local-stats-pixel fb-conv-api

Sāp. Bezjēdzīgi. Pusaudži18

Cik būs tie, kas izlasīs šo pavisam jaunā spoka rakstu? Sveiciens no manis visiem, kuri šeit apgrozās. ļoti ilgi esmu vēlējusies spokos ievietot rakstu. Nevēlējos būt no tiem basic cilvēkiem, kuri ievieto kādus faktus, aizsākot savu spocēna amm .. ''karjeru''? Viss ir forši, bez nosodījumiem, vienkārši... manī mīt tā vēlme tomēr būt savā ziņā atšķirīgai. Ja esi ticis līdz šejienei, turpini, un es beidzot sākšu .

Es netaisos bārstīt gudrības par to, cik mums - pusaudžiem - iet grūti. Un nē, man nav arī 12 gadi. Man ir raisījušās smagas pārdomas par to, kāpēc mums tik ļoti sāp lietas, par kurām sāpēt nevajadzētu. Kāpēc mēs esam tik mindfuckoti. Lūdzu, nevajag tagad apstāties un doties uz komentāru sadaļu rakstīt ''hormoni'''. Tas ir palicis tik izplatīti pēdējā laikā. Šī pāragrā pieaugšana. Kāpēc uz to tik ļoti tiecas?

Man ir tik daudz ko teikt, bet tik sarežģīti uzrakstīt tā, lai es neizklausos pēc kārtējās pīkstētājas par mūsdienu jaunatni. Varbūt kādu patiesu stāstu iz dzīves? Domāju, vairs nevienu nespēj pārsteigt šie stāsti, kā 13 gadīgas meitenes guļ ar nu jau par vīriešiem saucamiem cilvēkiem. Nepārtrauktas krāpšanas arī nespēj nevienu pārsteigt. Man apkārt ir tik daudz, un jums arī, tikai ... kurš vairs tajā iedziļinās?

Reizēm domāju - kāpēc ir tik maz to patieso bērnu ar īstām vērtībām? Kāpēc vairs netiek izjustas tās smeldzīgās pirmās mīlestības sāpes, bet pēc nedēļas atrasts jauns kavalieris? Lielākas sāpes tiek izjustas par plaisu uz telefona vai vecāku nedotu atļauju braukt uz kādu nodzeršanos.

Vai tā ir jaunākā mode? emotion

Cilvēki ir būtnes, kurām nav ļoti grūti sagrozīt prātus, pakļaut propogandai. Protams, daudz kas ir atkarīgs no izglītības, intelekta un tā tālāk. bet pa lielam? Tikai retajā ir iestrādāts tas ''filtrs'', kurš atšķir īstu no neīsta, un neļaujas ietekmēties. Bet ietekmēties nav sarežģīti, un to var izcili novērot meitenēs, kuras 13 gados draudzeņu bariņā stāsta, kā vakar ''nolaida'' ar 2 puišiem, vai staigā ar sagraizītām rokām, ik vakaru liekot instagramā tekstus '' i cant live without u, ur all my world, i love u so so much ''

Es vienkārši nespēju izjust cieņu. Reizēm, pat par sevi nē, kritizējot sevi par to, cik ļoti spēju pieķerties cilvēkiem, cik egoistiska mēdzu būt un cik ļoti man sāp dzirdēt no sen palaistas mīlestības sāpīgus vārdus. Izklausos pašlaik nožēlojama? izklausos kā bars ar depresīviem pusaudžiem? Man ir savu prātu ļoti, ļoti grūti izprast. Esmu domājoša, ar emocijām un fantāzijām bagāta meitene, ar ļoti tempermentīgu raksturu un savu striktu nostāju. Un tas, ko es ļoti vēlos - pārtraukt domāt par nevajadzīgiem cilvēkiem, kas nodara sāpes. Nekļūt par pīkstētāju. Par žēlojamu objektu.

Sāp visiem. Sāp arī man, sāp pusaudžiem. Cik patiesas ir šīs sāpes?

Ar prieku lasīšu jūsu komentārus, kritiku, jo ļoti labi apzinos nepilnības rakstā, kuras, patiesību sakot, nevēlos labot, atstājot rakstam '' pirmo un īsto emociju '' sajūtu. Paldies, ja izlasīji, un neaizmirsti novērtēt rakstu ar tavuprāt visatbilstošāko vērtējumu.

90 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Nesaprotu, kapēc visi par to ir tā sašutuši? Es jau esmu pieradis ka atšķiros no citiem saviem vienaudžiem kuri katru dienu dzer un pīpe, blakus vēl lietojot visādus sūdus. Tajā pašā laikā, ka tas ir ļoti slikti jeb nepareizi, tas ir jau pierasts 21.g.s. vismaz priekš manis. Ir ļoti nepatīkami redzot kādu vienaudzi kurš pieturā burtiski "mauc" 2l bamšļus, un mētā kruto. Aiziet pie kāda 4klasnieka, iedod šim pa galvu un atņem naudu. Labi, es nedaudz dramatizēju, bet tas ir vienkārši traģiski. Un diemžēl ir tikai pāris cilvēki (Latvijā) kuri saprot kad tas nav pareizi, un nekādā veidā labi. Atvainojos, par gramatiskām kļūdām neesmu normāli gulējis, un esmu ļoti noguris. Iespējams, izlasīt arī bezsakaru manā komentārā. emotion

p.s Piekrītu Autoram.

2 0 atbildēt

zini, izlasīju visu(man pašam par brīnumu)  emotion 

protams, nedaudz piesaistīja tas teikums, ka esi jauns spoks, zini, jā jāpalūr, ko tad sapenterējis. par tavām pārdomām -

*drīza pieaugšana ? tagad dzīve tāda, 20 gados vajag 10 gadu pieredzi...  emotion + līdz ar tehnoloģijām viss notiekās ātrākā tempā emotion

*tev sāp un domā par daudz par to ko nevajdzētu ? hakuna matata. ar to sirgst daudzas jaunas dāmas un ne tikai. risinājums cik banāls tik arī vienkāršs - domā mazāk(sāpēs arī mazāk) - ir metodes kā to realizēt.  emotion 

kaut kā tā ... emotion ieliku +4

1 0 atbildēt

Manuprāt, pie šīm "problēmām" līdzatbildīgi ir arī šīs jaunās tirliņu paaudzes vecāki. Līdz galam neizprotu, kas pašiem vecākiem savulaik smadzenēs sagāja šreijā, bet tieši vecāki ir tie, kas piešķīra savām atvasītēm "viņu tiesības" un pat stūķēja vienubrīd to iekšā, aizmirstot, ka tiesības bija jāatšķaida arī ar pienākumiem. Tad vēl komplektā pieliekam montesori un valdorfu, un - atiet, zuzīt!!! Izaug šādi te "dzīves nomocīti" pusaudži. Par maz nodarbināti šie pusaudži. Par maz no viņiem prasa (re, jau sāk bļaustīties, ka no skolas pārguruši, utt.). Nav ieaudzināta atbildība, pienākums pret ģimeni (jā, arī bērniem ir savi pienākumi pret ģimeni, jā, arī maziem bērniem).

Ne velti ir tāds teiciens - с жиры беситься. Pasniegts viss uz paplātes: izklaides, TV, telefoni, utt. Spēj tik grābt. Ja to visu ierobežotu un tīnim/bērnam vajadzētu pašam pakustināt smadzeni, kā sevi izklaidēt, tad nebūtu laika "mirt no mīlas sāpēm" savos 12 gados.

1 0 atbildēt

Man nez, kāpēc liekas, ka šo raksta pazīstama personība. emotion

0 0 atbildēt
Autoram sveiciens! Ikviens blakus esošais cilvēks,labs vai slikts,veido Tevi un Tavu redzējumu uz dzīvi nākotnē. Nevajadzīgus no vajadzīgajiem Tu jau proti atšķirt. Tas vecums 13-18 ir "ULTRA SENSITĪVS" pret visu pasauli un tās notikumiem,BET-prāts ir vēl nenobriedis,tas nesaprot,par ko ir vērts raudāt un pārdzīvot.. Skaists vecums ar krāsainām sajūtām kuras dzīves laikā paliek kā interesanta atmiņa. Der atcerēties,ka jaunība,nav slimība-TO NEVAJAG ĀRSTĒT! Ir jāraud,jāmīl,jăpriecājas un pats galvenais-jādzīvo..
0 0 atbildēt

Kad es 13 gadu vecumā šeit sāku rakstīt (no cita profila, protams), es arī teicu, ka man nav 12. emotion

Un neticēsi, mani pirmie raksti bija aptuveni tik pat... mmm... Depresīvi/ pārdomu pilni? 

Bet tā beidz cepties,  nu ir un ir. Beigās tur gan bija baiigā lielība - man ir standarti un tā.  emotion 

0 0 atbildēt

skarbi

0 0 atbildēt

Arī es esmu domājusi, kāpēc mūsdienu pusaudžiem ir tika daudz sāpju. Un paklausoties, kādi bija mūsu vecāki, ir skaidri saprotiams, ka viņiem šādu sāpju nebija. Vaai pie vainas ir apkārtējie, audzināšana vai kas cits?

Vai tas saistīts ar cilvēces attīstību? 

Un vai būtu pareizi teikt, ka tehnoloģijas un ierīces rada ātrāku augšanu? Bāc tās ir tikai laika nosišanai. :d Internets, var papildināt mūsu virtuālo pieredzi, ko neesam izbaudijuši dzīvē. 

Un ja jau pie vainas ir mūsu vecāki, tad kāpēc viņi neko nedara lietas labā? Un kāpēc nākamā paaudze aiz mums kļūt vēl smagāka? Vai arī viņus zīdaiņus būdamus iespaido ierīces? Kas par fufeli. :d

Šī tēma ir bezgala gara un apspriežama mūžīgi. Katram sava taisnība.

0 0 atbildēt

Es pati esmu pusaudze, bet man patika. Es tev piekrītu. Tagad tāda ir pasaule un tur neko nevar padarīt.Par cenšanos 4+ emotion

0 0 atbildēt