local-stats-pixel fb-conv-api

Īrija 2040 🇮🇪 🍀5

33 0

Sveiki,

Es gribu pastāstīt par projektu, kuru Īrijas valdība vēlas uzsākt. Tā plāno līdz 2040. gadam palielināt iedzīvotāju skaitu Īrijā par 1 miljonu. Pašlaik valstī dzimstības līmenis ir 1.9, un tas ir nepietiekams, lai valsts populācija spētu sevi aizvietot ar mirstības līmeni. Ir arī runas, ka plāns ir ievest daudz imigrantu, lai iedzīvotāju skaitu palielinātu kā plānots līdz 5,7 miljoniem 2040. gadā.

Šis projekts ir €116 miljardu vērts. Ar šo naudu ir plānots uzbūvēt ap 500 000 māju. Un 2 miljardi eiro, lai uzlabotu 5 galvenās pilsētas kā Dublina. Infrastruktūru arī ir nepieciešams uzlabot ar plānoto populācijas pieaugumu.
Ministrs T.L. Varadkans saka, ka šis projekts veidos labklājību valstī. Viņš arī piedalījās 2015. gada referendumā par viendzimuma laulībām, un 2018. gada referendumā par abortiem.

Ir arī skeptiķi, kuri netic, ka šis projekts veicinās vienlīdzīgu valsts attīstību. Tas var veicināt urbanizāciju, kad daudzi cilvēki izbrauks no laukiem uz lielām pilsētām, jo tur būs lielākas iespējas atrast darbu.

Pašlaik Īrijā ir ap 4,8 miljonu iedzīvotāju. Bet pirms dažām desmitgadēm sāka palielināties imigrācija. 2015. gadā katrs 8 iedzīvotājs valstī bija ārzemnieks. Daži ārzemnieki palielina noziedzības līmeni. Par piemēru var minēt Dublinu, kur ir jauno āfrikāņu grupa ,,The Pesties”, kuri regulāri aplaupa takšu vadītājus.

Lasot komentārus sociālos medijos, ko paši cilvēki domā par šo projektu, daudzi ir skeptiski. Visvairāk tiek runāts par lielas imigrācijas iedrošināšanu un to pasniedzot pozitīvi Īrijas ziņu medijos. Ņemot vērā, ka Vācija pirms dažiem gadiem atļāva vairāk kā 1 miljonu imigrantu iebraukt valstī, un redzot kādas sekas tas viņiem izraisīja, kā noziedzības un terorisma palielināšanos, tad ir loģiski, ka Īrijas iedzīvotāji nevēlas tādu pašu iznākumu.

Izmantotie avoti:
http://www.gov.ie/en/project-ireland-2040/?gclid=EAIaIQobChMI_dW6tsv42QIVphXTCh0Jgg-LEAAYASAAEgKZofD_BwE
https://www.google.co.za/amp/s/lovindublin.com/news/dublin-gang-the-pesties-gardai/amp
https://www.google.co.za/amp/s/www.thesun.ie/news/2196036/what-is-project-ireland-2040-how-much-is-being-spent-and-what-are-the-five-key-areas-targeted/amp/?source=images
https://www.google.co.za/amp/s/www.rte.ie/amp/925347/
http://worldpopulationreview.com/countries/ireland-population/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Leo_Varadkar

33 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Drīz jau Īrija kļūs par divkopienu valsti!!!Ceru,ka visi Īrijas LATVIEŠI zemtekstu saprata!!!emotion
2 0 atbildēt
Vācija jau sapisa visu valsti laižot tos bēgļus iekšā. Un ka bēgļi? Kāda starpība bērns, sieviete vai vecis. Visi ir bēgļi. Nākot uz eiropu viņi pi* mums visu un mūs apdraud. Viņi daudz ko pieprasa kaut te atrasties pat nedrīkstētu. Tā nav mūsu problēma, ka viņiem nav ko ēst vai tur ir karš. Mums savas problēmas ir.
1 0 atbildēt

A tur sen vairāk nav,ko darīt :emotion 

0 0 atbildēt

It kā jau Īrija neplāno uzņemt imigrantus, bet gan plāno palielināt dzimstību.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt