local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaulē pusbadā vai badā ik gadu dzīvo 852 miljoni cilvēku!16

278 2

Cilvēka mūžs ir kā sniegā atstāts pēdas nospiedums. Bez nosaukuma, bez tituliem, bez bagātībām un vērtībām. Bez vārdiem un tautībām. Bez viltus, bez godīguma un svarīguma. Bez saprašanas, bez noliegšanas un taisnības. Bez pareizi un nepareizi. Bez politikas, reliģijas, sistēmas un atbildības. Bez nosodījuma, bez krāsas un rases piederības. Bez lamatām, intrigām un izdomātām slimībām. Bez svarīguma un pārākuma pār citiem, sniegā atstātiem pēdu nospiedumiem.

Tas ir tik ļoti ātri gaistošs, dažādās, dzīvības spēku radītajās sniega vētrās, ka ja mēs nepaspētu atstāt vēl vienu nospiedumu sniegotajā ceļā, tad mūsu sekotāji vairs neatrastu taku, kuru turpināt brist. Tas ir tik ātri kūstošs, mums viesiem zināmās zvaigznes staru siltumā, ka iespējams tieši tādēļ uz planētas zeme ir miljardiem dzīvības formu, kas līdz nesaprotamam minimumam samazina šādas kļūdas iespējamību, kuras rezultāts novestu pie visa dzīvā iznīcības.

Cilvēka mūžs ir kā sniegā atstāts pēdas nospiedums. Un šī nospieduma vienīgā jēga ir nākošajiem ceļotājiem norādītais kustības virziens. Virziens, kurš visu dzīvot spējīgo iedrošina virzīties.

Konkrētā laikā un vietā atstātais pēdas nospiedums ir vienīgais mūsu ceļa rādītājs. Citu nav un nekad nebūs, jo nekad nav bijuši.

Mēs nekad nevaram iet atpakaļ, jo iepriekšējās pēdas ir aizputinātas vai jau sen izkūpējušas gaisā. Tieši tā pat mēs nevaram iet arī uz priekšu, jo nekad tur neesam bijuši. Un mēs nekad nevaram stāvēt uz vietas, jo aiz mums esošais laiks vienmēr dzen uz priekšu.

Dzīves jēgas meklējumi ir vien cilvēku mērīšanās ar pēdas izmēru un apavu ražotāja piedāvāto cenu par šo kurpju pāri, kurā mēs slēpjam savas pēdas no tiešas saskares ar dzīvo, elpojošo, esošo un mūs mīlošo būtību.

Vienīgā cilvēka un visa dzīvā dzīves jēga ir dzīvības turpināšana. Citas jēgas nav!

Viss, ko cilvēks dzīves laikā cenšas apgūt un iemācīties, viņam jau piedzimstot ir zināms. Un cilvēku izdomātās skolas ir tikai vīruss, tikai cilvēku vēlme uzlauzt šo ideāli būvēto un radīto dzīvības pasauli. Vīruss, kuru ir radījuši paši cilvēki, citu cilvēku pārvaldīšanai.

Cilvēkam ir vajadzīgs cilvēks! Cilvēkam ir vajadzīgs cilvēks un cilvēcīga attieksme, mīlestība, līdzcietība, uzmanība, sirsnība, labestība, godīgums, patiesums, veselība un smaids. Vienkārši cilvēcīgas vērtības.

Mūsdienu sabiedrība NAV Homosapiens, ne tuvu nav. Mēs joprojām esam mazattīstīta cilvēku rase. Dažu cilvēku vēlme piedēvēt sev titulus ir mazliet pasteigusies ar šo skaļo paziņojumu, diemžēl. Cilvēcei vēl tāls ceļš ejams līdz HOMOSAPIENS (saprātīgais cilvēks) titulam.

Jāsaka kā ir – pašlaik raugoties globāli uz notiekošo pasaulē, cilvēki pat attalinās no šī mērķa, lai kļūtu par saprātīgiem un attīstītiem.

