local-stats-pixel fb-conv-api

The Slender Man(Iļģuciema velns)41

Daudzi drošvien būs dzirdējuši par "Iļģuciema velnu", kas parādās uz Lidoņu ielas tumšos vakaros un biedē mazus bērnus. Šeit pat spoki.lv viņa vārds mistikas sadaļā ir parādijies pāris reizes. Šis raksts būs par manu neseno atklājumu saistībā ar šo mistisko būtni.

Tātād, pirmā informācijā par Iļģuciema velnu parādijās portālā www.aliens.lv, 2009. gada 7. jūlijā(paturiet prātā šo datumu) un vēlāk izplatijās vairākos Latvijas interneta saitos, arī spoki.lv. Lūk links uz rakstu no aliens.lv par šo parādību. Ja vel neko par viņu nēsat dzirdējuši, obligāti izlasiet, lai saprastu, par ko iet runa.

http://aliens.lv/new.php?lang=lv&id=1&k=458

Es, kā jau vairākums cilvēku, izlasiju rakstu, nedaudz pabaidijos, par to, kas tik Latvijā nenotiek, jo aculiecinieku liecības likās pavisam reālas, bet nu drīz vien Iļģuciema velnu aizmirsu, līdz pāris dienas atpakaļ interneta plašumos uzdūros kautkam interesantam...

Tā bija adrese knowyourmeme.com, daudziem zināma, kā vieta, kur var atrast informāciju par praktiski visiem internetā izgudrotajiem jociņiem. Es atradu sekojošo.

Tulkots no knowyourmeme.com.

The Slender Man - Slaidais Vīrs.

Slaidais Vīrs ir mistisks radījums, kurš radies internetā, somethingawful.com forumos, kur tika rīkots konkurss par labākajām paranormālo parādību bildēm, kas veidotas photošopā . Galvenā ideja bija izveidot attēlus, ar kuriem varētu mēģināt piemuļķot spoku pētniekus un citus speciālistus ar šķietami īstām bildēm kurās redzamas mistiskas parādības. 2009. gada 10. jūnijā(!!!) kāds lietotājs pievienoja divas bildes ar slaidu, garu vīru, kurš no attāluma novēro bērnus(bildes zemāk). Tikai pāris dienu laikā ideja par Slaido vīru izplatijās un tapa neskaitāmi daudz attēlu, stāstu un pat video, kuros itkā esot nofilmēta šī mistiskā parādība.

Vairāk informācijas par pašu Slaidu Vīru un šī mīta izcelsmi var lasīt šeit.

http://www.mythicalcreaturesguide.com/page/Slender+Man">http://www.mythicalcreaturesguide.com/page/Slender+Man

http://knowyourmeme.com/memes/slender-man">http://knowyourmeme.com/memes/slender-man


Kopsavilkumā, manuprāt, Iļģuciema velns un Slender Man ir viens un tas pats, izdomātais tēls, līdzība ir skaidri saskatāma. Abi ir gari, slaidi, tumši vīri un par savu upuri vienmēr izvēlas bērnus. Arī pirmā informācija par Iļģuciema velnu internetā parādijās mēnesi pēc tam, kas viņš tika radīts somethingawful.com forumos.

Kā jums šķiet? Iļģuciema velns un visas cilvēku liecības ir tikai kartējais interneta izdomājums?

Lūk pāris bildes par tēmu.

218 5 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Tikpat briesmīgs kā Zolitūdes Pandas :)

23 0 atbildēt

Domāju tur tajā Līdoņu ielā atrāk pa purnu dabūsi no urlas vai no kā neka kaut ko no šitā

20 1 atbildēt

 vismaz solīds čalis, uzvalkā staigā emotion

15 0 atbildēt

tas ir pedolāča vecais brāls? ;D

12 0 atbildēt

izstāsti tikai kāds sakars ar kaut kādu interneta izdomājumu un Iļģuciema velnu? Liecības par to saglabājušas ir jau krietni agrāk. Un tas , manuprāt, ka augums ir netipiski liels ir sastopams daudzās liecībās par neizskaidrojamām radībām.

