local-stats-pixel fb-conv-api

Neparasti patiesi VILKAČU stāsti13

503 0

Vilki jau tā ir pietiekoši biedējoši, bet vai doma par cilvēkveidīgu vilku, kaucošu uz mēnesi, nav vēl šaušalīgāka? Jā, tas ir biedējis cilvēku rasi jau gadsimtiem ilgi. Leģendas par vilkačiem ir tik ļoti iepinušās mūsu prātos, ka sākam tam ticēt un pat atrodas pierādījumi.

Drošības labad turi pa rokai ieroci ar sudraba lodēm un tad varam sākt nelielu ceļojumu caur zināmākajiem vilkaču stāstiem.

503 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

senie latvieši arī kooperējās ar vilkiem. tie kuri mācēja piegaudot un sarunāties ar vilkiem kopā gāja ar viņiem pret muižniekiem, paši pārģērbjoties par vilkiem.

ne velti mūsdienu Latvijas Speciālo uzdevumu vienības ģērbonī ir cilvēks, kas tērpies vilka ādā un sauklis ir: "Drošais uzvar", jo tikai drošais spēja "sarunāt" ar vilku

11 0 atbildēt

vai tas būtu iemesls kāpēc mani tā fascinē pilnmēnessemotion

8 0 atbildēt

Interesants raksts.

5 0 atbildēt

Nav dūmu bez uguns  emotion

4 0 atbildēt
Tgd visi kam patīk pilnmēness būs vilkači un vienradži. Man arī patīk pilnmēness un labprāt paskatos uz to mēnesi ,bet nav jau jasāk domāt ka esi vilkacis vai ir?
2 0 atbildēt

Esmu mitoloģijas,un mistisku fenomenu piekritējs,kā rezultātā ir ļoti daudz nācies lasīt literatūru, pētījumus par dažādiem fenomeniem.Ko varu pateikt par vilkačiem, principā lielakā daļa noziegumu tika paveikta apātijas stāvoklī, sevi asociējot ar vilku - klīniska likantropija. Atsevišķos gadījumos,kur protams netika pastrādāti noziegumi, taču cilvēki vienalga tika notiesāti, pardās jēdziens -teriantropija.. Teriantropija principā ir cilveka apziņas stāvoklis,kurā cilvēks sevi asociē ar dzīvnieku (lāci,vilku,kaķi,suni utt).. Tipiski teriantropi bija berserki,kas veicot dažādus rituālus,sev sķietami ieguva pārdabisku dzīvnieku spēku,kā rezultātā psiholoģiski viņi bija bezbailīgi, un šā iemesla dēļ no viņiem baidījās. Kā vēl vienu svarīgu iemeslu vilkaču fenomenam min pašu vilku, bada gados vilki siroja, pa ciemiem, un saimniecībām.. Un antipātiju rezultātā, sāka vainot cilvekus,kas sķietami pie tā visa bija vainīgi,jo lūk viņu saimniecībai nav nodarīti postījumi..Taču visā ir sava mistika,jo lielākoties Francijā,arī citās Eiropās valstīs bija veselas vilkaču dzimtas,kas atkal ir fenomens, un informācija par tam ir visai trūcīga, tāda sajūta,ka kāds ir gribejis,lai tā tāda būtu.

1 0 atbildēt

Laikam tapec ka pamodies...

0 0 atbildēt
Njāāāā.... Ko tu tajā laikā pīpēji? emotion
0 0 atbildēt