local-stats-pixel fb-conv-api

Par marihuānas dekriminalizāciju un lietošanu medicīniskos nolūkos Latvijā!58

104 49

PROGRESĪVIE ir apņēmušies uzņemties politisko līderību, lai iestātos par atteikšanos no sodīšanas par marihuānas jeb kaņepes lietošanas, kā arī par tās pielietošanu medicīniskos nolūkos. 🌿

Sabiedrībā šīs tēmas jau sen nav tabu, jo īpaši daudzās problēmas, ko rada līdzšinējā prakse:
🛑 Vai tiešām mēs gribam redzēt šos cilvēkus sodam administratīvi un krimināli?
🛑 Vai cietumsods 2 gadu ilgumā ir adekvāts?
🛑 Atraut šo personu no viņa darbiem, sapņiem un iecerēm, no tuvajiem un ģimenes, lai pakļautu izmeklēšanai, tiesai un cietumam, lai cilvēks kļūtu par noziedzības augstskolas - cietuma audzēkni?

Jau šobrīd pasaulē norit diskusijas mediķu aprindās par kaņepes dažādo pielietojumu un efektivitāti, strīdoties par pētījumu uzticamības līmeņiem. 🤔Aizvien biežāk marihuānu iesaka lietot pie multiplās sklerozes, parkinsonisma, alcheimera, depresijas, posttraumatiskā stresa, epilepsijas, visu veidu audzēju simptomiem un akūtām saslimšanām, vēl un vēl cita veida imūnsistēmu noārdošām slimībām. 📝

🇪🇺 🇪🇺 🇪🇺 Pusē ES valstu ir veikta dekriminalizācija ar dažādiem noteikumiem par līdznēsājamiem daudzumiem un mājās audzējamo kaņepes krūmu skaitu. Bet atlikušajās valstīs ir samērā liela tolerance, lai to neuzskatītu par dižu problēmu. 😊

🌐 🌐 🌐 Arī ANO institūcijas skaidri iesaka dekriminalizēt narkotisko vielu lietošanu personiskām vajadzībām kopumā, jo šāds solis acīmredzami uzlabo sabiedrības kopējo veselības stāvokli un pārtrauc no atkarībām cietušo cilvēku diskrimināciju.

🌐 🌐 🌐 Globālā narkotisko vielu politikas komisija arī uzsver, ka narkotisko vielu lietošanas dekriminalizācija ir efektīvākais veids, kā ierobežot narkotisko vielu izplatīšanu, tas ļauj veiksmīgi cīnīties ar organizēto noziedzību un sniedz patiesu atbalstu no atkarībām cietušajiem.

Diemžēl Latvijā ir saglabājušies daudz smagāki sodi vēl no padomju laikiem. Tāpat kā pie varas atrodas vēl tik daudzi komunistiskās partijas un komjaunatnes sekretāri un censoņi, tā ka nav jābrīnās par mūsu atpalicību neskaitāmi daudzās nozarēs un jomās. 🙄

🤛 PROGRESĪVIE uzskata, ka mums beidzot ir jāsper plats solis eiropeiskas, brīvas sabiedrības virzienā un jābeidz sodīt cilvēki par to izvēlēm ko tie dara ar savu ķermeni un piespriest kriminālsodus kuros nav cietušo. 🌹

------------------------------

Es, personīgi, partijas "Progresīvie" deputāta amata kandidāts Vidzemes sarakstā nr.14 Jānis Vanags, uzskatu, ka pēc dekriminalizācijas mums ir jāuzsāk politiska debate par marihuānas legalizāciju pēc Kanādas piemēra. Jau šobrīd ir skaidrs, ka jautājums ir nevis vai mēs dekriminalizēsim, bet gan kad tas notiks, jo process ir iekustinājies un visas pasaules tendence ir dekriminalizēt vai legalizēt. Jautājums ir kādu labumu Latvija iegūs no šīs daudzsološās industrijas. Es legalizācijā saskatu daudzas iespējas Latvijas ekonomiskajam izrāvienam, bet tikai pie nosacījuma, ka mēs esam pirmie reģionā, kas sper šo soli un laikus attīsta industriju. Ievēlēšanas gadījumā es darīšu visu iespējamo, lai dekriminalizācija tiktu īstenota un tai sekotu konstruktīva debate par marihuānas legalizāciju pēc Kanādas piemēra.

