local-stats-pixel fb-conv-api

21 grams - Cilvēka dvēsele11

58 0

 

“Dvēsele ir starplaiks jeb starplauks starp garu un matēriju. Bet tā nav nemainīga substance- kaut kas tāds, kas cilvēkam jau ir dots no sākta gala. Dvēsele eksistē tikai kā iedīglis, kas jāattīsta un jāaprūpē visas dzīves laikā; ja to nedara, tā var pārstāt eksistēt. Nemirstība nav garantēta, nav ierakstīta un apzīmogota mūžības pergamentos,- tā ir jānopelna vaiga sviedros.”

 

 

 

/Roberts Mūks/

1907. gadā ASV ārsts Dankans Makdugals (Duncan MacDougall) veica eksperimentu, kuram bija jāpierāda dvēseles materiālā daba. Ja dvēsele ir materiāla, tai piemīt masa un ķermenim būtu jākļūst vieglākam brīdī, kad dvēsele šķiras no miesas. Īpaši konstruētā guļvietā, kas novietota uz svariem (ar precizitāti līdz apmēram 5,67 g), tika guldīti cilvēki, kuru nāve gaidāma tuvākajā laikā. Eksperimentā piedalījās seši mirēji — četri tuberkulozes slimnieki, viens diabētiķis un viens, kura nāves cēlonis netiek precizēts.

Tikai vienā no gadījumiem tika reģistrēta slavenā 21,3 g (3/4 unces) zaudēšana nāves brīdī: svars samazinājās pēkšņi un saglabājās nemainīgs. Divi no pārējiem mēģinājumiem neizdevās tehnisku grūtību dēļ, divos gadījumos svars kritās, bet ar pārtraukumiem (kopumā pārsniedzot 21 g), vienā gadījumā svars svārstījās. Svara zudums nebija skaidrojams ne ar urīna vai fekāliju izdalīšanos, atslābstot muskuļiem (jo šīs substances joprojām palika uz sveramās virsmas), ne arī ar gaisa izplūšanu no plaušām (Makdugals un viņa asistenti paši mēģināja ieelpot un izelpot, atrodoties uz svariem, — tie neuzrādīja izmaiņas).

Pat neņemot vērā faktu, ka ar četriem mēģinājumiem nepietiek, lai pierādītu hipotēzes pareizumu, nav pamata apgalvot, ka «katrs no mums» zaudē tieši 21 g — pats Makdugals uzskatīja, ka dvēsele var svērt no 14,2 līdz 35,4 g.

Tāpat var šaubīties par izteikumu «tieši tajā brīdī, kad iestājas nāve» — vai runa ir, piemēram, par sirds apstāšanos vai smadzeņu nāvi.

Vēlāk līdzīgi eksperimenti tika veikti ar suņiem — 15 mēģinājumos neviens suns nāves brīdī nekļuva vieglāks, un tas kalpoja par apliecinājumu Makdugala pieņēmumiem, jo tika uzskatīts, ka suņiem nav dvēseles. Šo eksperimentu veikšanai īpaši netika piemeklēti uz nāvi slimi suņi.

Cilvēkam dvēsele atrodas tur, kur viņam sāp.

58 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Suņiem dvēsele ir vairāk kā cilvēkiem

14 0 atbildēt

tas ka suņiem nav dvēseles gan ir bullshits

3 0 atbildēt

intresanti

2 0 atbildēt

Cilvēkam dvēsele atrodas tur, kur viņam sāp.

god dam it! mana dvēsele atrodas manā labajā kājā?!
2 0 atbildēt

jau kādu laiku klausijos 1 dziesmu un tikai tagat izpratu viņu līdz galam dziesma : 21 garms M.Freimanis

Paldies par rakstu!

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " "starplaiks jeb starplauks" <-- ar šo vien... " filma 21 grams.

1 1 atbildēt

Man omite bija uz mirsanas gultas un es vienu vakaru gaju pa durvju spraugu paskatities ka vina gul. Paveru klusam durvis. No vinas izcelas balta ka vinas ena lidz pussedus un paskatijas uz mani un tad nolaidas atpakal vinas gulosaja uz muguras kermeni. Es cik esmu izpetijusi visiem cilvekiem ir dvesele. Kad mes nomirstam dvesele ir ka musu fails jeb kas sakopo visu informaciju par mums ko mes saucam par atminam un sajutam un izjutam. Gari var ari cilveka iemiesoties un tapec ari ekstrasensi mokas sapes jo vini sava kermeni jut mirusa nelaimiga spoka sapes kas liekas istas. Teiksim cilveks kas nomiris laimigs aiziet vinpasaule un vins te uz zemes ir piesaukts tikai tad kad par vinu doma tuvakie vinam cilveki. Bet nelaimigs cilveks kas piemeram ir bijis noslepkavots nevar duset miera jo varbut nakotne kads to ari zinas un atklas tapec ari spokojas jo velas but saprasts un tuvinieki pardzivo un nav pabeidzis daramo uz zemes vai ari nevar samierinaties ar to ka kermenis apglabats un nav bijis aizlugums. Raganas apbur jeb kode nevis pasu cilveku bet vina garu.

0 0 atbildēt

Ko es vel nevaru apgalvot jo pati vel nemaku astrali iziet no kermena bet ja domaju pareizi tad pie mums var ari atnakt dzivs mironis jeb cilveks ar savu garu kas piemeram zin kada izskatas maja kura tu dzivo..

0 0 atbildēt

Man bija gadijums kura es ar puisi kurs man patika nosapnojam vienu un to pasu sapni kura mes bijam kopa. Angli visu sito pa slepeno peta lai kontroletu cilveku pratus un raditu marionetes. Vini savus ekstrasensus mekle un paklauj lai tad tie paklauj un izmanto launos nolukos tos kas viniem uzticas.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt