local-stats-pixel fb-conv-api

Garšaugi mājas dārzā23

421 0

Es baziliku liku mērcē, lai viesi šašliku tur mērcē.

Pati sīpolloku loku māgā, jo māga nestrādā man lāgā.

Vēl seleriju riju klāt, jo sirds man arī grasās stāt.

Pēc lupstāja stāja stalta, jūtos atkal braši,

Vēl baudu rukolu, kolu var dzert muļķi paši.

Lielākā daļa no garšaugiem, ko audzējam savos dārzos vienlaikus ir arī ārstniecības augi. Katram garšaugu lietotājam būtu vēlams zināt ne tikai par garšaugu garšas niansēm, bet arī par to ārstnieciskajām īpašībām. Rakstā iepazīstināšu ar tiem, kas aug manā dārzā. Pēdējais mēnesis mūs ar jauku laiku daudz nelutināja, taču mani garšaugi pārāk cietuši nav. Savā dārzā nepraktizēju atsevišķas garšaugu dobes izveidošanu, jo tiem visiem nav vienādas prasības uz augsni, mitrumu, sauli u.t.t. Daļu stādu sakņu dobēs, daļu kombinēju kopā ar puķēm puķu dobēs.

Seko bildēm un izdari secinājumu, ka zaļo garšaugu lietošana tieši no dārza sezonas laikā dod vislielāko efektu. Izmantosim visas iespējas uzkrāt enerģiju garajai ziemai, izmantojot pašu vietējās bagātības. Tās patiešām ir lielas bagātības, kas neprasa lielu naudu.

Bildēs reportāža no mana dārza, centos parādīt galveno. Tikai nejautājiet, kāpēc manā dārzā neaug kinza. Jau iepriekš pateikšu, ka man tā vienkārši nepatīk, jo lietainā laikā izplata riebīgu smaku. Tās sēklas - koriandru gan lietoju piparkūkās.

421 0 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Sagribējās apiņu ķisenu  emotion 

11 0 atbildēt
Pluss, un raksts pie maniem favoriitiem!!!
10 0 atbildēt

Man (Vācijā) lupstājs aug uz balkona. Esmu ievērojusi, ka te viss izaug ne tik aromātiks un smaržīgs kā Latvijā. Vācijā pirktās diļļu sēklas sadīga gan, bet tādi nīkuļi vien bija. Iesēju no Latvijas sūtītās, ir daudz labāk, bet arī ne tas aromāts. Un to lupstāja lielo lapu apšķinu un griežu salātiem klāt, aromāts ir, bet ne stiprs.

9 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt

forši ka ir savs dārzs emotion

7 2 atbildēt

Selerijas un pētersīļi  ir divu veidu - lapu un sakņu.  un kur mārutki?? nevienu gurķi burkā neieliksi bez to emotion ķiploks arī tak emotion un kur vel sinepes emotion karoče tev vel bus jataisa viens raksts emotion

5 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

4 0 atbildēt

5. bildē tie ir krokainie pētersīļi, man liekas, ka šie bišku specīgāki par parastajiem, bet viņi man labi pārziemo. Parastos es glabāju pagrabā un lapiņas saldēju !

4 0 atbildēt

Ir arī piparmētra, ļoti smaržīga, jau sažāvēta ziemai un neskaitāmas reizes mahito dzēriens taisīts. Tagad, no lielā lietus tai raibas lapas palikušas un tā neizskatās vairs fotogēniska. Tāpat šogad bija laba ķiploku raža, tie sen jau nokaltēti. Pievienoju vēl bildes.

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Tie pantiņi!!!+++
2 0 atbildēt
Kā kulaks uz acs!!!
2 0 atbildēt

Pievienošu favorītiem. Paldies par rakstu. emotion

2 0 atbildēt

Ja būtu izlasījis uzmanīgāk mana raksta ievadu, šādu jautājumu  pat neuzdotu.

0 0 atbildēt