local-stats-pixel fb-conv-api

Buses pilskalna stāsts4

21 1

Silvai Bendrātei stāsta zintnieks Totis

Buses pilskalns Kurzemē kļuvis par kārtējo atjaunoto un aktivizēto svētvietu Latvijā. Šai zemei Matkules pagastā, uz kuras atrodas pilskalns, ir īpašnieks, Kārlis Busenbergs, kurš par šo vietu rūpējas, to kopjot, lai skatam vienmēr pavērtos krāšņa ainava. Viņš ir interesējies par šīs vietas vēsturi un labprāt te visu izrāda un stāsta ekskursantiem. No enerģētiskā aspekta pilskalnu līdzējis pētīt zintnieks Totis un ieguvis interesantus rezultātus.

Buses pilskalns nav vietējā spēka vieta. Tā ir novada spēka vieta. Ja vietējām spēka vietām ir tikai viens centrālais ugunsāderu krustpunkts, tad šeit mēs varam redzēt centru un četras spēka vietas tam apkārt, centram ir seši enerģijas apļi un četrām pavadošām spēka vietām ir pa četriem enerģijas apļiem, kurus noslēdz uguns aplis. Šī ir pietiekoši spēcīga vieta - uz to norāda bulta, jo arī Pokaiņiem iezīmēta līdzīga bulta.

Vai spēka vietas, kas izvietotas apkārt centram, ir kā īpaši izvietotas?
Šīs vietas izvietotas stingri pēc debespusēm. Pati Daba veido tā, ka katrs ugunskrustpunkts nostājas pēc debespusēm, klasiski tas ir dienvidi -ziemeļi, austrumi - rietumi. Ugunsāderu līnijām turpinoties tālāk, tās var novirzīties citos virzienos.

Jūs teicāt, ka svētvietas centrā ir enerģētiski iezīmēta bulta. Kā jūs to nosakāt?
To es nosaku ar biolokāciju. Izmantoju arī svārstu. Vispirms uzzīmēju uz papīra plāna veidā, tad pārliecināmies praktiski, ka tieši tā tas arī ir, un Dabā šīs enerģijas veido tieši šo pašu bultu, kuru redzat plānā.

Kā senie zintnieki iezīmēja šīs zīmes?
Tas ir pamatnoslēpums, par ko atklāti nav pieņemts runāt, to veidošana ir pamatu pamats. Pašreiz izvirzīta hipotēze, kāpēc tieši bulta, bet uz šo jautājumu mēs spēsim atbildēt precīzāk, kad būsim pietiekami daudz vietu apsekojuši un izveidojuši svētvietu tīklu.

Vai svētvietu centrā liktas arī kādas citas zīmes?
Līdz šim izzināts, ka reģionālajās svētvietās ir bulta, bet ļoti spēcīgās vietās veidots četrstūris. Bet tur, kur ir bulta, tur veidots vesels svētvietu komplekss. Pavadošās spēkvietas, kas izvietotas apkārt lielajam centram, saistītas ar pārējiem mazajiem spēkvietu centriem apkārtnē. Kas ir interesenti - informatīvie stari iziet tikai no svētvietas ārējo nesošo spēkvietu centriem.

Ko nozīmē informatīvie stari?
Tie ir informācijas nesēji, ar ko sazinās ar nākamām spēka vietām. Informatīvie stari orientēti noteiktā virzienā, kur atkal uz šīs līnijas atrodas nākamā spēka vieta.

Vai tas nozīmē, ka, raugoties no Buses svētvietas, mēs viegli varam uzzināt, kur meklējama nākamā tuvākā spēka vieta?
Jā, vienu vietējo spēka vietu mēs ar Busenbergu jau atradām. Nostājoties Buses pilskalnā, man uzrādīja Matkuli, aizbraucot uz turieni, mēs to atradām pie Matkules muižas. Tur ir spēka vieta ar trim enerģijas apļiem un noslēdzošo uguns apli. Matkule no Buses pilskalna atrodas 2 kilometru attālumā. Tādā pašā veidā, izmantojot informatīvo staru virzienus, var meklēt arī nākamās spēka vietas.

Precizēsim vēlreiz, kāda nozīme ir enerģētiskiem apļiem, kas ietver spēka vietas centru, un kāda - ugunsaplim, kas šo vietu noslēdz?
Enerģijas apļi ir tie, kas mūs harmonizē. Faktiski izejot šos apļus, cilvēku šī enerģija attīra un pozitīvi uzlādē. Uguns aplis veidots vairāk aizsardzībai, lai visu sistēmu saturētu kopā, tamdēļ arī tas ir noslēdzošais.


