local-stats-pixel fb-conv-api

Lielākā daļa cilvēku teiks - man ir viss, izņemot naudu, bet patiesība ir šāda49

1514 4

Plkst. 04:00 no rīta... Tikko piecēlos. Ārā vēl saulīte nav uzaususi. Slapjš, rasa, migla auksts un tumšs.

Taču tas nemazina manu 10 gadīgā puišeļa sajūsmu un prieku par drīzumā gaidāmo piedzīvojumu.Vectēvs jau apģērbies un liek spainī makšķeres. Arī man ir jāsaģērbjas silti. Krekls, džemperis un vecmammas vecā pufaika ar caurumiem, arī galošas... Un kāda starpība, galvenais, lai silts. Neviens, izņemot vectēvu, tāpat neredzēs. Vēlāk, kad būs uzlēkusi saulīte un gaiss iesilis līdz grādiem 20, varēs vilkt nost. Un vēlāk ap 12:00 jau sēdēt bez krekliem kā jau vasarā, laivā uz ezera. Ehh... cik labi, cik skaisti un patīkami ir darīt to, ko Tu no visas sirds vēlies, un darīt to tieši tad, kad vēlies!

Laukos pavadītais laiks bērnībā ļoti spēcīgi veicināja manu izpratni par mīlestību pret darbu, dabu un ģimeni. Taču vai Jūs atceraties tos brīžus, kad Jums brauc pakaļ vecāki no pilsētas un ved mājās, bet Jums tik ļoti negribas mājās, jo šeit laukos ir daudz labāka un interesantāka dzīve? Un, ja būtu Jūsu izvēle, tad Jūs paliktu. Un vai atceraties tās sarunas divatā ar sevi: „Kad izaugšu liels un pats pelnīšu naudu, tad gan es visu vasaru, visus trīs mēnešus pavadīšu laukos. Un neviens man to nevarēs aizliegt. Ne tētis, ne mamma.”

Es augu un izaugu. Sāku strādāt, pelnīt, taču uz laukiem aizbraukt sanāca ar vien retāk un retāk. Jo lielāks un aizņemtāks es kļuvu, jo mazāk laika palika SEV. Tik dīvaini... Tu maziņš būdams gribēji ātrāk izaugt, lai veltītu sev pēc iespējas vairāk brīva laika, kuru veltīt tām sirdslietām, kuras Tevi patiešām saista šajā dzīvē. Tu gribēji būt liels, lai darīt to, ko Tu vēlies, taču vilšanās.

Katru reizi braucot no laukiem atpakaļ uz Rīgu, es apskāvu savu vectēvu it kā es to darītu pēdējo reizi mūžā. Jo es skaidri apzinājos, ka viena vasara tāda arī būs. Es biju tik ļoti „aizņemts” ar dzīves veidošanu, ka labi ja reizi gadā aizbraucu uz 2vām vai 3īs dienām... Lai varētu būt vidē, kura man tik tuva un nepieciešama jau no bērnības.

Kādā ziemas vakarā es saņēmu zvanu, ka vectēva vairs nav. Un tas bija iemesls aizbraukt pie viņa, bet nu jau uz bērēm... Tajā novembra dienā bija ļoti auksts un sniga. Pie mielasta galda gar acīm aizskrēja visi mirkļi, kurus kopā bijām vadījuši - visas saulainās un lietainās vasaras dienas.

Un es sapratu, ka tikai tām dienām, kuras es atceros ir patiesa vērtība. Tikai tās dienas un mirkļi, kurus mēs spējam atcerēties, veido mūsu DZĪVI. Tikai tās dienas ir patiesi no sirds dzīvotas. Visas pārējās ir tikai ļurbāšanās pa dzīvi, aizbildinoties ar to, ka jāiet uz skolu, jāiet uz darbu, nav laika, nav noskaņojuma, nav NAUDAS, protams, nav iespējas, kredīts bankai jāatmaksā, jānopelna vairāk.