Partijas nr.5 "Progresīvie" deputāta amata kandidāts Vidzemes sarakstā nr.14 Jānis Vanags
Facebook konts - Jānis Vanags. Politiskais aktīvists
Twitter konts @Janis__Vanags

104 49 58 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 58

0/2000

Spriežot pēc daudziem negatīvajiem vērtējumiem, lielai daļai viedoklis ir šāds.  DA nu nah to zāli, iekapāšu 0,5 ar kotleti 😂

13 0 atbildēt

#smokeweedeveryday

10 1 atbildēt

1. Medicīnā no marihuānas plaši izmanto CBD, kas ir marihuānas komponente bez reibinoša efekta. Tātad, medicīnā var tikt izmantots no marihuānas iegūts līdzeklis, kas nerada reibuma efektu un attiecīgi nav risku vadīt automašīnu. Ja lieto THC, tad skaidrs, ka auto vadīt reibumā nedrīkst. Lai noteiktu vai šoferis ir reibuma stāvoklī jaunu divriteni izdomāt nevajag. Kolorādo štatā ir noteikts  atļautais THC limits asinīs 5 ng/ml, viss kas to pārsniedz ir likuma pārkāpums. Tātad, lietojot THC, neatkarīgi vai tas ir augs vai preperāts pie stūres nesēžamies tieši tā pat kā ar alkoholu! 2. Medicīnisko marihuānu izraksta ārsts un viss ārstēšanas process notiek speciālista uzraudzībā.  3. Absurds. Kā jau minēju, medicīniskā marihuāna var arī nesaturēt THC, tātad, reibuma efekta var arī nebūt. Un ja mēs runājam par izklaides nolūkiem domāto marihuānu, tad varu minēt faktu, ka ASV prezidens Baraks Obama atzina, ka bija smēķējis marihuānu un tas viņa karjeras un personības izaugsmei kā redzam nav kaitējis. Ir atzīts, ka marihuāna ir nekaitīgāka par alkoholu, bet stereotipi ir iesakņojušies, ka tas ir tabu un lietotājs automātiski ir pielīdzināms narkomānam, kas man ir galīgi nepieņemami.

8 2 atbildēt

1. Vispār jau ZZS par šo sāka runāt jau pirms kāda laiciņa

2. Īsti nesaprotu ideju par ekonomisko izrāvienu -jā, protams, no tirgošanas ienāks nodokļi un ja būsim pirmie reģionā, šad tad iepirks, kāds ārzemnieks, bet tam diez vai būtu jābūt mega noietam elementāra iemesla dēļ - ja runa ir par medicīnisko, tātad tikai cilvēkiem, kam tā nepieciešama medicīniskām nepieciešamībām - slimību ārstēšana, sāpju mazināšana - tas ir ierobežots skaits cilvēku, kam nevajadzētu radīt būtiskus ekonomiskos uzlabojumus, ja vien, protams, plāns nav tads, ka šī marihuāna nonāks arī pie tiem, kam to teorētiski nevajag.

3. Dekriminalizācija negarantē tirgus tīrīšanos un noziedzības mazinājumu. Labākie piemēri ir točkas un kontrabandas cigaretes. Un spaiss, kurš, kādu laiku bija ne tikai dekriminalizēts bet pilnīgi legāls dēļ likumdošanas trūkumiem. Tā pat veidosies tīkli, kas tirgos lētāku un iespējams ķīmiski bagātinātu marihuānu, apejot likumu pārbaudes utt.