6 0 atbildēt

cilviekiem vienmēr vajag par kko cepties....emotion

5 0 atbildēt

1. bildē apskrējās dūša

4 0 atbildēt

tu vispār esi no tā apgabala lai spriestu ?

savus m*ārus pa slaido vīru par kuru uzošņāji internetā varī arī šeit nepublicēt. Tādi skeptiķi, kas saka: "Dālābi laža ko tu... Tas tak ir izdomāts... Kārtējais bērnudārzu stāsts," nav priekš šīs sadaļas.

Man personīgi ir pazīstami divi draugi, kas ielika arī savu rakstu jeb par tiem 2 čaļiem Armandu un Kristapu. Viņi man to ir arī  dzīvē stāstijuši un nevarētu teikt, ka tas ir kautkas izdomāts vai izfantizēts. Jebkurā gadijumā viņi nav tie cilvēki, kas izdomātu falšos stāstus, lai kādu nobiedētu.

Tikai tapēc, ka nēesi nekam tādam uzdūries nenozīmē, ka nekas tāds nav pamuļķi.   emotion

5 1 atbildēt

Nenomoki sevi ar šīm domām. Ja Tu neesi redzējis, tas nenozīmē, ka citi nav un viņiem būs pilnīgi vienalga, ko Tu šeit raksti. :) Un vienalga, vai šie visi spokaiņi tam tic, vai nē. Ja šie cilvēki savas liecības ir izdomājuši, arī whatever, tad jau nav ko uztraukties atrasties Iļģuciemā tumšos vakaros. :)

4 0 atbildēt

es ticu visam pārdabiskajam emotion

2 0 atbildēt

nekas ipas, ir daudzas lietas kasir baisakas

1 0 atbildēt

viņš radās no tā ka visi cilvēki viņam sāka ticēt radot spēcīgu enerģiju. ja tagad paziņotu mums ka viņš ir safabriceejums mees vairs neticeetu un viņš visticamāk pazustu. enerģijas vampiirs.

bija viena Super Natural sērija kur bija par šitādiem enerģētiskajiem spokiem kuri tā sakot paliek stipraaki no popularitātes :D

1 0 atbildēt

;e ''eē  ķista emotion

1 0 atbildēt

Buus jaapci* Lidonu iela,upuru mekleetaaji galugalaa par upuriem paliek!!! Nav nekaadas mistikas shai dziivee,TV vot taa luuk ir mistika,saaciet attiistiit 6.sajuutu un pasargaati buusiet!!!Bailes-taa ir geniaala sisteema kas velkaas gadsimtu garumaa lai cilveeks pats no seviim baidiitos,bet iisteniibaa tie radiijumi ir bailes nevis tu!!!emotion

1 0 atbildēt

Fuflo un viss ja nav fakti neticu, kad pats ieraudzīšu noticēšu.

Šovasar uz Iļuciemu jābrauc.

1 0 atbildēt

slenders ir latvija?

1 0 atbildēt

Iesaku šo spēli, ''Slender Man''. emotion

0 0 atbildēt

hmmm, lai gan iļģuciemā, lidoņu ielā dzīvo mana labākā draudzene, vēl nav nācies viņu satikt, jāpaprasa draudzenei. :D 

0 0 atbildēt

haha, pati dzīvoju tieši uz lidoņu ielas, par tām urlām laikam jau taisnība bet, ja tā godīgi.. pirms vairākiem gadiem, nezinot ne par ko šādu, savā dzīvoklī 2reizes esmu redzējusi tumšu tēlu, varbūt gļuki un tā, bet savā ziņā ticu

0 0 atbildēt

es piem. par šādu mājaslapu visp. nezināju :P  Un kāda tad jēga melot? It īpaši tik daudziem cilvēkiem? Mēs neviens īsti nezinām kas ir taisnība un kas nav! ;) Ja nu kaut kas tamlīdzīgs pastāv?

0 0 atbildēt