local-stats-pixel fb-conv-api

Thirteen21

127 5

Trīspadsmitgadīgā Treisija Frīlanda (Evana Reičela Vuda) ir klusa meitene, varētu teikt – pelēkā pele, kura vēlas iedraudzēties ar vienu no skolas populārākajām meitenēm Īviju Zamoru (Nikija Rīda). Īvija iznes cauri Treisiju, uzaicinot viņu uz kopīgu iepirkšanos Melrouzas avēnijā un iedodot nederīgu telefona numuru. Piemānītā Treisija tik un tā kāpj autobusā, lai satiktu Īviju un ierauga viņu zogam drēbes un aksesuārus kādā veikalā. Vēloties tikt uzņemta kompānijā, Treisija nozog kādas sievietes maku un uzsauc Īvijai un viņas draudzenei iepirkšanos. Tā Treisija tiek uzņemta skolas populāro meiteņu bariņā un iepazīst alkoholu, narkotikas un seksu.

Skatītāji, komentējot šo filmu, bieži vien pauž viedokli, ka filma ir nereālistiska, pārspīlēta, utml. Viens cilvēks pat teica, ka filma absolūti neatspoguļo trīspadsmitgadīgu jauniešu dzīvi, jo viņiem tajā vecumā ir citas intereses. Naivais...

Filmas galvenajām varonēm ir skumjš sociālais fons – Treisijas mamma Melānija par Īviju sacīja, ka „šo meiteni izmantojuši visi, kuriem patiesībā būtu vajadzējis viņai palīdzēt”. Treisijas ģimene nav diži labāka: Melānija ir šķirtene, kura audzina divus bērnus un raujas, strādājot par frizieri, Treisijas tēvs ir tā aizņemts ar savu jauno darbu, ka bērniem nepievērš tikpat kā nekādu uzmanību, Melānijas draugs ir narkomāns un Treisija pārdzīvo, redzot, ka māte nav turējusi solījumu un atkal sagājusi ar viņu kopā. Neviens nezina, ka nelaimīgā meitene sevi graiza ar šķērēm.

Scenārija līdzautore ir Nikija Rīda un filma ir daļēji autobiogrāfisks stāsts par viņas pašas dzīvi 12-13 gadu vecumā. „Thirteen” bezkaislīgi un bez izskaistināšanas parāda pie kā noved problēmas ģimenē un siltu attiecību trūkums starp vecākiem un bērniem. Iesaku šo filmu visiem, bet jo īpaši vecākiem, kuri nereti savu atvašu problēmas pamana tikai tad, kad tās ir sasniegušas pamatīgus apmērus.

127 5 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

sito esmu redzejusi. tiesam loti laba filma, kuru, manuprat, verts noskatities!

7 0 atbildēt
mad avatarsmad

jaa redzeta filama ,laba :]

6 0 atbildēt

esmu redzējusi. ļoti patīk.

5 0 atbildēt

šo darbību kas notiek filmā varētu saukt par tādu kā bara instiktu..Citi smēķē-es arī smēķēšu,citi dzer-es arī dzeršu,citi nodarbojas ar seksu-es arī to darīšu..Man tas protams šķiet stulbi,nu bet pašu filmu es gan gribētu noskatīties..

3 1 atbildēt

plus mīnus interesanti

2 0 atbildēt

Filma OK, pāris reiz ir noskatīta. emotion

2 1 atbildēt

+

1 0 atbildēt

++

1 0 atbildēt

Tā filma "requirm for a dream" ir par smagu maniem nerviem. ;-D Lai gan , ja nemaldos, tur ir Jared Letto un baigi gribās noskatīties zinu ka nejutīšos vairs labi noskatoties.Lasīju par filmu..jau ceļus vairs nejutu. xD bet šitā filma "Thirteen" bāīgi foršā!

0 0 atbildēt

ja nemaldos, tad šo filmu es arī esmu redzējusi. :)

0 0 atbildēt

izskatās interesanta

0 0 atbildēt

iechekos ^^

0 0 atbildēt

Garšīgi!

0 0 atbildēt

yes, ir ideja filmai, ko rīt skatīties. sēenkks

0 0 atbildēt

Pirms kādiem 4gadiem filmu noskatījus un ļoti patika! :)

   

Bet "requirm for a dream" nepārsist.. :D Tā mīļāka

   

 

0 0 atbildēt

iskatās interesanta filma

0 0 atbildēt

gribu redzēt šo filmu.!

0 0 atbildēt

neizskataas peec 13gadiigas ;D 

kaatreejais meesls peec manaam domaam

1 2 atbildēt