Cilvēks it kā saprot, ka dot šimpanzei rokās pielādētu ieroci nav prāta darbs, nevar paredzēt, kā tas viss beigsies. Taču pavisam cita lieta ir dot ieročus rokās cilvēkiem, kuri pilnīgi noteikti un apzināti ies un kādu dažu idiotu, deģenerātu, kropļu vai vienkārši slimu cilvēku interesēs slepkavos sev līdzīgos, zem jebkādiem saukļiem to rīcības attaisnošanai un pamatošanai.

Cilvēks it kā saprot, ka noindēt cilvēku ar pārtiku nav prāta darbs, taču indēt miljoniem cilvēku ar pārtiku un medikamentiem ik dienas un pamazām ir norma mūsdienu sabiedrībā, ar visām no tā izrietošajām sekām, kuras neatgriezeniski tuvojas un sasniegs mūs, liekot apjēgt savas muļķības un alkatības cenu.


Cilvēks it kā saprot, ka mēs visi dzīvojam uz vienas planētas un tās resursi pieder un ir pietiekami visiem pasaules iedzīvotājiem, lai tie nedzīvotu nu kaut vai vismaz badā, taču dažiem izredzētajiem, zemes resursi un dabas bagātības, lauksaimnīecības zemes, tīrs dzeramais ūdens un meži pieder vairāk nekā citiem. Un viņi izveido šķēršļus ceļošanai, robežas, pases, vīzas, rasu aizspriedumus, likumus, kastas, sabiedrības slāņus un izdomātas valstis, kuras aizsargāt no teroristiem, kuri vienkārši arī grib ēst katru dienu un dzert tīru ūdeni.


Cilvēks it kā saprot, nauda nedara cilvēku laimīgu, nedz bagātu, nedz vēlamu, nedz svarīgu, nedz pirmo, nedz vip, nedz karali vai dievu, taču spītīgi cenšas mīlēt naudu, just tai līdzi, pielūgt to, vergot tai, runāt ar to, cienīt tikai to.Arvien vairāk attālinoties no tā , ko patiesībā cilvēks vēlas un no tiem, kas to patiesi var sniegt.


Nē! Mēs noteikti neesam Homosapiens un kur nu vēl attīstīta, saprtātīga civilizācija. Mēs tikai esam sev to iestāstījuši un akli ticam mūsu pašu radītajai izdomai.

Vai cilvēks var iemācīties, ko vairāk par to,ko viņš jau piedzimstot ir zinājis!?

Lai Jaunajā Gadā veselais saprāts GŪST virsroku pār pasaules NAPRĀTĪGAJIEM ļaudīm visās malu maliņās uz mūsu zemītes. Lai Miers cilvēku prātos un sirdīs!!!

Cilvēkam ir vajadzīgs cilvēks! Cilvēkam ir vajadzīgs cilvēks un cilvēcīga attieksme, mīlestība, līdzcietība, uzmanība, sirsnība, labestība, godīgums, patiesums, veselība un smaids. Vienkārši cilvēcīgas vērtības!

p.s.

Pēc spēles gan bandinieki, gan karalis - nonāk vienā un tajā pašā kastītē.....

278 2 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kaspars Pudniks
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000
Jums varbuut nesaprast un nosodiit to bet ar katru cilveeku kursh nobeidzas uz shiis pasaules samazinaas arii piesaarnjojums.
14 0 atbildēt
Looti Looti laabi!! Wow!! Es atlaushos nokopeet un paraadit citiem! Voov, specigi!
11 0 atbildēt

Ļoti spēcīgs raksts. Paldies.

8 0 atbildēt

Aizkustinoši.

it kā.

