local-stats-pixel fb-conv-api

Tautas traģēdija un tās optimizēšana.4

25 2

Latviešu tautu nevar uzskatīt par laimīgu tautu, ja ar tautas laimi saprotam cilvēciski cienīgu dzīvi. Aizvadītajos 30 gados latviešu tautai nav lemts dzīvot cilvēciski cienīgu dzīvi. Latvieši masveidā ir iepīti zagšanas mahinācijās, perversās baudās un bezjēdzīgas patērēšanas orģijās.

Tie indivīdi, kuri tik tikko minētajās izdarībās saskata dzīves laimi, nav pelnījuši piederību Homo sapiens kārtai. Ja cilvēkā (Homo) nav saprāta (sapiens), tad viņā nav arī cilvēciskuma. Homo bez sapiens nav spējīgs apzināties cilvēciski cienīgas dzīves svētību. Tāds hominīds ir sociālais dzīvnieks bez cilvēciskuma pazīmēm. Viņa vieta ir sociālo dzīvnieku fermā, kāda Latvija vēl nav pilnā mērā kļuvusi. Latvijā jautājums par cilvēka cilvēciskumu vēl ir aktuāls. Antihumānais neoliberālisms un veikli maskētais sociālais darvinisms aktīvi un regulāri pulsē valdošās kliķes un tās atbalstītāju primitīvajā un noziedzīgajā politiskajā pragmātikā. Tomēr sabiedrībā vēl ir saglabājušies cilvēki, kuri nosoda tautas dehumanizāciju.

Sabiedriskās formācijas, kuras sevi dēvē par politiskajām partijām, pirms 6.oktobra latviešu tautai (elektorātam) solīs vienīgi kaut ko tādu, ko var uzskatīt par traģēdijas optimizēšanu. Saprotams, partijas lietos citu terminoloģiju. Tajā nebūs vārdi „traģēdija” un „optimizēšana”. Nekādā ziņā nebūs salikums „traģēdijas optimizēšana”. Solījumos būs it kā daudzsološi vārdi. Taču principā, atkārtoju, partijas var solīt vienīgi traģēdijas optimizēšanu. Katrs solījums būs piedāvājums kaut ko izmainīt traģiskajos apstākļos, bet nevis likvidēt traģēdiju. Turklāt pirms Saeimas vēlēšanām jaunie solījumi visbiežāk būs ne vien meli, bet arī idiotiski formulēti meli. Auļo ne tikai valdošās kliķes nacionāli reakcionārā politika, bet auļo arī valdošās kliķes apziņas idiotija.

Tipiski tas atspoguļojas „Jaunās vienotības” barvežu idiotijas samudžinātajos solījumos: „Partiju apvienības JAUNĀ VIENOTĪBA Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš šodien kopsapulcē, konceptuāli iepazīstinot ar programmu Latvijas izaugsmei (!?), uzsvēra, ka Latvijā tautsaimniecība aug (!?), bet diemžēl ne visi iedzīvotāji to sajūt, tādēļ cilvēki arvien ir nedroši par savu nākotni. “Mums cilvēkos ir jārada drošības sajūta (!?) par Latviju. Tā būs, ja paveiksim piecas lietas: veselības aprūpe būs pieejama (!?), izglītība – moderna (!?), tiesa – taisnīga (!?), algas – cienīgas (!?) un robežas – drošas (!?),“ uzsvēra K.Kariņš. “JAUNĀ VIENOTĪBA ir saliedēta, iekļaujoša (!?) un enerģiska. Mēs esam proeiropeiska (!?) partija – stingri iestājamies par demokrātiju (!?), tiesiskumu (!?) un iekļaujošu cilvēktiesību tvērumu (!?). JAUNAI VIENOTĪBAI ir jārūpējas par sabiedrības iekšējo un ārējo drošību laikā, kad pasaulē pieaug nenoteiktība (!?). Mums jābūt daudz konsekventākiem savas politiskās programmas īstenošanā,” uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, partijas VIENOTĪBA valdes loceklis. “Konkurētspējīga, moderna un pieejama izglītība (!?) – tā ir mūsu vīzija (!?) par izglītības sistēmu Latvijā. Diemžēl tās īstenošanā nākas saskarties ar pretestību no politikas zaļā purva (!?). Argumenti - pārmaiņas vajag, bet kur steigties, tāpēc – atliekam. Protams, mūsu politiskajiem konkurentiem izglītota sabiedrība nav vajadzīga (!?). JAUNĀ VIENOTĪBA tam nepiekrīt – reformas izglītībā ir jāturpina (!?). Mums jāturpina rakt (!?) un tas purvs ir jānosusina (!?),” pauda izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, partijas VIENOTĪBA valdes loceklis.”

Tautas traģēdija mēdz izpausties dažādi, jo tautas traģēdijai mēdz būt dažādi iemesli. Iemesls mēdz būt karš, dabas katastrofa, kolonizācija, okupācija, ģeopolitiskais jūgs, ekonomiskā atpalicība, demogrāfiskā krīze, varas represijas, nacionāli patriotiskas elites trūkums.

25 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://pietiek.com/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Kaut kāds murgojums! Kurš tad liek mums visiem kļūt par karjeristiem, zilajiem un glibālajiem cilvēkiem? Tad sēžam uz vietas un audzējam savu nacionālo ekonomiku un visu pārejo! Ko tad jābēg uz citām valstīm un jālokas visiem vējiem pakaļ? Gribi teikt, ka padomju laiki tie labie laiki bija, vai?

2 0 atbildēt

Kārtējā histērija sazvērestību mērcē. Stāsts ļoti ož pēc Priedīša vemjamiem gabaliem.

2 0 atbildēt

Demagoģija un dažus faktus varu atspēkot: "Kā jau minēju, pēcpadomju Latvijā vairs nav cieņā fiziķi." - Ir cieņā IT speciālisti. Izteikšos skarbi, bet humanitāristi ir vienkārši stulbeņi, kam trūkst loģikas, spējas kaut ko notirgot vai izgudrot.  Kā arī "Noteikti ir sastopams tas, ko var dēvēt par kriminālo mentalitāti." - ir sastopams, ka sākumā nemaksā nodokļus, bet cik % vispār no startupiem izdzīvo? Ir daudzas netīrās metodes(neejot pret likumu) popularizēt preces, un ja godīgi, tad tikai idioti domā ka ir iespējams ko sasniegt uzņēmējdarbībā vai produktu izplatībā esot tikai "tīri un godīgi". Sen jau zināms, ka telemārketings pārpērk datubāzes, ka privātajiem pasta kantoriem, kuri met reklāmu,  ir piekļuves mājām ar kodiem, ka ir fake profili un pirktie "like" lai uzdzītu skatījumus fb. Un tas nenotiek tikai LV, kā kādā padibenē, bet arī attīstītās valstīs. A pārējie vnk iziet uz visu gatavu, strādājot kaut kur, un prasa visu laiku lielāku algu, tanī pat laikā darba devējam ir jādomā, kā to nodrošināt, kur vēl meklēt klientus, kā labāk pārdot vai iesmērēt un izskalot smadzenes ar to, ka "produkts ir labāks par konkurentiem" lai gan visi tāpat saprot, ka tas ir meli.  Un jā- tev ir pārāk daudz tulkotie termini, kurus latviešu cilvēki neizmanto, bet izmanto krievu tautības cilvēki. Es ceru, ka šis raksts nav tikai kārtējā propoganda.

0 2 atbildēt