local-stats-pixel fb-conv-api

Kā izvēlēties pannu15

Bez pannas šodien vienkārši neiespējami iedomāties, neviena virtuve; šajā traukā mājsaimnieces cep un sautē gardus ēdienus. Un ja kaut kur var rasties problēmas ar izvēli, tas vienkārši nav šeit: jūs to iegādājāties un izmantojat tik daudz, cik vēlaties. Bet viss nav tik vienkārši, kā šķiet pirmajā mirklī. Lai izvēloties cepamo pannu pareizi, ir jāzina daži triki. Par tiem mēs runājam šajā materiālā.

Svars

Te darbojas vienkāršs noteikums: jo vairāk, jo labāk. Kāpēc? Viss vienkārši:jo smagāka panna, tai biezāki sānis un apakša. Līdz ar to tas nozīmē, ka, panna uzsilst vienmērīgi - jo tas ir tikai labi ēdiena pagatavošanai. Šāda panna būs stabila. Turklāt panna no bieza metāla tiešām kalpos ļoti ilgu laiku, tā nedeformējas un neizdeg. Protams, ja to visu lieto ar mēru. Jums nevajadzētu būt grūti pannu pacelt un nolaist, ērti turēt vienā rokā, kas nav pārāk smaga, lai roka no tā nenogurst.
Tagad, kad mēs esam teikuši par pannas biezumu, ir jānorāda īpašās vērtības, kas ir nepieciešami, lai vadīties atlasē. Tādējādi, no sāniem un apakšā kvalitatīvai pannai jābūt - ne mazāk kā 3-4 mm ( ja runājot par pankūku pannu tai jābūt nedaudz mazāk - 1,5-2 mm, jo ​​tas ir nepieciešams ātrai iesildīšanai).

Pannas izmērs

Tirgū ir dažāda izmēra cepšanas pannas (lielākā daļa no tām ir apaļas, parunāsim par pannas diametru). Dotais izmērs, norāda kurš diametrs nav apakšā, bet augšējās malas. Tāpēc vāks būtu jāizvēlas tāda paša izmēra kā pannas augšējās malas. Dažiem modeļiem vāki ir iekļauti.

Kā izvēlēties pannas lielumu? Ļoti vienkārši: vadies pēc to cilvēku skaita, kuriem ēdiens tiks pagatavots. Vienai personai, pietiekama cepšanas pannas ar diametru 22 cm, diviem ir nepieciešams nedaudz vairāk - 24-26 cm, vairāku cilvēku ģimenei ir nepieciešams ļoti liela panna ar izmēru - 28-32 cm.Ir pannas - "mazulis": ar diametru tikai 18-20 cm. Tā ir lieliski piemērota ātrai ēdiena pagatavošanai, panna var arī pagatavot ēdienu mazuļiem vai pieaugušajiem.

Pannas dibens

Kā Jūs jau saprotat, ja pannas dibens ir biezs, tas vienmērīgi silts un nedeformējās. Ar biezām sieniņām un dibenu, kas vienmērīgi sadala siltumu pa visu pannu. Pērkot, rūpīgi pārbaudiet pannas dibenu - tam jābūt līdzenam, bez izciļņiem un bedrītēm.


Iekšējā virsma var būt vai nu gluda, vai ar reljefu, rievota. Ēdieni uz tā tiek cepti līdzīgi kā uz restēm, tikai bez atklātas uguns. Pagatavotājs ēdiens, ir gards un garšīgs, jo produkta sulas un tauki nepiecepas, bet notek starp rievām un izgaro. Tomēr šādas pannas mazgāšana ir grūtāk nekā parasti, "gludas".

Pannas rokturis

Pannas ērtums lielā mērā ir atkarīgs no tā, cik kvalitatīvs ir viņas rokturis. Šodien pannas tiek ražotas ar dažādu formu rokturiem: noapaļotas, plakanas, izstieptas, ar izciļņiem pirkstiem.Noteikti pannas izvēlē jānovērtē pannas rokturis, lai tas ir ērts tvērienam.. Pirms Jūs pērkat pannu pārliecinieties, ka tā ērti ieguļas rokā, paceliet uz augšu, lai redzētu, vai Jums būs ērti ar to darboties.

Pannas roktura stiprinājums ir paredzēts konkrētām slodzēm un ir drošs. Ja Jūs plānojat iegādāties pannu, kura rokturis stiprināts ar kniedēm, tad tas jums nodrošinās lielāku stabilitāti, atcerieties: jo lielāks ir kniedes izmērs, jo drošāks ir stiprinājums. Ja Jūs esat izvēlējies rokturi ar skrūvēm? Mēs iesakām laiku pa laikam pārbaudīt, vai stiprinājumi nav atslābināts, tad to pievelciet ar skrūvgriezi, ja tas ir nepieciešams. Ja jūs nevēlaties veikt šādas "procedūras", tad ir vērts iegādāties viengabala lietās pannas ar rokturi.