4. Tas ar ko būtu jāsāk ir nevis stāstīt, cik labi tas būs ekonomikai vai cilvēkiem, bet gan kontroles mehanisma izstrāde, lai a)tas nesastāvētu no pārāk liela darbinieku skaita un nebūtu pārāk dārgs b)Lai kontroli veiktu uzticami cilveki, tādējādi novērstu iespēju kukuļņemšanai. c) Būtu normatīvi, kas ir tirgojams un, kas nē, lai neveidojas līdzīgi kā ar "dvuļām", kad vienā brīdī saproti, ka zem nosaukuma alus var tirgot pat ļoti attālinātu produktu, analoģiju veidojot uz med. marihuānu, lai nevar būt "lētā medicīniskā" kuru var nopirkt katrs pajoliņš un, kura reāli ir tas pats spaiss - respektīvi kaitīgs veselībai.

5 0 atbildēt
Ta ari pasaki ka gribi proto pipet zali un parekt par apkart notiekoso.
4 0 atbildēt
Latvijā NEKAD netiks legalizēta marihuāna, vispirms tieciet galā ar ekonomisko stāvokli…. Happy toking emotion
3 0 atbildēt

Partija nerunā par legalizāciju, bet gan par dekriminalizāciju, kas ir nesalīdzināmas lietas. Ja iedziļināsies manos sniegtajos avotos, tad sapratīsi dekriminalizācijas pozitīo efektu.  

Portugāle - https://www.theguardian.com/news/2017/dec/05/portugals-radical-drugs-policy-is-working-why-hasnt-the-world-copied-it

Austrālija un ASV - https://sencanada.ca/content/sen/committee/371/ille/presentation/single-e.htm

5 2 atbildēt

Tavs komentārs pierāda, ka tu nesaproti šo jautājumu un, ka tu nevēlies to saprast. 

Marihuāna neizraisa vēzi, bet tieši pretēji, iznīcina vairāku veidu vēža šūnas. Marihuānas pozitīvā ietekme uz cilvēka veselību ir jau vairākkārt pierādīts fakts. Ja tu to noliedz, tas tikai parāda to, ka tu esi vai nu dezinformēts, vai arī apzināti izplati dezinformāciju.

Marihuāna nekaitē arī vesela cilvēka mentālajai veselībai. Ir arī gadījumi, kad marihuāna palīdz cīnīties pret depresiju. Protams, dažos gadījumos cilvēkiem ar nopietnām garīgām problēmām var būt negatīvi efekti, bet tas nenozīmē, ka marihuāna būtu jāaizliedz veselajai populācijai. 

Ja tu gribi atņemt cilvēkiem, kas lieto marihuānu autovadītāja tiesības, es pieņemu, ka tu saki to pašu par cilvēkiem, kas lieto alkoholu, pretējā gadījumā, tu esi hypocritical. Ir loģiski, ka auto vadīšanai zem jebkādām vielām, kas kaut kādā veidā izmaina tavu apziņu, ir jābūt nelegālai, bet marihuāna nekādā veidā nepasliktina braukšanas prasmes brīdī, kad tās iedarbība ir beigusies.

Pat, ja tu patiešām tici tai dezinformācijai, kuru pats izplati, manuprāt, piespriest cietumsodu par marihuānas lietošanu ir absurdi. Marihuānas dekriminalizācijas gadījumā, būs daudz vairāk pozitīvā kā negatīvā. Turklāt, aizliegt cilvēkam darīt ar savu ķermeni, to ko viņš pats vēlas, it īpaši šajā sakarā, kad ir runa par vielu, kura nodara minimālu kaitējumu, salīdzinot ar tās pozitīvajiem efektiem, ir absurdi.

