local-stats-pixel fb-conv-api

Kremlis melo: Latvija realizē Donbasa scenāriju – briest pilsoņu karš2

30 5
Dezinformācija:

Saskaņā ar vairākiem prokremliskiem avotiem, to skaitā ar Kremļa TV kanāla TVC propagandas šovu Pravo Golosa, ņemot vērā, ka tiek ierobežotas un pārkāptas Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju cilvēktiesības, ir iespējams vilkt paralēles ar to kā sākās traģēdija, citiem vārdiem sakot, pilsoņu karš Donbasā, liekot nojaust, ka tas pats notiek Latvijā.

Dezinformācijas avots:

https://www.youtube.com/watch?v=qjB5LM9TYQg

Atmaskojums:

Tā ir prokremlisko mediju bieži izplatīta dezinformācija par karu Austrumukrainā

(https://euvsdisinfo.eu/disinformation-cases/?text=&disinfo_issue=&disinfo_keywords%5B%5D=77110&date).

Tieši Kremlis ar Putinu priekšgalā izprovocēja karu Ukrainā, tāpēc to nav iespējams uzskatīt par pilsoņu karu, jo Kremļa militārpersonas, dažkārt sauktas par laipnajiem zaļajiem cilvēciņiem, okupēja Krimu un joprojām atrodas Austrumukrainā (https://euvsdisinfo.eu/report/russian-spring-civil-war-was-unleashed-in-east-of-ukraine-by-little-nazis-in-kyiv-after-a-coup/).

Melīgais informācijas avots nesniedz nekādu pierādījumus tam, ka pastāv da jebkādi reāli iemesli pilsoņu kara sākumam Latvijā.

Lai izprastu labāk situāciju vēlams iepazīties ar Kremļa mediju radīto fona dezinformāciju par Ukrainu: https://euvsdisinfo.eu/report/crimea-is-a-result-of-the-ban-on-the-russian-language/.

Pirms 2014.gada maija prezidenta vēlēšanām Ukrainā prezidenta p.i. Turčinovs atteicās grozīt 2012.gada valodas likumu, kas atļāva izmantot krievu valodu saziņā ar valsts institūcijām reģionālā līmenī.

Savukārt cilvēktiesību aktīvisti, kas 2014.gadā ieradās Ukrainā apliecināja, ka nav gūti pierādījumi tam, kas pierādītu, ka Ukrainas krievu minoritātes tiesības ir apdraudētas:

1. Padomdevēju komitejas speciālais ziņojums par Ukrainas nacionālo minoritāšu situāciju, pieņemts 2014.gada 1.aprīlī, Eiropas Padome;

2. Ziņojums par cilvēktiesību situāciju Ukrainā, ANO Augstā komisāra cilvēktiesību lietu birojs, 2014.gada 15.jūnijs;

3. EDSO komisāra nacionālo minoritāšu jautājumos paziņojums vizītes laikā Ukrainā 2014.gada 4.aprīlī.

30 5 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kasjaks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Nu būs gatavojās kārtējai virāžai ar puļķi pakaļā. Paranoja ir diezgan smaga garīgā kaite, ja kas.

3 0 atbildēt

Jau pierasti Kremļa meli..

4 2 atbildēt