Rokturim jābūt izgatavotam no augstas temperatūras izturīga materiāla: karstumizturīga plastmasa, īpaši apstrādāta koksne vai metāls. Lieliski, ja rokturis lietošanas laikā neuzsilst. Protams, tas nebūs pilnīgi auksts, bet tam vajadzētu būt siltam, lai jūs varētu droši paņemt pannu rokās. Jāatzīmē, ka metāla rokturi ne vienmēr ļauj to izdarīt, tāpēc labāk ir izmantot karstumizturīgus cimdus. Bet taču tam pannām ir ievērojams plus: tas var izmantot cepeškrāsnī.

Starp citu, ir pannas ar diviem rokturiem (ka katlam), nevis ar vienu garu rokturi kā ierasts. Šādas pannas ērti nest, cilāt, jo pilnu trauku ar ēdienu grūti noturēt ar diviem rokturiem daudz vieglāk nekā ar vienu. Tomēr, ja izmanto uz plīts ar tiem, nebūs tik veikli darboties kā ar tradicionālajiem - jo nav pietiekami daudz garuma rokturī.

Pannas veidi

Atkarībā no mērķa, cepšanas pannu var sadalīt vairākos veidos.

Klasiskās panna - parasti apaļa, ar rokturi. Piemērota cepšanai, tvaicēšanai un dažādu ēdienu pagatavošanai. Klasiskā pannas tiek ražotas no dažādiem materiāliem, nerūsējošā tērauda, alumīnija, čuguna, ar pret piedeguma pārklājumu un keramikas, tas var būt dažāda izmēra, ar augstu malu un biezu dibenu.

Pankūku panna, kā redzams no virsraksta, ir paredzēta panku cepšanai. Parasti panna apaļa, sekla (apmēram 1 cm), ar plakanu dibenu - viss tiek darīts tā, lai ir ērti sadalīt mīklu, pagriezt pankūkas un noņemt.

Grila panna ir lieliski piemērota augļu, dārzeņu, zivis, gaļu apcepšanai. Pārdošanā ir speciālas grila pannas, uz kurām var cept, gaļu, zivis un dārzeņus uz tām sanāk skaisti, sacepts ēdiens ar „svītrām vai kvadrātiem”. Ēdieni, kas tiek pagatavoti grila panna, atrodas uz rievām, praktiski nepieskaras apakšai un nav piesātināti ar eļļu, tāpēc ēdieni ir veselīgi, viņu garšas dabīgums paliek. Savukārt pannā ar nepiedegošu pārklājumu jūs varat cept bez eļļas un taukiem! Grila pannas visbiežāk izgatavotas no lietā alumīnija, čuguna ar biezām sieniņām un dibenu. Tas var būt apaļas, kvadrātveida vai taisnstūrveida. Sānos bieži ir īpašas rievas (ausis), no kuriem var iztukšot lieko eļļu un taukus.

Vokpanna - vokpannā produktus var cept, fritēt, sutināt, tvaicēt. Šī panna ar plakanu apakšu neliela diametra. Wok panna ļoti ātri uzsilst un saglabā stabilu temperatūru. Tradicionāli vokpanna ir apaļa, bet pašā centrā tā ir ļoti plāna, pannas biezums virzienā uz malām pamazām kļūst biezāks, tas ir ērti jo ēdienu var pārbīdīt uz malām, kur tie turpina cepties lēnāk un vienmērīgāk. Tomēr ir vērts atcerēties, ka pannas apakšā silda spēcīgāk nekā uz malām, tāpēc ēdienu, bieži vien ir nepieciešams, maisīt, pārejot no malas līdz malai un nedaudz apmest pret sieniņām.

Dažāda materiāla pannas

Mūsdienu trauku ražotāji var lepoties ar dažādiem materiāliem, no kuriem izgatavo pannas. Katram no viņiem ir savas īpatnības, plusi un mīnusi. Noskaidrosim kura panna ir labāk.

