local-stats-pixel fb-conv-api

Iznīcināt "anti-konstitucionālo" Koalīcijas Padomi!?40

Artusa Kaimiņa veidotā partija “Kam Pieder Valsts” (KPV) ir kļuvusi par vienu no nopietnākajiem pretendentiem uz iekļūšanu Saeimā. Partija savā programmā un pārstāvji publiskajos izteikumos bieži vien lieto populistiskus saukļus, izmantojot tautas neapmierinātību ar valdības darbu. Vairāki no partijas solījumiem ir tādi, pret kuriem iebilst ir teju neiespējami. Bet tas nenozīmē to, ka šie solījumi nav pelnījuši kritisku analīzi. Lasi tālāk…

Partijas ideoloģija: centriski-labējā.

Galvenās nostādnes: fiskālais konservatīvisms un nodokļu maksātāju tiesības.

/ Raksts tiks papildināts ar informāciju, lai nodrošinātu apjomīgāku programmas apskatu. Raksta spoki.lv versija ir saīsināta. Lūgums sekot līdzi linkam raksta atsaucē, ja ir vēlme saņemt detalizētāku programmas analīzi. Domā pirms balso! /

150 7 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

Kaimiņš lieliski izmanto psiholoģiju un teātrī apgūto runas mākslu, lai gūtu sev atbalstu. Viņa izmantoto runas mākslu var redzēt debatēs, kur, kamēr viņš nebūs pateicis savu, muti viņš neaiztaisīs. Man tas nešķiet nedz "forši," nedz "vareni," nedz "lieliski." Drīzāk tas atgādina cilvēku, kurš ir rupšs un pārkāpj vispārpieņemtās sabiedrības normas.

Daudzi apgalvo, ka viņš filmējot ir parādījis, kā notiek Saeimā. Drīzāk es teiktu, ka viņš ar filmēšanu parādīja tieši to, ko visi jau lieliski zina, līdz ar to, tas ir slikts arguments, ja kāds vēlas pierādīt, ka Kaimiņš ir reāli darītājs, ne runātājs. Tāpat šis pats cilvēks balsojumā par Maizīša pārvēlēšanu SAB atdeva savu balsi, lai viņu pārvēlētu. Rezultāts tajā balsojumā ir vairāk kā šokējošs, jo tikai 2 cilvēki nobalsoja PRET viņa pārvēlēšanu, bet tas jau ir cits stāsts.

Runājot par viņa partiju "Kam Pieder Valsts," man rodas vairāki jautājumi, viens - jau no pašiem pirmsākumiem - kā es varu uzticēties partijai, kura nespēj noformēt savus dokumentus. Sākotnēji bija iecerēts partiju saukt "Kam Pieder Latvija," bet sakarā ar likumu, ka nevar saukt partiju Latvijas, Latvijas Republikas, u.c. vārdā, tika pieņemts patreizējais nosaukums un patreizējā abvieatūra. 

Kaimiņa partija vairāk uzmanības manās acīs sāka izpelnīties nevis ar saistību ar šveiciešu advokātu Rudolfu Meroni, kurš kādreiz bija arī lieldraugs Aivaram Lembergam, bet ar to, ka partija nespēj pateikt skaidru "NĒ" prokremliskām partijām, vai partijām, kuras nedarbojas Latvijas interesēs. To var manīt pie intervijas ar Domburu, kur Kaimiņš uz jautājumu, vai viņi pieļauj sadarbību ar Saskaņu, viņš atbildējis, ka nesadarbosies ar Ušakovu, bet fakts kā tāds, ka Ušakovs nekandidē uz Saeimu, pieļauj vairākas teorijas, par to, ar ko tad viņi ies Koalīcijā, ja ies. 