Tomēr šie apļi ir mākslīgi veidoti...

Dators arī ir mākslīgi veidots.

Pētot Buses svētvietas shēmu, ievērojam, ka pavadošās spēka vietas savienotas nevis ar apli, bet ar kvadrātu, pie tam ugunsāderu līnijas šīs enerģētiskās teritorijas iekšienē ir precīzi iztaisnotas atbilstoši debespusēm, jo redzams, ka aiz šīs teritorijas robežām tās sāk novirzīties...
Hipotēzes par to, kāpēc tā? - ir... Tās ir mākslīgi veidotas, tās ir liktās. Dabīgas tās kļūst, kad iznāk no šīs teritorijas ārā. Šo enerģiju var vadīt, bet tas ir smalks darbs. Bet pagaidām par to es vēlētos runāt ļoti piesardzīgi. Kad tikai sākām pētīt šīs spēka vietas, domājām, ka ap spēkvietas centru iespējami tikai septiņi enerģētiskie apli. Un tā tas Vidzemē arī tika konstatēts, bet Kurzemes pusē šo sakarību nav, tur vērojami tikai seši enerģētiskie apļi un ir arī trīs, četri un pieci. Tas nozīmē, ka informācija vēl jāpēta.

Kā izmantot šīs spēka vietas? Kā to darīt?
Buses pilskalna spēka vietu apmeklējumu uzsāk no priestera akmens, kas iezīmē ieeju šajā spēka vietā. Jāiet pa norādīto kvadrātu, iziet pavadošo spēkvietu apļus, tādejādi attīroties, visbeidzot nonāk pie centra apļiem, tos izejot, tāpat kā pārējos, ieiet pašā centrā. Virs centra patur rokas, dziedinot un sakārtojot sevi.

Vai pie sevis vajag kaut ko domāt, skaitīt, noskaņoties?
Sliktas domas un idejas jāatstāj ārpusē. Lai pilnīgi pareizi izmantotu svētvietu, pirmoreiz būtu nepieciešama zintnieka palīdzība, jo bieži vien visu pavadošo spēkvietu apļi nav jāiziet, bet, ja nav kas palīdz, var iziet visu četru pavadošo spēkvietu apļus un tad iet iekšā centrā - par sliktu tas nenāks.

Bet, ko darīt tad, ja, izejot visu četru spēkvietu apļus, jūtu, ka mani tomēr nelaiž iekšā centrā?
Tad jāiet pajaunu. Tas tāpat kā labirintā, jāmeklē savs ceļš... Neaizmirstiet, ka jums jāiet Saules jeb pulksteņrādītāja virzienā. Nonākot centrā, varat sakārtot domas, uzdot jautājumus par savām problēmā, vajadzībām. Noteikti saņemsit atbildi, pareizo risinājumu.

Ja cilvēkam ir kāda fiziska kaite, vai tad arī var palīdzēt?
Jā, to arī uzrāda Informācijas lauks, bet šeit vajadzētu zintnieka palīdzību, jo tas varētu parādīt, kā pareizi visas lietas darīt. Zintēšana ir ļoti plaša joma, tas ir kopums. Manuprāt, dziedināšana ir šaurāka sfēra. Zintēšana ir gan veselības sakārtošana, gan saimniecisko lietu sakārtošana un vispār zināšanas par dzīvi kopumā.

Vai ir domas par vēl kādu spēkvietu iekārtošanu?
Domājams, drīzumā vēl viena būs Kurzemes pusē un viena - Latgalē.
Kad mēs jutīsim, ka, atjaunojot šīs spēka vietas, tas nāk par labu visai Latvijai? Atjaunojot šīs spēka vietas, mēs tās iedarbinām. Bet svarīgi, cik cilvēku, cik bieži ar labām domām un vēlējumiem Latvijai uz tām atnāk.

21 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

opāa raksts par manu dzimtas vietu!

Neesmu tur bijusi jau kādus 5 gadus, kad tur notika mūsu dzimtas t.i. Buses kopā sanākšanā. Kārlis stāstīja daudz stāstu un brīnumu, pati arī gredzenā ievēru matu virs kalna un tas apļoja lielus apļus. Mistikas tur ir daudz.

 Vairāk diemžēl neko neatceros, jo biju diezgan sīka un aizrāvusies ar to gredzenu. ;D

Paldies par rakstu! emotion

0 0 atbildēt

Es teblakus dziivoju:D

bet es taa iisti nekopa pilskalnu nezinaaju :D :D

pld. par raxtu :)

0 0 atbildēt

Izglītojošs raksts ++

0 0 atbildēt