Cik no Jums, kas pašlaik lasa šo rakstu, var uzlikt sev roku uz sirds un pateikt: "Es neesmu izniekojis ne vienu dzīves dienu?" Vai vēl labāk - "Pieaugot, esmu ieguvis pilnīgu brīvību un varu darīt to, ko vēlos!" Jo tieši to jau arī mēs maziņi būdami gribējām sasniegt. Vai tad tāds nebija mērķis?

Jo vairāk mēs tiecamies būt neatkarīgi un patstāvīgi, jo tālāk atgrūžam savus mērķus par to, kādēļ mums tas viss vispār ir vajadzīgs!

Lielākā daļa cilvēku Jums pateiks - man ir viss, izņemot naudu. Patiesība ir šāda - MAN NAV NEKĀ, PAT SAVSTARPĒJO ATTIECĪBU AR SAVIEM RADINIEKIEM, VECĀKIEM, BĒRNIEM! JO ES GANDRĪZ VISU LAIKU VELTU, LAI NOPELNĪTU NAUDU UN NOPIRKTU NEDAUDZ BRĪVĪBAS, AR KURU, SAVUKĀRT, ES VARĒŠU NOPIRKT MAZLIET RADINIEKU UN VECĀKU MĪLESTĪBAS. Nu, PIEMĀRAM, UZDĀVINOT TIEM KĀDU NEVAJDADZĪGU KRĀMU NO TV SHOP REKLĀMAS.

Viss kārtībā. Es radiniekiem aizsūtīju draugos dāvaniņas un apsveikuma kartiņu. Viņiem ar to pietiks. Lai skatās seriālus, tos debīlos seriālus, kā piemēram „VIŅAS MELO LABĀK!” Atraduši ar ko lielīties. Melot tas ir normāli?

Šis nav raksts... Šīs ir emocijas, kuras ir vērts sajust un pārdomāt!

Mīliet savus tuvākos, nepārmetiet tiem to pieļautās kļūdas, jo mēs paši kļūdamies pārāk bieži! Piezvaniet saviem draugiem, radiem, vecākiem, bērniem. Parunājiet un aizbrauciet ciemos AR TUKŠĀM ROKĀM! Bet aizbrauciet - VIŅI GAIDA JŪS un ziniet, kas par jokiem – JUMS ARĪ TAS IR VAJADZĪGS, vairāk nekā Jūs varat iedomāties! UN JŪS TO ZINĀT!

Un atvadoties no tiem atvadieties uz mūžu, jo kāda no šīm skaistajām atvadu tikšanās reizēm TĀDA ARĪ BŪS!

LAIMĪGI cilvēki ir tie cilvēki, kuri savā LAIMĒ var ar kādu dalīties!!!

Un atceraties tās sarunas divatā ar sevi: „Kad izaugšu liels un pats pelnīšu naudu, tad gan es visu vasaru, visus trīs mēnešus pavadīšu laukos. Un neviens man to nevarēs aizliegt. Ne tētis, ne mamma!”

Mīliet viens otru!

1514 4 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kaspars Pudniks
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

Paldies,paldies,paldies. Laikam bija diezgan zīmīgi netīši ieiet šeit un to izlasīt. 

13 0 atbildēt

PALDIES .

TEV ARI MILESTIBU UN SILTUMU .

13 0 atbildēt

un tu buutu tas heiteris kas ielika minusu? :) ai ai ai.... 

nu bet prieks ka tu savu dziivi neiznieko... autors sho rakstu rakstot neiznieko savu dziivi, jaa itkaa runaa par jau taa saprotamaam lietaam, bet vienalga shis raksts lika aizdomaties, jo cilvekam taada daba... aatri visu aizmirst, ari pashsaprotamas lietas kaa shinii rakstaa piemineetaas...

10 0 atbildēt

pasaulē, kurā viss ir tikai uz laiku, tas viss ir normāla parādība.

10 0 atbildēt

Cilvēki jau paši to nesaprot līdz mirklim kad paši piedzīvo ko tādu, kas liek aizdomāties, pat, ja to pasniedz uz paplāties priekšā. Vienkārši nesaprot.