Laikā, kad Jaunā Vienotība (JV) izveidoja memorandu, kurā aicināja partijas nesadarboties ar prokremliskiem spēkiem (diezgan neskaidrs formulējums, visticamāk saistīts ar Saskaņu, LKS un, iespējams, ar ZZS), vienīgie divi parakstītāji līdz pat šim brīdim ir Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība (kas ir mazliet divkosīgi, zinot, ar ko draudzējas un kas reklamē Broku). KPV LV ministru prezidenta kandidāts Gobzems paziņoja, ka neparakstīs memorandu, jo viņam nav sarkano līniju, kas pašlaik daudzās sociālajās platformās, īpaši Twitter ir izraisījis viedokļu "vētru." Tajā vietā viņi piedāvāja "āķīgāku" memorandu - memorandu par Levita, kā prezidenta kandidāta atbalstīšanu. Kā ar to memorandu ir izgājis, man nav viedokļa.

Starp nacionāli domājošajiem ir radies nikns, nedraudzīgs viedoklis, kad viņu intervētājs un žurnālists Dienas Biznesā Sandris Točs Radio Baltcom paziņoja, ka "самый лучший вариант" koalīcijai 13. Saeimai ir Saskaņa un Kaimiņš [KPV LV]. Šo viedokli publiski nav iztirzājuši neviens no KPV LV līderiem (ja neskaita FB un YT tiešraides, kas īsti neskatās, jo viedoklis ir subjektīvs un nonāk parasti līdz konkrētai auditorijai.

Tā kā varētu veselu romānu uzrakstīt par KPV LV, nolēmu nobeigt ar pēdējo aktuālo jautājumu, kas tiek uzdots KPV LV, bet ko Kaimiņš ir nosaucis par "kļūdu" - viena KPV LV kandidāte Jeļena Pārmale apgalvo, ka iekļūstot Saeimā, viņa parūpēsies, ka tiks sterilizētas "sociāli nelabvēlīgās sievietes." Kas ar to bija domāts un kā tas bija jāsaprot - tiec gudrs, jo, pirmkārt - tas ir galīgi pret demokrātiskām vērtībām, jo eigēnika ir fašistu un nacistu pielietota metoda "tautas tīrībai," kā arī ar ko bija domāts "sociāli nelabvēlīgas sievietes" - cietumnieces? Tās, kuras par bērniņu nerūpējās? Prostitūtas? Tās, kuras nebalso par KPV LV? Atbilde nav zināma.

Paldies visiem, kuri izlasīja manu viedokli par Kaimiņu un KPV LV, gaidīšu konstruktīvus viedokļus un arī kritiku. emotion

16 3 atbildēt

Tāda sajūta, ka (liela) daļa no KPV atbalstītājiem ir viens liels kults.  emotion Kur es varu savākt Vienotības maksājumu par šo rakstu? Nebūtu pretenzijas pārvērst to nopietnākā hobijā.

12 0 atbildēt

Artus Klauns ne kaimiņš, labāk paanalizējiet viņa partijas vidējā vēlētāja IQ līmeni, tas ir vidumūža vīrietis, kas ikvakaru savas mīļākās televīzijas pārraides laikā izsūc kādu ''divlitreni'' vai arī tikko puberitāti pārdzīvojis jaunieties, kam kaimiņš vienkārši liekas ''čotkijs'' 

17 7 atbildēt

Iesaku balsot par to, kas atbilst vēlētāja politiskajiem uzskatiem, atbilstoši partiju programmu izpētei. Es jau zinu, par ko balsošu, bet neizmantošu savu blogu šī spēka reklamēšanai - vēlos, lai katrs cilvēks balso par spēkiem, kas reāli pārstāvēs viņu intereses. KPV nav skaidrs, ko un kā pārstāvēs, jo idejas neizpauž. Katru no vispārīgajiem saukļiem var realizēt miljons dažādos veidos, visi vēlētāji nekad nebūs apmierināti.

Kāpēc raksts ir nožēlojams? Parādi, kur kļūdos - atzīšu kļūdas.

10 0 atbildēt
Visi gasterbaiteri tikmér ar nepacietību gaida kārtējo Gobzema/Kaimiņa live streamu feisbukā!!!
10 1 atbildēt
Agraak bija likums ja nemaldos senajaa griekjijaa ka aktieri nevar piedaliities valsts paarvaldee jo tika uzskatiiti kaa profesionaalji melji. Redz kur atdzimst shii teorija. Tava vieta vieta uz skatuves Artuss.
6 0 atbildēt

Bet solījumu un plānu esamība negarantē to realizēšanu.