6 3 atbildēt

o, interesanti emotion

3 0 atbildēt
Es tikai PAR zālītes legalizēšanu Latvijā!emotionPapildus kaifs (pēc sexa) latviešiem nāks tikai LABU!emotion
4 1 atbildēt

Pirms legalizet vai ne , vai nevajadzetu padomat par PAREJO valsti notiekošo ! 

Ā ? 

Kā ar tiesibsargajošajam institucijam ? 

Zolitudes trģedijai vel atrisinajuma nav un procesam galu neredz ! 

Kauns ! 

Birokratu aparats uzpusts lidz vajpratam , mdicinas pakalpojumus ( par maksu vai bez ) sagaidit nevar ! Berni bernu darzos japiesaka pirms vel jaunas ģimenes sak bernus planot ! 

Kauns ! 

Starpnacionala naida kurinašana notiek pilnigi visos dzives limeņos ! 

Kauns ! 

Varetu vel ilgi turpinat , bet nav jegas ! 

JUMS TAS nav svarigi ! Svarigi ir solit lai tiktu ! 

Kauns ! 

2 0 atbildēt
Šis jau tāds solījums, lai panāktu,lai jaunieši balsotu. Neuzskatu, ka nu šī būtu nopietnākā problēma, kura būtu jāizvirza kā prioritāte. Sākumā vajag sakārtot iemilzušās valsts problēmas un tad domāt par massvarīgākiem s*diem
3 1 atbildēt
Progresivie grib manu balsi .... drosi vien arii iegus ... varbut beidzot kaadam taa socialistiska domasana buus pametusi galvu ... zb tie pensionari tajaa valdibaa...
3 1 atbildēt

Bļaviens gribeju par rakstu likt plusu ! 

Izlasiju lidz galam un , vai nav mau . . ba - politiska reklama ! ! ! 

Čo Janis Vanags esat tik vajš politika , ka balsis jazvejo jau pa jauniešu izklaides lapam ? 

Jasola muļķiga marihuanas legalizacija ? 

Ja ari par Jums atdos balsis VISI Spoku lietotaji , ka Jus VIENS PATS panaksiet savu solijumu ! 

Ka parliecinasiet parejos 99 ? 

Kauns par meliem nav ? 

2 0 atbildēt
Šo rakatu vajadzēja taisīt kādus 5 gadus atpakaļ, kad šeit visi bija sajūsmā no zāles, Sātana, Hitlera, krievu konspirāciju lapām, rage komiksiem un dažiem īpatņiem, kuri nepamatojot ne ar ko, apgalvo, ka raksts ir slikts un briesmīgs. Vilciens ir aizbraucis, puis.
1 0 atbildēt

Uzreiz redzu, par ko nevajag balsot!

3 3 atbildēt

izlasīju Progresīvo programmu. Kārtējie laimes meklētāji bez idejām , kā izvilkt valsti no korupcijas purva. Ne grama par sakārtotu un godīgu nodokļu sistēmu. Rrespektīvi -progresīvie zina, kā labāk iztērēt naudu!!!! nekad nebalsošu par tādu partiju. U. man pie kājas marihuanas legalizešana. ja gribas nopipēties aizlido uz NL un bliezies cik gribi. Tur vismaz zin kur valstij iegūt papildlīdzekļus.

2 2 atbildēt
Dekriminalizeeshanai ir divas puses. Viena un beediigaakaa-Latvijaa dziivojosie nav tam gatavi! Apkaart staigaas appiipeejushies jaunieshi. Ja jaaizveelas starp alkoholu un marihuaanu-tad labaak lai uzkurii nekaa dzer.
1 1 atbildēt

Fein pateikts un racionaal bez kaukshanas un emocijas, vairaak shaadu diskusiju. 

1 1 atbildēt
Te jau ari prikols kuru var izbaudit savam vajadzibam,neuzskatu ka drauds sabiedribai,jauna legala atkariba vairak pipes un sazin ka tas mainisies pec laika. Es ieedu cemumu un edu.
1 1 atbildēt