local-stats-pixel fb-conv-api

Tuvojas 13. Saeimas vēlēšanas. Esi izglītots, gādā pasi vai vēlētāja apliecību!2

Straujiem soļiem tuvojas 13. Saeimas vēlēšanas. Ar ko šīs vēlēšanas ir īpašas? Laikam jau ar to, ka ir sagaidāma ievērojama vēlētāju aktivitātes celšanās, jeb, citiem vārdiem sakot - vēlēšanās var piedalīties un nobalsot arī tie, kuri nekad vai ilgstoši to nav darījuši, it sevišķi ārzemēs dzīvojošie latvieši.

Kur tieši ir sliktums? Sliktums ir tajā, ka pašpasludinātajai varas elitei nav nekādas vēlēšanās redzēt ārzemēs dzīvojošo latviešu dalību Saeimas vēlēšanās. Līdz ar to Latvijas valsts Parlaments ilgstoši meklē attaisnojumus, lai liegtu dalību Saeimas vēlēšanās ar ID karti, nemaz nerunājot par balsojumu caur internetu, kā tas jau ir ieviests un veiksmīgi darbojas Igaunijā. Pašvaldību vēlēšanās var piedalīties ar ID karti. Nē, ne caur internetu.
Situācija vēl sliktāku padara tas, ka Ārlietu ministrs nevēlās segt šos nežēlīgi lielos izdevumus, kas nepieciešami, lai pilsētās ar lielāko latviešu skaitu būtu nodrošināti vēlēšanu iecirkņi. 200 Eiro. Jā, nepārskatījies, tieši 200 Eiro par telpām uz to vienu dienu.

10 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Nebūs jau par ko vēlēt 😪
0 0 atbildēt