local-stats-pixel fb-conv-api

Gatvol kustība ✊🏽Dienvidāfrikā 🇿🇦10

97 0

Sveiki,

Es savos iepriekšējos rakstos jau pastāstīju par situāciju Dienvidāfrikā, ka notiek runas par zemes un privātīpašumu atņemšanu un komunistu režīma ieviešanu valstī. Ārzemju medijos tiek runāts, ka tas ietekmēs tikai baltos fermerus, bet tas tā īsti nav, jo ar to tiks ietekmēti visi valsts iedzīvotāji.

Nesen tika izveidota grupa ,,Gatvol”, kura sastāv no jaukteņiem/ krāsainajiem(colored- angliski), kuri apdzīvo Keiptaunas reģionu. Grupa tika izveidota šī gada 30. aprīlī.
,,Gatvol” ir slenga vārds, ko lieto afrikaans valodu runātāji. To tiešais tulkojums angliski būtu ,,fed up, completely full, annoyed”(sadusmojies, pilns- latviskojums).

Šī kustība tika izveidota, jo jaukteņiem ir apnikusi pastāvošā situācija valstī. Jo pēc aparteīda režīma krišanas uz Keiptaunu notika liela migrācija kopš 1994. gada no citiem valsts reģioniem(īpaši austrumu Keipa(Eastern Cape)), un tie bija pārsvarā melnādainie. Problēma ar viņiem ir tāda, ka daudzi uz valsts zemes ceļ savas būdas(shacks- angliski), un tad tur dzīvo pa brīvu un vēl izveido nelegālos pieslēgumus elektrības un ūdensvadiem, jo uzskata, ka viņiem tas pienākas par brīvu. 🔌 Tas pasliktina kriminālo situāciju un pat uzceļ elektrības cenas, jo valsts negrib tos piespiest maksāt.

Gatvol kustības pārstāvji noraida apgalvojumus, ka viņi ir rasisti pret melnajiem, jo viņiem ir galvenais, ka viņu komūna tiek uzskatīta par līdzvērtīgu kā melno komūna. Par piemēru varu minēt BEE(Black Economic Empowerment) rasu kvotu sistēmu, kad darba vietās darba devējiem vajag pieņemt ap 80% melnādaino(darbinieku etniskiem % ir jāsaskan ar vakar demogrāfisko situāciju). 👨🏿‍🔧 Tās dēļ valsts minoritātes(baltie, jaukteņi, indieši, aziāti) tiek diskriminēti, un to jauniešiem ir grūtības atrast darbu, tāpēc tie, kuri var, emigrē. Vēl ir strīds sakarā ar valsts mājas nodrošināšanu nabadzīgajiem(counsel housing- angliski). 🏘 Daudzi jaukteņi apgalvo, ka daudzi nabadzīgajie jaukteņi gaida pat 30. gadus, kad valsts viņiem iedos māju, bet melnie var dabūt valsts mājas daudz ātrāk, jo viņiem tiek dota priekšroka.

Tā kā valstī nesen pacēlās zemes pārdales debates daudzi melnie atklāti pateica, ka grib visus piederošos minoritāšu īpašumus sev. Pēc tam vajag, lai visas minoritātes pamet valsti.
Tika pacelts arguments, ka etniski Dienvidāfrikas zeme pieder Khoi Khoi un San tautām nevis Bantu un citiem. Daudzi melnie sāka apgalvot, ka viņiem ir šo tautu asinis, bet tad jaukteņi izteicās, ka viņu senči ir Khoi Khoi un San, tāpēc viņiem ir tiesības tur dzīvot.

Šai kustībai ir atbalstītāju ne tikai no jaukteņu komūnas, bet arī no citām minoritāšu komūnām, jo šī kustība pacēla debati par minoritāšu situāciju valstī. Arī balto fermeru slepkavības lielo daudzumu, kuru daudzi pat noliedz par uzmanības nepieciešamu situāciju.

PS Es rakstā iekļāvu arī pati savus novērojumus, un ko vietējie man ir teikuši par pastāvošo situāciju.
Varat izteikt savas domas komentāros 📝

Izmantotie avoti:
https://www.google.co.za/amp/s/www.collinsdictionary.com/amp/english/gatvol
https://www.iol.co.za/weekend-argus/gatvol-capetonian-comes-under-fierce-attack-for-independence-call-15277270
https://www.google.co.za/amp/s/www.thesouthafrican.com/what-is-gatvol-capetonian/amp/

Williams Petzers(būra no Pretorijas) intervē Gatvol pārstāvjus par esošo situāciju.
EFF politiskās grupas vadītājs Džūlijuss Malema sūdzas par indiešiem. 👳🏾‍♂️
97 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Un ja vēl kāds lai man pamēgina ieskaidrot, ka melnie nevar būt rasisti. -_-

Gandrīz tas pats, kas sāk notikt Amerikā. Nebūs ilgi jāgaida, ka viņi pasludinās, ka viņi bija pirmie un visiem baltajiem ir jānomirst un jāizraida. Neesmu rasists, šitāds nonsens mani tracina. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt
Baltajiem okupantiem ir jākratās ārā no Dienvidāfrikas!!!Krievu kolonisti Latvijā, tas uz jums arī atiecas!!!
0 2 atbildēt