9 0 atbildēt
Tavs raksts patiesam lika aizdomaties:-)
9 0 atbildēt

Šur tur ir jāpiekrīt, bet kas tu būtu bez tās naudas...darba? vnk vai nu kkā norītos nodzertos pa kapeikām, vai vnk dzivotu seņciem uz kakla un t.t

Ir darbs ir nauda ir nauda ir ceļi vaļā, lai vai kādi,bet tomēr tērēt nopelnīto...to var dažādi,var nodzert ,var aizbraukt kkur! un iepazīt kko! citu un no tā cita iepazītā, var būt cits priekštats! Kurš spēj mainīt dzīvi un to kā dzīvo!

8 0 atbildēt

Tiešām raksts liek aizdomāties....

8 0 atbildēt

When I think of all the good times that I've wasted having good times When I think of all the good time that 's been wasted having good times

emotion

8 0 atbildēt

Nē, viņš atgadina par saknēm, kuras nevajag izravēt!

7 0 atbildēt

Esmu bijis dels , mazdels , virs , tevs , šobrid esmu vectevs ! 😀

Esmu dzivojis dažadas dzives situacijas un pat valsts strukturas ! Pieredzejis karu un mieru !

Un laikam esmu vienmer bijis KADAM ĻOTI vajadzigs - jo tik depresivas domas nav galva nakušas ! 🤔

Mans moto ir ļoti vienkarš - dzivo ta lai esi vajadzigs un CITI ir vajadzigi tev ! 😀

Ko ari visiem novelu ! 😉

7 0 atbildēt

Paldies. Patiesi, vairaak shaadu rakstu! :/

7 0 atbildēt

Mēs nekad nezinam, kad atvadamies pēdējo reizi....

7 0 atbildēt
Un jau atkal tu mani saraudināji...
6 0 atbildēt
Tādēļ man patīk zvanīt manai vecmammai katru vakaru,lai vienkārši parunātos. Reizēm mazāk,reizēm vairāk. Daudzi "jaunieši"( neuzskatu sevi par gluži pieaugušu,tikai 22 emotion ) esot prom no mājām reti sazinās ar vecākiem. Pat manas vecmammas meita pārmet,ka runājam katru vakaru un ka tā esot kontrole pār mani. Uz to gan vienmēr pašai dusmas nāk. Kā tā vispār var domāt. Saziņa ar vismīļāko cilvēku nav kontrole, bet gan laime ka tu to vari izdarīt. Es reizēm pat smejos ka es kontrolēju nevis viņa. Ir jāmīl un jāvelta kaut nedaudz sava laika tuvākajiem cilvēkiem. Tas rada siltuma sajūtu sirdī gan mums gan viņiem emotion
6 0 atbildēt

Skaisti. Patiesi.  emotion 

6 0 atbildēt

nezinu man kutkādas problēmas ar ++ bet nu man plus liels no komentāra, jo vecīt es arī esmu tik daudz pavadijis makšķerējot uz ezera laukos tas kā to tu apraksti ļoti tuvu maniem piedzīvojumiem protams ar iz'ēmumiem man neviens nav aizgājis utt... bet gribēju ieteikt vienu filmu kru tev vajadzētu noskatīties, diezgan aseņaina bet ar tik dziļu domu par to kas ir kas un kapēc visu mūžu tiecies pēc tā ko cits jau piedzimstot dabun.    filmas nosaukums --- Rampage Capital Punishment 2014)  http://thepiratebay.se/torrent/11033544/Rampage_Capital_Punishment_(2014)_1080p_BrRip_x264_-_YIFY

nokopē linku un noskaties ir to vērts 

5 0 atbildēt
Izklausās, ka beidzot saprati dzīvē jēgu. Problēma ir tikai tā, ka ja mums nebūs slikto brīžu, mēs nenovērtesim labos. Un mēs nevaram nokļūt no vienas dienas punkta uz nākamo veicot ceļu starp tiem, lai arī ceļš starp tiem liekas izniekots....
5 0 atbildēt

skaisti

5 0 atbildēt

tiesi taa katram ir savas prioritaastes,katram dziive ir savaadaaka,un peec viena,vina dotaa plaana visi nevar dziivot.

5 0 atbildēt
« 1  2  3 »