local-stats-pixel fb-conv-api

Ilgas //265

71 0

Hanna nesaprot, pa kuru laiku tā ir pieaugusi. Kur gan palikušas visas nebēdnīgās braukšanas ar riteņiem pretī saulrietam, datorspēļu spēlēšana un spilvenu kaujas? Meitenei nav skaidrs, kā viss varēja pagriezties pretējā virzienā un kāpēc Brendons uz viņu sāk skatīties kā uz meiteni, ne vairs draugu.


Brīdī, kad puiša lūpas vēlējas sasniegt Hannas, viņa aizgrieza galvu, pati nezinādama, kāpēc. Pēc tā notikuma meitene vairākkārtīgi šo situāciju izdzīvojusi vēl un vēl, vēlēdamās, kaut tajā mirklī būtu ļāvusi notikt tam, kam paredzēts.
Dažkārt viņa sapnī no jauna redz Brendonu savā priekšā ar aizvērtām acīm un nedaudz pavērtām lūpām. Viņa iztēlojas, kāda būtu tā maģiskā sajūta, kad cita cilvēka lūpas pieskaras. No otras puses viņu māc bažas par to, ka šis nieka, tik nevainīgais skūpsts varētu izjaukt visu, kas viņiem ir bijis gada laikā.


Vai Brendons vēl aizvien aicinātu Hannu uz savu māju un gribētu pavadīt laiku kopā vai tomēr būtu vīlies meitenē un nevēlētos vairs satikties. Kaut Hanna spētu zināt atbildes uz tik svarīgiem jautājumiem, taču Brendonam arī nebūtu pieklājīgi ko tādu vaicāt.
Viņa turpina izlikties, ka guļ, prātodama par to, kā viss varēja būt citādāk.
Pēc brīža pārdomas tiek iztraucētas un tās izplēn gaisā, izbīdamās no Alises balss.
-Šodien taču kultūras namā notiek vasaras balle! - Viņa iespiedzas, izlēkdama no gultas, - Mums noteikti tur jādodas. - Meitene piebilst, meklēdama koferī savas drēbes.
Hanna pieceļas gultā uz elkoņiem un truli raugās uz satrakojošos Alisi.
-Ko jūs guļat?! Jūs visu dzīvi nogulēsiet! - Viņa dodas pie Brendona gultas un maigi sapurina draugu, pieķerdamās pie viņa pleciem.


Hanna jūt greizsirdības dzirksti uzplēnam un tikpat ātri izgaistam. Viņai pat nav izdevies saprast, kas tās ir par sajūtām, ko tik tikko izjuta.
Brendons arī pieslejas gultā sēdus, ieņemdams tādu pašu pozu kā Hanna. Abi raugās viens uz otru, tad puisis novēršas un pilnībā savu uzmanību velta Alisei.
-Protams, mēs iesim uz to balli, vai ne, Brendon? - Hanna cenšas būt pašpārliecināta, tomēr dzird, kā dreb pašas balss.


Puisis klusē, tāpēc viņa sajūtas vēl muļķīgāk. Visbeidzot meitene izrāpjas no gultas un cenšas atrast kādas drēbes, kas liktu Brendona žoklim atkārties, bet atrod tikai parastus, platus T-kreklus un visa veida šortus.
-Mums vajag izdomāt plānu, jo Lana neļaus iet uz balli. - Alise ieminās, vilkdama pāri galvai kleitu, tāpēc balss skan apslāpēti. Hanna ievēro, ka viņa nekaunās pārģērbties Brendona klātbūtnē.
Vēl nesen viņš apgalvoja, ka pret Alisi neizjūt nekādas simpātijas, tomēr tagad nespēj no meitenes ķermeņa ne acu novērst. Hanna jūtas vēl muļķīgāk, it kā viņa būtu kļuvusi par trešo lieko šajā nelielajā telpā. Vai tiešām viņam tas sasodītais skūpsts bija tik svarīgs? Vai tāpēc viņš meiteni apzināti atgrūž?
-Mēs varētu izlikties, ka guļam un tad izkāpt pa logu. - Brendons saka un Alise, protams, pasmaida tik koķeti un pārspīlēti, ka Hannai nāk vēmiens. Viņa taču arī vēl ir tikai pusaudze, kur gan Alise iemācījusies tā flirtēt? Kaut gan nē, Hanna nevēlas zināt atbildi uz šo jautājumu.


-Tu esi ģeniāls! - Viņa pabužina Brendona matus un tajā mirklī Hannai ir gana.
Viņa pamet istabu, neteikdama ne vārda. Kas gan viņa ir pret Alisi? Hannai mugurā ir tikai milzīgs, neformīgs krekls un šorti līdz ceļiem, kamēr viņas pretiniece tērpjas skaistās kleitās.
Iziedama pagalmā, Hanna izvelk no kabatas telefonu un uzspiež Ksenijas numuru. Viņai šīs brīvdienas pēkšņi ir piegriezušās un meitene vēlas doties atpakaļ uz mazo dzīvoklīti, lai tur pavadītu visu atlikušo vasaru.


