local-stats-pixel fb-conv-api

īstā dzīve UK. personīgā pieredze66

324 14

Tā nu sāksim. Šis ir mans pirmais raksts pa 10 gadiem ko esmu pavadijies šajā portālā. Jā, esmu šeit jauno tā laika kad "spoki" kā tādi radās. Tapēs turpmāk rakstīšu kā nelīdzsvarota persona, jo manam kompim diemžēl ir jāspiež 3 pogas lai dabūtu garumzīmes un ķekšus zem burtiem. emotion

tad nu taa.

Esmu dzimis Latvijaa kaa normaals vidusmeera latvju baalinjsh.

Vidusskolas gados izveeleejos paarvaakties uz UK jo taa profesija Latvijaa ko izveeleejos iisti nebij mana. Es sapratu to ka tas nav mans aicinaajums dziivee.

nu redz, es attapos Anglijas chuknjaa, jeb reaalaakajos laukos un sapratu ka es tur neatradiishu darbu, liidz ar to es momentaa (peec 2 diennaktiim) paarvacos uz citu pilseetu. tur es nodziivoju vairaak kaa gadu un taa arii neatradu profesiju kas man patiktu. kopaa njemot esmu straadaajis 9 warehouse (noliktavās) un 4. fabrikās.

teikshu godiigi. labaakaa vieta kur esmu straadaajis ir "amazon.co.uk", jo tur pret darbiniekiem izturaas kaa pret cilveekiem. tie riiko visaadus pasaakumus darbiniekiem kas pacelj vinju gariigo pashsajuutu un stimulee darbam un tajaa pashaa laikaa saliedee komandu un ljauj sajusties kaa vienam veselem. uz iisu briidi pat juuties vajadziigs.

citaas noliktavaas kaa piemeeram "DHL delivery" vai "Nisbets catering equipment" taa pat arii veikalu tiikls "tesco" vai "co-operative" tevi uztever kaa dziivnieku kas izpildiis visu vajadziigo darbu kas ir pasuutiits no attieciigajeiem darba deveejiem. pret tevi izturaas kaa pret "monkey" kas pilda noraadiitaas paveeles. ja tu gadiijumaa nepildiisi vajadziigaas, taa darba atbilstoshaas funkcijas, tev draud atlaishana, vai pat nobanoshana (ilgterminja atlaishnaa uz muuzhu) konkreetajaa kompaanijaa.

esmu pat straaadaajis taadaas vietaas kaa "sub way". vinji taisa subus, jeb garas franchu tipa maizes, ar pildiijumu. tu vari vinjas piepildiit ar ko vien veelies. saakot ar galjas bumbaam un beidzot ar vegie plaaceni, kura sastaavdaljas es pat negribu iedomaaties. bet nu mani atlaida jau peec nedeeljas jo redz man esot tunelji ausiis un es nemaaku skalji runaat. smiekliigi,vaine. :D

kopeejaa raksta moraale ir taa, lai jus cilveeki aidomaajaties pirms izbraucat no Latvijas.

ne visi cheit var izsisties uz augshu. ir cilveeki kass heit guust panaakumus un man ir patiess prieks par vinjiem, bet es vinekaarshi staastu no savas pieredzes. ceru ka tas buus kaut nedaudz pamaacoshi citiem cilveekiem kas peekshnji grib izbraukt no Latvijas. :)

324 14 66 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Ees pats
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 66

0/2000

Ikviens cilvēks ir pasaules iedzīvotājs un ir pilnīgi vienalga kādā valodā tu runā, kāda ir tava ādaskrāsa vai arī acu krāsa. Latvija ir ekonomiski politiksks otrā pasaules kara blakusprodukts, kurp karš vēl nav beidzies šobaltdien. Par 300 euro mēnesī vergot, pildīt tās pašas pavēles pēc instrukcijas kā pērtiķim, un ja to nedari, tad tevi tpt atlaiž un vēl novelk no algas. Tikai visu to tev pasniedz nevis svešā, bet dzimtās valodas mēlē. Es sen esmu teicis, ka latvietim darbs kaulus nelauž, bet morālas par darba samaksu - gan. Es labāk bučoju dirsu kādam anglijā par 1000 pundiem, nevis strādāju latvijā verga darbu par 10 euro dienā, no kuriem 1/3 vēl aiziet nodokļus, bez garantijām, bez nekā. Ja latvijā maksātu rietumeiropas algas, tad būtu daudz latvju, kuri atgrieztos savā zemē. Bet tas nenotiks tuvāko 50 gadu laikā, un tpc es aicinu visus, kuriem ir zbal vergot šeit - brauciet prom, un vergojiet tur, kurp samaksa ir vismaz pieticīga, nevis smieklīga.

36 8 atbildēt

es stradaju Great Bear Distribution un ar isti nesudzos alga ir 300 £ nedela, atrodos netalu no mancenes un tas nozime ka alga ir pietiekosi normala... atieksme varbut darba nau ta labaka bet ari isti nau par ko sudzeties.... Uk esmu 4 gadus, ka jau lielaka dala saku ar darbu  ferma...  Daudzi joprojam tur strada vairak ka 4 gadus, dzivo pa 10 cilveki maja , dzer kad vien ir laiks un ir laimigi...Es dzivoju ar gimeni sava maja, ir normala masina, brivaja laika paceloju pa UK un ari esmu laimigs...

Katrs savu dzivi karto ka grib , cits brauc uz arzemem lai normali dzivotu, cits lai dzertu...

Katrs pats svas laimes kalejs...

11 0 atbildēt

ko nu chiksti. ne jau visi brauc noliktavaas dirsu plest. cits aizbrauc ar papiriem, vai izmacas tur un strada normalu darbu, nevis fasee chikenus.

12 2 atbildēt

Mums arī Latvijā kaut kad varētu būt Subway... Nesen redzēju saldētu StarBucks kafiju RIMI.

Man daudzi paziņas ir Anglijā, ejot tīri labi.

Bet bija viena paziņa, kas diezgan ilgi nodzīvoja Anglijā, aprecējās ar arzemnieku, bija ļoti labs darbs bankā, labi pelnīja, labs dzīvoklis, visādas dārgas lietas varēja atļauties, bet nebija laimīga... tā nu izšķīrās no arzemnieka (Jaunzelandietis), atgriezās Latvijā, aprecējās un dzīvo šeit laimīgi...

10 0 atbildēt

Latvijā darbos ir tieši tā pat, tikai te maksā 3 reiz mazāk un sociālās garantijas, pabalsti un visas kompensācijas ir 10 reiz sliktākā līmenī, kā tur. Tad kāpēc gan paciest, ka te pret tevi izturās kā pret suni, ja var dzīvot tur un par nopelnīto naudu vismaz censties aizmirsties uz brīdi par to.

8 1 atbildēt

Anglijaa, lai vareetu straadaat profesijaa, ir jaamaacaas UK koledzhaa vai universitaatee, overseas diplomi vinjiem kategoriski nepatiik, un blatu sisteema UK darbojas veel intensiivaak nekaa Latvijaa, UK tas saucas - kontakti :D Taarad, lai dabuutu labu darbu, pirmais, kas nepiecieshams - UK izgliitiiba, otrais - kontakti.

7 0 atbildēt

Man tēvs UK šas kā gadus 10 jau dzīvos. Aizbrauca, jo profesija pēc kolhozu sabrukšanas bija absolūti nepelnoša,īpaši,ja laukos dzīvoji. Arī agrāk līmēja nakleikas uz iepakojumiem un ābolus fasēja, tad dārza mājeles stellēja. Bet aizvācās fiksi no letiņu komūnām,kas fiksi,kā saņem naudu tā notrallina pa pabiem un tagad ir drusku piespiedies, strādā ne par iebrucēja algas taksi,lai arī vienkāršā cilvēka darbu (spēļu zāles uzraugs-krupje vienā no Bornmutas lielajiem kazino), bet vismaz dzīvo kā cilvēks. Un arī uz LV spēj atsūtīt,ja rodas vajadzība. Viss atkarīgs no cilvēka-var pusi mūža noliktavā pavadīt, var arī par cilvēku kļūt.

4 0 atbildēt
xd avatarsxd

Spoki eksistē tikai 8 gadus emotion

 

3 1 atbildēt
Tam kurs te stasta,ka vinam latvija alga ieverojami lielaka ka 10 eiro stunda - beidz d **** atseviskas halturas neskaitas,runa iet par ikdienas darbu katru nedelu 12 men gada,man ari ir bijusas halturas kur stunda 50ls nopelnu,bet tie ir reti atseviski gadijumi. cilvekie kas pelna vairak ka 10 euro stunda latvija manuprat nav laika debilus komentarus spokos rakstit :) tapec beidz sapnot un bastot skolu.
1 0 atbildēt

atver LikeIT un padomā, kāpēc te jaunieši neiet un nekandidē uz tām vakancēm, bet tā vietā izvēlas scenāriju "aizbraucu, strādāju noliktavā, viss saipisj". Kaut varētu tepat strādāt par lielākām algām. Nojaušu, ka Dombrovskis atkal vainīgs būs.

1 0 atbildēt
Nau ko teikt šajā sakarā. Laikam daudz kas ir atkarīgs arī no paša.
1 0 atbildēt

Tu neesi šeit no spoku sākuma. Esmu vecāks par tevi un noteikti neesmu to no pašiem pirmsākumiem. :D

0 0 atbildēt

Es pagājušajā gadā biju Coventry. Neko kā "pilna dirsa ar sūdiem" nevaru pateikt. Solīja mani iekārtot Mission Fods, pēc kā es iagāzos ar seju dubļos (pie kājas tādas fabrikas). Pašlaik esmu Laucenston, esmu priecīga, man te patīk, ierīkoja Kensey foods. Fabrika patīk, viss patīk. Pietam, Tesco smird. Pārāk liels, nekam nederīgs veikals, kur viss ir padārgi. Toties, uzzināju, ka šī fabrika uztur Tesco, kas manī radīja ļaunu iekēšjo smaidu un lepnumu. Kāpēc gan ne? Četras dienas strādā, pa diviem mēnešiem sapleni pāri 2000 eiro. Esmu apmierināta pilnībā.

0 0 atbildēt

Nekā personīga, bet bez izglītības Tev labāka darba arī nebūs...

Radiniece pabeidza vidusskolu, aizbrauca uz UK, izmācījās koledžā un tagad strādā zobārstniecības nozarē. Saka, ka ar tādiem dzīvesapstākļiem uz Latviju nekad neatgriezīsies. Viņa tur jūtas brīva un ir droša par nākotni...

0 0 atbildēt

lūk malacis autors, pastāsta lietas, kā viņas patiesībā ir. es neesu ārzmeēs dzīvojis, bet zinu, ka nekāda zelta dzīve tur nav. arī tur ir jāstrādā, varbūt pat smagāk nekā šeit, lai izsistos. tas stereotips sabiedrībā ir jālauž, ka ārzemēs viss ir labāk. man māsica dzīvo Londonā jau kādus 17 gadus, bet fundamenta īsti nekāda nav. Es šeit Latvijā 5 gados sasniedzu vairāk nekā viņa tur pa visu šo laiku.

1 1 atbildēt
Skumji un jocigi ka citiem tada pieredze,man gruti noticet,esmu stradajis kadas 5 darba vietas,visur attieksme bijusi 3x labaka ka latvija,uz mani nekad nav pacelta balss un neesmi sajuties ka kads monkey,tiesi otradak,vienmer ar cienu izturejas,man ir bijusas tiesibas,slodze daudz mazaka ka alternativos darbos latvija,viss godigi,patikami. ari starp saviem draugiem nekad neko tadu neesmu dzirdejis.. es esmu skotija,varbut anglija savadak,neesmu tur stradajis. vismaz mums te nav agenturas kkadas,visi darbi pa taisno.
0 0 atbildēt
Nezinu... varbūt man ir paveicies, bet esu šeit (Uk) trīs gadus vislaik strādāju vienā vietā (Makita warehouse) un vien nesen sāku Waitrose (arī warehouse)... Par dzīvi šeit nesūdzos, varu atļauties nopirkt ko vēlos un galvanais savējiem Lv palīdzēt aizsūtot naudu...
0 0 atbildēt
+ par Amazon, man te arī ļoti patika strādāt,jo cilvēku attieksme tiešām bija ļoti laba,arī darbam ne vainas. (packing single large)
0 0 atbildēt

Domāju būs labs raksts. Bet tu saki,ka tev nekas nesanāk,varbū beidz strādāt noliktavās un aģentūrās? Tēmē nedaudz augstāk. Pats došos nākotnēuz turieni,Latvijā es neredzu savu nākotni. Sākšu tur no pašas apakšas,visu no 0,un es zinu,ka kādu dienu,būs labi,būs ļoti labi. :)

0 0 atbildēt