local-stats-pixel fb-conv-api

Taisām apvērsumu 26

50 0

Priekšvārds atrodams šeit-

https://spoki.tvnet.lv/politika/Taisam-apversumu/879143

Filozofiskas pārdomas, vai acīmredzamā patiesība. Vairāk aicinājums uz jeb kādu atgriezenisko saiti, ieteikumu, atbildi, rīcības plānu. Varbūt ir aizsākta kāda kustība līdzīgi domājošiem. Varbūt pietiek ar to, ka izrādat atbalstu.

50 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

gadiem strādāju pie izvēles jautājuma. pagaidām rezultāti paliek nemainīgi - izvēle nepastāv.

1 0 atbildēt

Atbildēšu šeit uz Kunkulīc komentāru no pirmā raksta.

1. Nē, kā reizi resursu nepietiek! Ja pastudētu evolūciju, tad ievērotu, ka Homo Sapiens priekšteči resursu trūkumu kompensēja ar ražošanu. Tieši tāpēc arī kļuva par daudz dzīvotspējīgākiem, nekā citas sugas pārstāvji. Pārtikas resursu nepietiek arī šodienās. Un pat nepietiek ar visiem zinātnieku centieniem ģenētiski uzlabot kultūraugu augstpēju. Pirmāmkārtām. Otrāmkārtām, pārtika pati nerodas no zila gaisa un neielec tev mutē. Tā ir jāražo. Un tas prasa laika, darba, un zināšanu ieguldījumu. Neizbēgami nonākam pie naudas faktora, jo tā tūkštošiem gadu ir sevi apliecinājusi kā visefektīvavo vērtību apmaiņas sistēmu. Tavs apgalvojums no iepriekšējā raksta "Lieta ir tāda ka mums nevajag naudu uz ko viss balstās." ir vienkārši bērnišķīgs. Kā tu nodrošināsi dzīvostpējīgu sociumu bez naudas? Varbūt gribi kārtību, kurā katrs strādā pēc savām spējām (lasi - tikai tie, kuri ir čakli pēc dabas) un šos darba augļus bauda visi pēc vajadzības (lasi - tie kuri slinko un parazitē uz citu rēķina)? Paldies, bet padmju laika sociālisma celtniecības mācību mēs jau izgājām izdzīvošanas kursos.

2. Nesaprotu, kāpēc tu man centies iebāzt galvā domu, ka man būtu jācīnās par to, kas pieder citiem? Vai tev pašam būtu patīkami, ja kāds sāktu cīnīties par to, kas pieder tev pašam? Mani neuztrauc, kas pieder citiem. Man rūp kā nodrošināt sev labklājību un sagādātu sev to, kas man ir nepieciešams.

3. "Bet fakts ir tāds ka viss eksistējošais pieder visiem vienlīdzīgos apmēros" Uz kāda pamata?! Ja cilvēks grib lai viņam kaut kas pieder, tad lai nopelna ar savu darbu! Tu ierosini atņemt tiem, kuri ir radījuši, lai izdalītu visiem līdzīgi, tādejādi kultivējot sliņķu un lodaru kontingentu?

4. "Par izklaidi - atkal smadzenēm ir vajadzīgs tikkai šis impulss nevis tās lietas ko tu dari" Man pat trūkst vārdu par šāda izteikuma bezjēdzību. Tik pat labi varētu pateikt - "Tavām smadzenēm ir vajadzīgi tikai impulsi un nevis visi šie raksti, kurus tu publicē Spokos"!

5. "Ja iet runa par kārtības mainīšanu tad šīs lietas būtu jāaizstāj ar tiešu smadzeņu iespaidošanu kas izklausās jocīgi". Un kur problēmas tev pašam dzīvot dzīvi, kas būtu balstīta uz tikai smadzeņu tiešu iespaidošanu? Kāpēc tu domā, ka citiem tas ir vajadzīgs? Tu gribi lai cits cilvēks atsakās no, piemēram, slēpošanas Alpos ar "argumentu" - Tu tikai pagaidi kaut kādu nenosakāmu laiku un tad slēpošanas vietā varēsi iespaidot savas smadzenes tiešā veidā! Nu labi, neko nedaram, sēžam un gaidam kad varēsim smadzenes iesaidot tiešā veidā! A mans priekšlikums iet vēl tālāk - izraujam arī Interneta vadu! Priekš kam mums Internets, ja kaut kad, kaut kā hipotētiski varēsim iespaidot smadzenes tieši?!

6. "bet patiesība ir tāda ka mūsu smadzenes nespēj aptvert kā būtu bez naudas un izklaidēm un luksusa" Atvaino, bet tu esi uzrunājis nepareizo cilvēku! Es esmu dzīvojis padomju savienībā un manas smadzenes lieliski zin, kā tas ir, dzīvot bez luksusa. Un pat bez elementārām ērtībām. Un, dažkārt, bez pirmās nepieciešamības precēm.

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt