local-stats-pixel fb-conv-api

Zemes pārdales debate Dienvidāfrikā 🇿🇦 22

36 0

Sveiki,

Šā raksta pirmajā daļā aprakstīju zemes pārdales debati, kura tagad notiek Dienvidāfrikā. Šeit joprojām nav nolemts par lauksaimniecības zemēm, jo pēc likuma vajag notikt vēlēšanām, lai izlemtu par to.

Nesen Austrālija paziņoja, ka iespējams izsniegs ātrās vīzas(fast-track visa- angliski) baltiem Dienvidāfrikāņiem, lai varētu īsā laikā emigrēt uz viņu valsti. Austrālijas imigrācijas ministrs Pīters Dutons teica, ka iemesls tam ir pašreizējā situācija Dienvidāfrikā. Īpaši pašreizējā debate, kur iespējams atņems visu balto fermeru piederošās zemes, un šo debašu iznākums varētu pat apdraudēt viņu dzīvību, ja daudzi vēlēsies viņus nogalināt, lai dabūtu viņu zemi.
Šis paziņojums izraisīja dažādas reakcijas. Tviterī bija debate, kāpēc tieši baltajiem ir jāatvieglo imigrācijas likumi nevis citiem kā sīriešiem vai rohinga, kuri mūsdienās ir bēgļu statusā.

Paši Dienvidāfrikāņi arī ir sadalīti šajā debatē. Daudzi vietējie baltie pat vēlas pamest šo valsti un gaida, kad Austrālija viņiem palīdzēs izbēgt no šejienes.
No otras puses ir daudzi, kuri baidās, kas notiks ar valsti, ja daudzi profesionālie fermeri pēkšņi pametīs valsti. Ir pat drauds, ka tas varēs pat izraisīt badu, ja nebūs cilvēku, kuri spētu audzēt labību, dārzeņus, lopus utt., lai pabarotu visu valsts populāciju. 🌾🥕🐑

Baltiem fermeriem pieder ap ~70% no esošām lauksaimniecības zemēm. Pārējās zemes pieder citiem kā melnādainajiem un pat ķīniešu fermeriem.

Mūsdienu Dienvidāfrikā dzīvo ap 4,5 miljoni baltādaino, un ap 61% no viņiem sevi pieskaita pie Afrikaans jeb būriem, bet 36% pie angļiem.
Mūsdienās Austrālijā dzīvo ap 200 000 Dienvidāfrikāņu un veido 0,8% no valsts populācijas. Viena no lielākajām Dienvidāfrikāņu komūnām atrodas Perthā, Rietumaustrālijā. Šajā pilsētā Dienvidāfrikāņi veido 1,8% no pilsētas populācijas.

Izmantotie avoti:
https://www.timeslive.co.za/news/south-africa/2018-03-15-twitter-slams-australia-plan-to-fast-track-visas-for-white-sa-farmers/
http://www.2oceansvibe.com/2016/06/21/subthis-is-how-many-south-african-famdamilies-are-living-down-under/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/White_South_Africans
http://worldpopulationreview.com/world-cities/perth-population/

36 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

"Afrikaans" latviski ir afrikandi (afrikandu valoda) jeb afrikaneri, kas ir holandiešu pēcteči Dienvidāfrikā. Būri ir senāks nosakums, kas to pašu, faktiski, nozīmē.

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt