......

8 0 atbildēt

vienreizeji!emotion

8 0 atbildēt

Vai tagad arī ir pieejami labi lina diegi vekalos? Kuros, man nav nācies saskarties...

 

Apbrīnojama pacietība un grandiozs rezultāts

7 0 atbildēt

Noderiigs raksts! :)

5 0 atbildēt

Brīnišķīgi. Paldies par idejām Augšdaugavas musturdeķa veidošanai!

5 0 atbildēt

Skaisti,skaisti emotion

Bet kas ir īrisa diegi? emotion

4 0 atbildēt

nemāku taborēt emotion

4 0 atbildēt

Skaisti!  emotion 

4 0 atbildēt

emotion

3 0 atbildēt

Talak par pirmo daļu neskatišos emotion Kada jega pašam sevi kardinat ar skaistam lietam emotion  Plus emotion

3 0 atbildēt

Wow, skaisti darbiņi. Liels pluss par apņēmību un centību, lai izdodas.  emotion 

3 0 atbildēt