local-stats-pixel fb-conv-api

Ietekme6

Sveiki. emotion

Parunāsim par ietekmi.

No brīža, kad atveram acis, līdz brīdim, kad vakaros aizmiegam, esam pakļauti bezgalīgai pierunāšanai un ietekmēšanas meiģinājumu straumei. Turklāt, tie kuri mūs cenšas ietekmēt, nevēlas, lai mēs to pamanām. No ietekmes, nav iespējams izbēgt, tāpat, kā nav iespējams neietekmēt citus. Ap mums ir milzum daudz lietu - mājas, koki, labas pusdienas, grāmats, internets un protams arī cilvēki. Lai arī mums pašiem tā nešķiet, tas viss kopā ļoti ietekmē mūsu rīcību, spriedumu un domas.

Kā piemēram.

Tu ieraugi, ka draugam ir jauns mobīlais, un viņš stāsta par tā funkcijām, kas nav pieejamas tavā mobīlajā. Tas ir ietekmes pirmais posms. Tu sāc apsvērt domu, par jaunu mobīlo sev. Jo sāc ieraudzīt sava mobīlā mīnusus- tas ir pārāk neglīts, slikta, kamera, pasliktinājusies dzirdamība. Katra doma par jauna telefona iegādi ir ietekme. Katru reizi ejot garām mobīlo veikalam, tu skaties un kājas pašas nes pa durvīm iekšā, prāts kliedz"ej, ej, tavs mobīlais ir mēsls". Līdz ietekmes rezultātā, tu ieej veikalā un tur priekšā tevi sagaida divas smaidīgas konsultantes. Tu ieraugi mobīlo, kas tevi apmierina un lūdz pastāstīt par to nedaudz vairāk. Taču viena no sievietēm, parāda kādu mobīlo, kas ir nedaudz dārgāks, taču pēc apstāsta ideāls, Un tu esi iekritis, ar šīs sievietes ietekmi, tu nopirki mobīlo, ko viņa ieteica.

Pēc 2iem gadiem mobīlais, ir zaudējis savu vērtību, tas ir remontēts vienu reizi, jo tas nejauši nokrita uz zemes un displejs iešķīda, dzirdamība nav tā labākā, un kautkas tomēr nav ar interneta savienojumu. Garantija beigusies un atpakaļ ceļa nav, taču drauga mobīlais ir kā jauns.

Šijā gadījumā ietekme bija acīmredzama. Draugs mudināja, pārdevēja iemānija.

Piemēra citā jomā.

Tavi draugi mēdz lietot alkoholu, taču tu esi pret to. Kādā vakarā esi ieplānojis ar draugu paskatīties, kādu filmu, taču drauga plāni mainās un tu vakaru pavadīsi vienatnē. Tu zini, ka citi tavi draugi, kārtējo reizi ballējas un atceries viņu teikto"atnāc kādu reizi pie mums, nedaudz iedzersim.". Tev paliek garlaicīgi un tu sazvani draugus un jau pēc pus stundas esi pie viņiem. Viņu kompānijā jūties nedroši, taču viņi tevi iedrošina "nu davaj, vienu glazīti". Viņu ietekmē tu piedzeries un nākamajā rītā konstatē, ka esi pazaudējis maku.

Tātad, draugu ietekmes dēļ tev ir slikta pašsajūta un esi pazaudējis maku.

Protams, ikdienā mūs ietekmē ne tik smagos veidos. Pietiek, ar slēgtu lielveikalu, labām pusdienām, garāmgājēju skatieniem utt.

Cilvēki ir dažādi un katru ietekmē dažādi. Katrs "čau" ietekmē mūs, atkarīgs no cilvēka, kas to saka. Mēs dažreiz nenojaušam, ka mūs ietekmē.

Galvenais, ir nepakļauties ietekmei, kas pārtop kontrolē. Ietekmēt cits, citu ir normāli, bez tā nav iespējama dzīve. emotion

48 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

ar to titulbildi tu ietekmē ļaudis, lai tie nāk, skatās, un vērtē tavu rakstu  emotion 

un es esmu 1 no tiem , kas uzķērās  emotion 

 emotion 

4 0 atbildēt

Bildē gan ir Rose no filmas "Titanic".A stāstu nelasīju  emotion    emotion ++ Eu pat 4plusi uzmetās no manis.

2 0 atbildēt
Tu to saki tā, itkā tas būtu slikti. Vajag galvu uz pleciem un viss būs čiliņā
0 0 atbildēt

Ja cilvēkam ir augstākas vērtības, tad viņu nevar ietekmēt tas, ka draugam kaut kas ir, vai pārdevējas centieni. Visvieglāk ietekmēt ir nelaimīgus cilvēkus, jo viņiem liekas, ka iedzeršana vai jauns telefons viņam radīs labāku dzīvi.. kaut ari, ja godīgi padomāju, tāda doma savā būtībā ir debīlisms. Kā dzīvi labāju varētu padarīt kaut kas, kas ir kabatā, lai arī pālis?

0 0 atbildēt

Nu redzi nu ,kāda gaišāka doma arī ir Tavā galviņā.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 2 atbildēt