Bildes par nabaga Āfrikas badacietējiem mani neaizkustina nemaz. Es neesmu vainīga pie tā, ka viņu siltajā klimatā cilvēkiem jāmirst badā. Jo kā pierāda vēsture, valstīs, kurās audzētas eksporta kultūras, nomainoties valdībai vai izdzenot baltos, sākas bads. Nu kas tev liedz pārkārtoties un audzēt pārtiku pašu patēriņam? Tikai un vienīgi slinkums un pieradums gaidīt mutē krītošu banānu. Es uz savas zemes, kas ir reāli apstrādājama tikai 4 mēnešus gadā, izaudzēju savai ģimenei pārtiku. Kas traucē audzēt tur, kur saule un siltums ir visu gadu?

Baltie nav vainīgi pie melno nespējas domāt, plānot un dzīvot ar prātu, pie viena vairojoties bez aiztures - dievs deva, dievs ņēma, nomira šie, piedzims citi.

Vai tu, kas stāsti, ka naudai nav nozīmes, esi ar mieru no tās atteikties? Dzīvot Latvijas ziemā zaru būdā uz svešas zemes, baidoties, ka tevi ar policiju padzīs. Bez ģimenes - jo bērnus tev atņems ātri vien, pat ja atradīsi domubiedru dzīvei savvaļā. Bez elektrības, bez iespējas nopirkt zāles, bez interneta, bez telefona, bez apģērba (labi, apģērbu var sameklēt miskastēs). Tiešām? TIEŠĀM? Saderam, ka ne. Nu tad nemelo, ka naudai nav nozīmes!

Tiem, kas cēli sludina naudas nevajadzību, naudas ir vairāk, nekā nepieciešams. Pie pilnas bļodas viegli tēlot cēli garīgu būtni. Tie, kas izvelk no aldziņas līdz aldziņai vai no pensijiņas līdz pensijiņai - ja izvelk, - būs pilnīgi pretējās domās par vieglu dzīvi bez traucējošās naudas.

Es gan neteicu, ka ir jāizšķiež planētas resursi, lai uzražotu ekskluzīvu makten dārgu štruntu, ar ko vienam biezajam palielīties citu biezo priekšā, tērējot sevis nenopelnīto - jo bankās pieskaitītie procenti par noguldīto naudu nevar rasties no nekā - tos noslauc no nabagiem. Tā nav peļņa, tā ir naudas pārdale - kam ir, tam būs vēl vairāk, kam nav, tam būs vēl mazāk.

9 1 atbildēt
Kāpēc tie kam nav ko ēst vairojas visvairāk?
9 2 atbildēt

Man ir risinājums. Tos musulmaņu cūkas nelaižam EU... tie nav cilvēki. Lai tie plosti grimst. Nah.... mums viņus te vajag? Resnajiem nedodam rīt. Viņi tak sevi nespēj kontrolēt kūciņas priekšā. 3. Bilde. WTF. norijušies kā cūkas uz kaušanu...

P.S Tūliņ varavīksnes krāsas karoga atbalstītāji sarosīsies - jūsus arī nah..... 

8 2 atbildēt
Vai var buut , ka kaads mirst badaa? Ir tak 21 gs! Photoshop bildes ar izkaameejushien beerniem!
5 2 atbildēt
Vareetu buut taads valdiibas veids kur tiek no bagaatajiem atnjemta dalja,un sadaliita taa lai visiem buutu vienaadi daudz,nebuutu bada.. emotion
3 0 atbildēt

Skaitlis ir ļoti optimistisks. Es liktu krietni vairāk.

1 0 atbildēt

Tas Āfrikas  bads tak ir makslīgi izraisīts,lai atbrovotu teritorijas. Sāka jau ar ebolām etc.,bet tad pasaules varenie - Āfrikā - ķīna, sapprata,ka vajadzēs,kas strādā, un un ebolas izmēģina ķoti lokāli,parasti kāda ciema ietvaros, par ko neviens un nekad nekad neuuzin.Tāpat droši,ka dara visi,kam ir iespējas, tur sanāktu forša spriedzes firma, bet cenzūra atļauj tikai padebīlus teroristus.

0 0 atbildēt

Un ko tu ar to gribeji pateikt?

0 3 atbildēt