*
-Kur viņa aizskrēja? - Alise vaicā, platām acīms skatīdamās uz Brendonu.
-Nezinu. - Puisis vienaldzīgi atmet kaut gan prātā visu laiku mēģina izdomāt, kas gan draudzenei iekodis.
-Klau, varbūt ejam divatā uz balli? Priekš kam mums to Hannu, viņa tikai maisīsies. - Alise nosēžas līdzās puisim un vēlas notvert viņa klaiņojošo acu skatienu.
Brendons kādu mirkli apdomā Alises teikto. Ballē tikai viņi divi vien starp nepazīstamiem cilvēkiem. Nē, Alise noteikti kļūs pārāk uzmācīga. Bez tam, tas taču nebūtu godīgi pret Hannu. Viņš negrib pievilt meiteni, jo tā jau viņas acīs jūtas kā pēdējais mēsls.
-Iesim visi trīs. - Viņš stingri nosaka un Alise vairs nespēj iebilst.


*
-Tikai vienu mutīti. - Alise saka, izvilkdama no somas blašķi ar caurspīdīgu šķidrumu.
Tas mēness gaismā dīvaini atmirdz visu pusaudžu sejās.
-Kas tas ir? - Hanna vaicā, vēlēdamās izklausīdamās pēc iespējas neitrālāk.
-Kaut kas ļoooti grādīgs. Izdzerot visu pudeli, tu gulētu bezsamaņā. - Alise nopietni saka.
-Tad kāpēc tu mums liec to dzert?- Viņa neliekas mierā.


-Lai atbrīvotos! Nekas slikts taču nenotiks! - Alise saka, pasniegdama pudeli Brendonam.
Hannai šķiet, ka viņš to tūlīt atdot, bet notiek pretējais – puisis noskrūvē korķi un iemalko šķidrumu, uzreiz saviebdamies.
-Tev nav tas jādzer! - Hanna nikni saka, pielēkdama kājās.
-Alisei taisnība, mums visiem vajag atbrīvoties. - Viņš saka, iekozdamies dūrē.
Brendons tālāk dzērienu nodod Hannai un viņa ilgi to tur rokās, nespēdama izlemt, kā rīkoties.
Tad viņa aizver acis un pagaršo pirmo alkoholisko dzērienu savā mūžā.
Tajā mirklī Hanna neapjauta, kādu postu tas vēlāk nodarīs.

-Mums jāpasteidzas, ja negribam nokavēt labāko! - Alise mudina, iebāzdama blašķi somiņā. Hannai šķita, ka viņa to liks malā, nevis ņems līdz uz balli.

Viņi vēlreiz pārliecinās, ka Lana un Jēkabs devušies pie miera, lai būtu droši neredzētiem pamest māju. Brendons attaisa logu un meitenes palaiž pa priekšu. Hanna jūt, kā pamazām malks nosēžas kuņģī, atstājot aiz sevis dedzinošu sliedi un vieglu dullumu galvā. Viņai vairs nešķiet, ka viss ir tik drūmi, kā iepriekš. Meitene ķiķinādam ielec tieši Lanas puķu dobē, bet Alise aizspiež Hannas muti ar plaukstu, piekodināma, ka viņiem jābūt maksimāli klusiem.

Ceļš līdz kultūras namam izvēršas jautrs, viņi pa ceļam turpina dzert pa mutītei rūgto alkoholisko dzērienu. Alises kājas ļogās, jo viņa nemāk iet ar augstpapēžu kurpēm. Hannai kļūst aizvien jautrāk. Meitene pat vairs nedusmojas uz Brendonu, kurš joprojām klusē un ir ierāvies sevī. Viņa nesaprot, kāpēc draugs neizjūt jautrību un nepiedalās abu meiteņu muļķīgajās sarunās.

-Ziniet, es tiešām biju uz tevi dusmīga, Brendon. Gribēju braukt atpakaļ uz mājām, zvanīju Ksenijai, bet viņa necēla! Man liekas viņai ir vienalga par mani! - Hanna sašutusi saka.

-Viņa noteikti bija aizņemta. - Alise atbild, domās piefiksēdama Hannas teikumu. Viņa mazliet pietēlo savu reibumu, lai panāktu, ka Hanna pirmā piedzeras.

Kaut kur tālumā saklausāma mūzika un basi, kas nonāk līdz trijotnei.

-Un ballīte var sākties! - Alise iesaucas, tēlodama, ka iedzer krietnu malku šņabja.

Šajā vakarā viņa izjauks Hannas un Brendona draudzību.

71 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Kāda tad Alisei bija jēga ņemt līdzi uz laukiem augstpapēžu kurpes, ja viņa nemaz nemāk ar tādam staigāt? emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Gribēju pajautāt, pēdējais teikums ''Šajā vakarā viņa izjauks Hannas un Brendona draudzību.'' ir tā kā Alises domas, vai fakts, ka tā notiks?

0 0 atbildēt