3 0 atbildēt
Kaimiņš Šlesera prostitūta. Par Šleseru tak neviens nebalsotu, bet par aktieri, laikam ir kadi kas taisās balsot
6 4 atbildēt
Tikai viens jautājums iznīcināt to padomi ok, bet kāpēc iekšējie partijas noteikumi būs līdzīgi šai padomei. Kplv deputāti nevarēs balsot pec savas gribas un domām bet būs jābalso kā partijas bosi un tēvi liks. Vai tā nav divkosība?
2 0 atbildēt

Ko tad tā sacepušies pret KPV kas tad bail paliek! Lielās partijas sāk raustīties, ka var pazaudēt valdības grožus?  Ha paldies par bezmaksas reklāmu!

Ak jāa antireklāma arī ir reklāma!

6 5 atbildēt
Jābalso par JKP. Viņiem arī ir plāns un viņi nav politiskās prostitūtas, kā Kaimiņš.
1 1 atbildēt

Cik liela jēga balsot, ja tāpat tie, kuriem būs vairāk nauda samaksās un sēdēs saeimā? 

Labāk jābrauc prom, savādāk pēc pāris gadiem sāksies krīze, deputāti naudu ņem no eiropas, bet kaut kad jau būs arī jāapmaksā, un tad viņi, protams, ka to nespēs izdarīt, gatavojamies krīzei.

Latvija ir izpārdota, tagad tie gudrie deputāti iznīcina skolas.. Tikai muļķis domā ka Latvija ir glābjama, vēl kādi 20 vai 30 gadi un šeit būs palikuši tikai tie kas nespēj aizbēgt un muļķi, kas tikai čīkstēs ka Latvijā viss slikti, ka deputāti vainīgi un nemaz netaisās braukt prom. 

Ja skatās uz demogrāfiju, tad Latvijā paliek ļoti maz cilvēki, 10 jaundzimušie no 1000 cilvēkiem, 15 nāves no 1000 cilvēkiem un vēl 6 cilvēki aizbrauc no 1000 cilvēkiem (2017.gadā). 

Tie kas vēlas redzēt Latvijas kredīta augšanu reāllaikā 

 https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/latvia

3 3 atbildēt

ko tur daudz cepties parādīšu savu pilsonisko Dziļo Nikolaju emotion 

0 0 atbildēt
Ja runājam par detalizētu plānu izklāstu nākotnei, tad neviena partija savā programmā nav norādījusi detalizētu plānu. Vieni vienīgi solījumu un debessmannas liešana. KPV LV partijas programma ir viena no retajām, kuru var REĀLI veikt. Citas partijas sola jaunas reformas, nodokļu atvieglojumus, algu celšanas, pabalstu celšanas, infrastruktūras uzlabošanu, importa un eksporta labāku attīstību. Vai šie politiķi maz zin, kas ir valsts budžets, kā tas rodas un, ka tas nav bezgalīgs? Ja jau visus nodokļus pazeminās un tik cels algas, pabalstus, būvēs rūpnīcas, termināļus un skolas - kur radīsies nauda? Tie ir tikai vieni, gigantiski izdevumi, kurus, lai varētu nosegt un šie izdevumi atmaksātos, būtu jāpaiet gadiem 20-30... Balsotājus jau arī neinterisē partijas, kuras piedāvā nedaudz, bet vismaz REĀLI izpildāmus solījumus 4-8 gadu laikā, kas spētu ietekmēt un uzlabot valsti. Vēlētājam vajag partijas, kuras sola 100% 200% un tūlīt...
1 1 atbildēt
Pasūtījuma raksts.
6 7 atbildēt
Zinu par ko Spogulis balsos. Progresīvie. emotion tie maitas daudz vēlētāju pievilināja ar to, ka ir par medicīnisko marohuānu Latvijā.
0 2 atbildēt