Alumīnija pannas ļoti vieglas, viņi sver daudz mazāk nekā pārējas pannas. Alumīnija pannas ātri un vienmērīgi sasilst un tikpat ātri atdziest. Agrāk, kad pannas tika izgatavotas tikai no alumīnija, ēdieni piedega un pannas diezgan ātri nedaudz deformējas. Turklāt tīrs alumīnijs ir nestabils pret skābēm - ja jūs gatavojat tajā skābu ēdienu, tam piemīt metāla piegarša. Vēl jāsāk kā alumīnija pannā nedrīkst glabāt gatavu ēdienu. Šobrīd pannas izgatavo galvenokārt no alumīnija sakausējumiem. Turklāt tie ir ar nepiedegošo pārklājumu, mūsdienās gandrīz nav iespējams atrast tīru alumīnija pannu, kas izgatavoti no šī metāla, bez "piejaukumiem". Tas padarīja metālu izturīgu pret temperatūras iedarbību, skābēm un sārmiem. Mūsdienu alumīnija pannas labi piemērotas cepšanai un sautēšanai. Šobrīd alumīnija pannas ir daudz izturīgākas nekā viņu priekšgājēji.

Nerūsējošā tērauda pannas ir vispiemērotākās, sautēšanai un sutināšanai, jo tie saglabā labi siltumu. Parasti šādām pannām ir biezs dibens, tāpēc tajā ēdiens vienmērīgi gatavojas. Tomēr ir vērts atcerēties, nerūsējošā tērauda pannas ir bez nepiedegoša pārklājuma, tādēļ gatavošanas laikā ēdiens ik pa laikam jāapmaisa.
Galvenā tērauda priekšrocība - tā inerce.
Tērauds nereaģē ar vielām, tāpēc gatavot ēdienu uz tā ir droši, tas nesatur oksīdu, ēdiens saglabā dabisko garšu un smaržu. Nerūsējošā tērauda trauki nerūsē, izturīgi pret mehāniskām iedarbībām, to virsmu nebojā skrāpējumi, tās ir vienkārši kopjamas un ilgstoši lietojamas tos ir viegli mazgāt. Tērauds ir dzelzs sakausējums ar labām tehnoloģiskām īpašībām, tas ir ļoti izturīgs. Vienīgais, kas slikts var notikt - tas ja ir atstāts tukšs trauks uz plīts tam parādās zili un zaļi veidojuma-traipi.

Čuguna pannas vienmēr bija populāras; protams, daudzās ģimenēs ir vismaz viena šāda panna - joprojām vecmāmiņa panna, kura "dzīvo" virtuvē jau vairāk nekā desmit gadus. Čuguna pannas ražo arī tagad jo šis metāls ir patiešām universāls. Šajā traukā varat cept pankūkas, gaļu, sautēt dažādus ēdienus un pat cept cepeškrāsnī. Šādai pannai nav nepieciešams izmantot īpašu lāpstiņu maisīšanai - čuguna virsma nebaidās no parastās karotes. Čuguns ir izturīgs pret skābēm: gatavošanas laikā varat droši pievienot citronu sulu vai etiķi, jo uz metālu tas neietekmē. Čuguna panna silst un sadala siltumu vienmērīgi pa visu virsmu uz ilgu laiku. Izmantojot čuguna pannu metāla porainās struktūras dēļ, pannas apakšā un sieniņās veidojas dabisks taukains slānis. Tāpēc čugunu nedrīkst mazgāt, izmantojot trauku mazgāšanas līdzekļus, kas izšķīdina taukus. Tieši tāpēc pannas kopšana ir viegla: vienkārši noskalojiet to ar ūdeni un noslaukiet to. Bet tomēr viņai arī ir mīnusi. Čuguns ir pakļauts rūsai, taču šo problēmu var atrisināt, to rūpīgi jānosusina. Čuguna metāla pannas ir diezgan smagas, tādēļ ilgstoši turēt tos ar vienu roku grūti. Un, galvenais negatīvs elements šādiem traukiem tie ir trausli. Ironiski, ka, kad krīt, čuguns tam var izveidoties plaisas un pat saplīst.

.

109 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Čuguna pannu pēc mazgāšanas izslauka un viegli ieziež ar kamariņu, speķādu vai eļļainu lupatiņu. Tad nekas nerūsēs un panna kalpos desmitiem gadu. Mums vēl "ulmaņlaiku" panna kalpo. Ir izmēģinātas visādas ar pārklājumiem, keramiku, dubultdibeniem, bet par veco čuguneni labākas nav. Zapti vāram vara pannā, nepiedeg.

2 0 atbildēt

protams,ka labākās ir čuguna un kapar pannas,bet par rokturiem nepiekritīšu ,neviena termoplastmasa,pat tefalam ,neiztur cepeškrāsni,smird,ta kā tikai metāla. tāpat pie mums ir gandrīz nereāli nopirkt cilindrveida pannu,lai nav apaļās un zemās malas.jo tajās neko nevar normāli apmaisīt,viss krīt pāri malām..

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Aizmirsi par akmensmassas pannām
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😊

0 0 atbildēt