local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīnieši Āfrikā 🌍6

47 0

Sveiki,

Pirms dažiem gadiem Ķīna noslēdza vairākus līgumus, lai izveidotu ekonomiskās saiknes ar daudzām valstīm Āfrikā. 1996. gadā tika izveidots FOCAC(Forum on China-Africa Cooperation). Tas veicināja lielu ķīniešu migrāciju uz Āfrikas kontinentu. Tagad ķīniešu populācija Āfrikā jau pārsniedz miljonu.

Ķīnieši Āfrikā pārsvarā nodarbojas ar būvniecību, jo daudzās vietās Āfrikā ir slikta infrastruktūra. Par to var skatīties dokumentālajā filmā ,,Empire of Dust”, kur rāda kā ķīnieši būvē mājas, ceļus utt. Kongo.
Pārējie atver savus privātos biznesus, kur pārdod Ķīnas preces kā drēbes, apavus, traukus, plastmasu utt... Valstīs kā Kenijā ķīnieši pat pārdod mākslīgos matus un parūkas, jo tur tas matu bizness ir pat miljardu dolāru vērts.
Ir daži, kuri nodarbojas ar lauksaimniecību.

Tā kā Ķīnā ir skaitlisks vīriešu pārsvars, tad daudzi ķīniešu, kuri emigrē uz Āfrikas kontinentu, ņem melnādainās sievietes par sievām.
Toties Ugandā 🇺🇬 palielinās fiktīvo laulību skaits starp ķīniešiem un vietējām sievietēm. To iemesls ir immigrācijas likums, ka apprecot Ugandas pilsoni ārzemnieks automātiski iegūst valsts pilsonību. Daudzi ķīnieši vēlas uzsākt savus biznesus tur, un apprecot vietējo sievieti ir visvieglāk palikt legāliem.

Tā kā Ķīna jau ir investējusi jau vairākus miljardus Āfrikas attīstībai, tad daudziem ir parādījusies doma, ka šis process patiesībā ir Āfrika kontinenta kolonizācija.
No pozitīvās puses Āfrikā ir jauns televīzijas kanāls CCTV Africa 📺, kur var skatīties ziņas par Āfriku. Šī sadarbība ir pacēlusi infrastruktūras līmeni vairākās valstīs.

Izmantotie avoti:
https://www.chinasmack.com/chinese-men-with-black-women-african-wives
https://www.google.co.za/amp/s/qz.com/857156/uganda-is-worried-about-the-number-of-chinese-men-marrying-their-women/amp/
https://www.howwemadeitinafrica.com/chinese-engagement-african-agriculture-not-seems/53869/
https://www.google.co.za/amp/s/qz.com/217597/how-a-million-chinese-migrants-are-building-a-new-empire-in-africa/amp/

Par ķīnieti, kurš nopirka olīvfermu Dienvidāfrikā, un tagad tā ir uzplaukusi no eksporta.
47 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Labs. emotion
0 0 atbildēt
Ķīnieši tagad dara to ko Asv/Eiropa darīja pirms pāris desmitgadēm. Izsaimniekos āfriku, bet pretī uzlabos daŽas valsts ekonomiku .
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Ķīna ar savu neo-koloniālisko ekonomisko politiku palaidīs daudzas valstis pa burbuli. Ir skaidrs, ka Ķīnieši grib dominēt par pasaules ekonomiku un tādēļ viņi izpērk visus tirgus sektorus, kurus var izpirkt.

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt