local-stats-pixel fb-conv-api

Es neaiziešu uz vēlēšanām atkal, jo man nav kur iet.92

1276 95

Es neaiziešu uz vēlēšanām atkal un atkal, jo man nav kur iet. Tas nav mans pilsoņa pienākums.

Nekad tāds nav bijis. Nekad vara, lai tā būtu politiskā vai cita veida, nav piederējusi tautai. Tas nav iespējams pēc būtības.Tā pat kā koks aug no saknēm un nekad no lapām. Man tas šķiet vienkārši saprotams, taču citi joprojām uzskata, ka rūpnīcā visu lietu gaitu nosaka strādnieki, nevis rūpnīcas īpašnieks. Uzskata, ka vara pieder tautai, nevis monarham. Uzskata, ka aitas pašas var izvēlēties, kurš un kad viņas cirps vai necirps.

Neviens no tiem, man svešajiem cilvēkiem, nepārstāvēs manas interese un nekad tās nav pārstāvējis. Mani vienīgie pārstāvji šajā zemē, kurā esmu dzimis un audzis, ir mana māte un tēvs.

… vairs nezinu, esmu es Latvijas patriots vai neesmu…. Varbūt es mīlu Latviju vairāk par Robertu Zīli ar visiem viņa Nacionālās Apvienības bandītiem, bet varbūt arī nē…. Mani skumdina nepārtrauktie kašķi, strīdi, naida kurināšana, dalīšana vienos, otros, labējos, kreisos, pareizos , nepareizos… es saprotu, ka tas ir kādam vajadzīgs un kāda interesēs Nacionālā Apvienība (visas partijas) arī darbojās, taču esmu 100% ar visu sirdi un dvēseli pārliecināts, ka šīs nav latviešu tautas intereses, tās nav manas intereses.

Šo visu es rakstu ar ļoti smagu sirdi, jo briest ļoti lielas pārmaiņas… vienalga par ko Jūs nobalsosiet, tas neglābs Jūs no Jūsu izdomātajām briesmām un neuzlabos Jūsu dzīves apstākļus. Tikai paņemot grābekli rokās var cerēt, ka Jūsu pagalms būs sakopts. Ticiet man, ne Zaļie, ne Vienotie, ne Saskanīgie, ne Sudrabīgie, ne Putins jūsu vietā lapas negrābs. Ne tās lapas, kuras atnesis rudens, ne tās , kas sakrājušās trūd Jūsu sirdī jau gadiem. Jo kādēļ gan vēl joprojām ir tik smagi uz sirds.

Saprotu, ka visu saprast un zināt nav iespējams. Un ir cilvēki, kuri ļoti nopūlas, lai grozītu mūsu apziņu, piebāžot to ar drazām, TAČU just taču mēs vēl spējam. Jūs taču Jūtat, ka tas ko mēs daram nav pareizi un ved uz nekurieni.

Rietumu civilizācija izmirst. Tā strauji degradējas un iznīkst. Amorālas, pretdabiskas vērtības tiek uzspiestas un pieņemtas kā normālas. Valstis tiek sapludinātas un sašķaidītas izšķīstot viena otrā. Eiropas karavīri, tai skaitā arī latviešu “karavīri” (algoti slepkavas – sauksim lietas īstajos vārdos) – slaktē “teroristus” (citādi domājošus un dzīvot gribošus cilvēkus) .

Sabiedrības lielā vienaldzība pret notiekošo ir tik biedējoša, ka aiz bailēm mēs neko vairs nespējam skaidri redzēt, dzirdēt un just.

Atver TVNET no rīta – kārtējā avārija (traģēdija – kāds ir zaudējis dēlu, vīru, brāli) , Ukrainā pamiers, bet noslepkavoti jau 3600 cilvēku. Kārtējo reizi nozog latviešiem, šoreiz Citadeli. Afrikā mirst no Ebolas vīrusa, Latgalē cūku mēris ( zemnieki atkal cieš zaudējumus)… Sīrijā karo, Afrikā karo, Afganistāna, Pakistāna, Turcija, Izraēla, Čečenija, Ukraina, Latīņamerika karo utt. Katru dienu tūkstošiem, katru gadu miljoniem cilvēku tiek vienkārši noslepkavoti. Un iemesls ir tikai viens, lai citi varētu dzīvot labāk, lielākā komfortā un pārticībā.

Es neaiziešu uz vēlēšanām atkal un atkal, jo mums stāsta, ka nav naudas, lai pazeminātu PVN pārtikai, protams, ka nav to dažu desmitu miljonu valsts budžetā, arī aizsardzības budžetam nav pāris simtu miljonu eiro, un tā var turpināt, TAČU , ja vajag 2 miljardus iegrūst privātā Karginam un Krasovickim piederošā firmā , tad lūdzu. Es neskaitu svešu naudu, BET JŪS TIEM KROPĻIEM SAMAKSĀJĀT MANU NAUDU!!!

Tā varētu turpināt un turpināt…par labdarībām un slimiem bērniņiem, par viņu atbalstu… 21.gs …cilvēki mirst, jo viņiem nav naudas medicīnai.Viņiem nav naudas, lai aizietu pie ārsta.

21.gs. ļoti daudz jauniešu Latvijā nemācās un nestudē, jo NAV līdzekļu par ko to darīt. Vecāki nevar atļauties, pats vēl nestrādā un pat ja strādā, retais var atļauties maksāt tūkstošus par izglītību. Valsts atbalsts – 0 . Vienīgā viņu atbilde – ņemiet studiju kredītu. Puse Latvijas vienos kredītu parādos, kas man dos kredītu – atbilde – NEVIENS! Un kādēļ man vispār būtu jāmaksā par izglītību!? To visu apmaksā mani vecāki ar nodokļiem! Gan brīvpusdienas līdz 12 klasei, gan studiju izmaksas. Vai veselības ministrija ir paskaitījusi, cik daudz jauniešu nonāk dakteru rokās ar veselības problēmām, kuras izraisa neregulāra ēšana, badošānās, kārtīgas ēdienreizes aizstāšana ar neveselīgiem čipsiem un kolu. Ir pat tāds termins medicīnā – Jauniešu gastrīts, kuņģa čūla utt. Bet, kuru gan tas interesē!? J

Pareizi = NEVIENU!!!

Skumjākais ir tas, ka man ir 31 gads, esmu Latvijā dzimis un audzis, mīlu šo zemi, jo valsts kā tādas mums nav un nekad nav bijusi. Man ir laba izglītība, esmu mācījies paralēli 3 skolās. No bērnības esmu strādājis arī smagos lauku darbus un darba nebīstos. Esmu strādājis muitā, par tirdzniecības pārstāvi, par transporta loģistikas speciālistu, par celtnieku, par ziedu ekspeditoru, mazliet medicīnā, tipogrāfijā, paralēli veidojis mūzikas ansambļus, rakstījis dziesmas, spēlējis orķestors, koncertējis visā Eiropā. Apglabājis savu tēvu 40 gadu vecumā, jo viņš rāvās vairākās darba vietās no saules līdz saulei, lai nodrošinātu savus 4 bērnus un ģimeni.

Man nav sievas un nav bērnu, nav savas mājas, nedz dzīvokļa. Nav pārliecības par rītdienu! Kā gan es varu veidot ģimeni??? No rokas mutē un ja, nav pāris dienas neēdīsim un tad ko, zem tilta??? Paldies nē, mani tas nesaista!

Kā tas nākas, kam man, savā zemē dzīvojot NAV savas mājas un pārliecības, ticības rītdienai???

Kā tas nākas, ka man jāīrē dzīvokļi no bankām un svešiem ārzemju pilsoņiem???

Kā tas nākas, ka mani spiež gandrīz vai ar VARU braukt prom no LATVIJAS???

Kā tas nākas, ka nozogot bulciņu Tevi ieliek cietumā, bet Maximas drupās noslepkavojot 56 cilvēkus Tu kļūsti par eiropas komisāru???

Es BALSOJU par savu ģimeni, par tēvu, par māti, māsām un brāļiem, par saviem radiem!!!

P.s.

NEKAS nemainīsies, kamēr AITAS sekos un balsos par svešiem uz stabiem uzlīmētiem ģīmjiem!!!

1276 95 92 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 92

0/2000

gribētos piebilst, ka raksts ir 2,5 gadus vecs un autors pacēlis, lai ar savu čīkstēšanu, ka viss slikti, sašūmētu spokus

5 0 atbildēt

"Man ir laba izglītība, esmu mācījies paralēli 3 skolās" – paralēli visās "dzinis luni" acīmredzot.

6 1 atbildēt

Lai vai ko, bet ja saka, ka "esmu mācījies paralēli 3 skolās" tātad nav mācījies īsti nekur. Piedotiet tas mans personīgais vieoklis. Jā, varbūt Latvijas Izglītības sistēmā tas ir iespējams, bet, ja gribi derēt visam nederēsi nekam. Un, ja mācītos tiešām to, kas tev patiktu nevis tikai tāpēc, ka trīs skolas, varbūt tad arī būtu vairāk ko sasniedzis, jo tad Tu būtu atdevis sevi kam vienam konkrētam, nevis iedirsis vienā vietā tad otrā un tad trešā... Un īsti nezini ko dzīvē gribi. 

 

 (Personīgais viedoklis) 

5 0 atbildēt

Beidzot viens sakarīgs džeks! Piekrītu par visiem 100%! Malacis, vecīt! Šitajā smirdīgajā, nozombētajā pīļu dīķī ir jābūt drosmei, lai pateiktu to. Neņem galvā tos krančus, asinssuņus, kas tevi tagad plosa te komentos. Tāda ir latvieša daba. Viena riebīga tauta! 

9 4 atbildēt
Viss pareizi, šeit ir bezcerìba, ja neesi siles klanam pietuvinátais, tad uz cilvèka cienìgu dzìvi nav ko cerèt, bet visi, kas tevi noliek ir lumpji, kam pietiek ar 300 eiro algu, un gúst mazohistiksu kaifu no tá, ka valdìba vińiem naturáli mìž uz galvas un tie pajołi priecájas káds jauks lietutińš.
11 6 atbildēt

"21.gs. ļoti daudz jauniešu Latvijā nemācās un nestudē, jo NAV līdzekļu par ko to darīt. Vecāki nevar atļauties, pats vēl nestrādā un pat ja strādā, retais var atļauties maksāt tūkstošus par izglītību. Valsts atbalsts – 0 . Vienīgā viņu atbilde – ņemiet studiju kredītu. Puse Latvijas vienos kredītu parādos, kas man dos kredītu – atbilde – NEVIENS! Un kādēļ man vispār būtu jāmaksā par izglītību!?"

Kas par demagoģiju! Izvēlies studiju programmu, kur ir vieglāk tikt budžetā, lai nevajadzetu maksāt par studijām. Ja gribi studēt programmā, kur ir daudz pretendentu, tad Latvijā ir vēl citas augstskolas izņemot LU, kur var tikt budžetā un konkurss uz budžetu ir mazāks. Ja citās augstskolās nevēlies studēt, tad tā ir nevis valsts vaina, bet gan tava izvēlība. Ja gribi mācīties privatā augstskolā, tad tur valstij nav pienākums tev palīdzēt. Bet varbūt tu uzskati, ka valstij tevi ir jābaro kamēr tu mācies? Zini, tu pārāk daudz vēlies....

 

Raksta autors ir demagogs, kas mēģina sabiezināt toņus un izkropļot patiesību - labs piemērs ir augstāk minētais par izglītību. Viss viņam ir slikti un pie tā, ka viņš nevar atrast sievu viņš vaino valsti - vai tiešām valstij ir viņa vietā viss jāmeklē? Ja paveicās un tomēr atrod sievu, tad es varu palīdzet viņam tikt pie bērna, lai pašam nav jāpūlās... - ko gan cēla mērķa vārdā nevar izdarīt, lai Latvijas iedzīvotāji būtu apmierināti...

6 2 atbildēt
Visi tie kas neaizies, pēc tam gaudos ka viss nepatīk... Bet tie kas būs aizgājuši, un izteikuši savi viedokli vismaz būs darījuši visu kas bija viņu spēkos, lai nebūtu sūdīgi
4 0 atbildēt

Raksta autors - īsts muļļa! Pats neko nedara, tikai vaino citus pie visa.

6 2 atbildēt

Sākuma apgūsti kas ir valsts. Izstudē, kas no valsts un dalības Eiro nāk par "sapelnītajiem" nodokļiem. Uz paplātes neko nenesīs. Aizmirsti! Nekur tā vairs nav. Nebalsotājs tik un ta atdod savu balsi par partijam, kurām visaktīvākie balsotāji. Tā kā ja negribēji balsot ne par vienu, bet tikai par mammu, tad vajadzeja iemest tukšu aploksni.

4 0 atbildēt

Piekrītu. Es arī nebiju uz pēdējām vēlēšanām. Jo vairs neredzu jēgu vispār balsot. Jo mani apzags likumīgā veidā tik un tā. Pēdējais piliens lai neietu vēlēt. Man bija kad kārtējo reizi paaugstināja transporta līdzekļa nodokļi un degvielu. Kaimiņiem tāda nodokļa nekad nav bijis. Bet mums redz vajag. Jo autoparks esot vecs. Dirsēji.

3 0 atbildēt

Neej gan ,nav tev tur ko darit.Ne tava valsts ,ne tava tauta.Un citiem ari pasaki lai neiet,na*uj vajag,demokratijas tak nava ,viss sudigi un nekas nemainisies .Uzprasi kaut vai nilam ,vinjsh tev ari pateiks ,ka nevajag iet balsot par tiem latvieshiem( par saskanju gan varetu,tu jau muzikants ,skanjas un saskanjas mili)...  Ta vien gribas uzprasit ,vai daudz tev samaksaja ,lai tu shitadu asarainu ,punkjainu agjitacijas murgojumu uzrakstitu ? Tadi ka tu ,bezmugurkaulinieki ,ir vainigi pie musu sudiem.Sedi un turi muti,ja neesi spejigs ne pie gimenes ne berniem tikt,neagite citus par tadu pashu lupatu palikt un savu valsti nodot emotion 

3 0 atbildēt

Bet par vienu lietu šeit ir taisnība.Jebkurš, kas uzskata , ka šeit ir demokrātiska valsts dzīvo ilūziju pasaulē.Un ja kāds domā, ka viņš var atspēkot manu teikto, ieteikums atcerēties tos laikus, kad notika par balsošanu pievienoties ES - arī tajā laikā jau bija Latvija neatkarīga un kā pēctam dzirdēju - nemaz tik daudzi nebija gribējuši , lai mūsu valsti kaut kādai savienībai pievieno...Un tagad - par politiku - nav nevienam noslēpums, ka politikā ar politiku nodarbojas ne tikai politiķi.Tātad, lai ko nesolītu paši politiķi - nevienam viņu solījumam nav reāla nozīme/spēka , ja viņa solītajām idejām nepiekritīs citi - tāpēc skriet un balsot par tiem , kas sola rītdien un citas dienas zelta laikmetu, kad visiem pensijas un algas plūdīs straumēm utml. izdara vienkārši muļķību, jo KUR ir garantijas, ka šādi un citi solījumi tiks tiešām pildīti, ja paskatoties uz to, ko iepriekšējās 11 Saeimas paspēja ar īpašiem sugas īpatņiem Latvijas "labā" sastrādāt pa praktiski 25 gadiem un par to nekādā veidā vēl šobaldien dzīvo cepuri kuldami un neviena nesodīti?Es šajās vēlēšanās nebalsoju, jā - nevaru teikt, ka esmu patiess patriots, kaut arī esmu šeit dzimis un jau gandrīz 25 gadus dzīvojis.BET , kad es redzu, kas notiek valstī , kurā es dzīvoju , ka mēs - tie, kas viņus ievēlam esam ne augstākā vērtē par kaut kādiem tārpiem no zemes izlīdušiem un pie tam ne vienu gadu vien , tad vēl tie kalni ar tukšiem solījumiem katrās vēlēšanās - tas nekādu vēlmi nav radījis iet par kaut ko balsot. Man var nepiekrist , manu viedokli var kāds oponēt - bet pirms tam padomājiet vai patiešām kaut kādam Ušakovam , Āboltiņai vai pat tam pašam Bērziņam ir kaut kāda interese par jums , vienkāršajiem cilvēkiem, kas šeit maksā nodokļus?Vai tiešām?Padomājiet vēlreiz.

3 0 atbildēt

Tev ir depresija?

5 2 atbildēt

Normāla lieta, valsts(cilvēku intereses) ir pret pašiem cilvēkiem. Kāpēc man ir jāmaksā nodokļi? Jo "ir jāmaksā" nevis tiek aizstāvētas manas intereses. Cik liels ir bērnu pabalsts? Manā padomju bloku mājā apsaimniekotājs nav spējis atrast līdzekļus pat pārkrāsot kāpņu telpu vai nomainīt tekošo jumtu(stāv 50gadus vecs oriģināls) padsmit gadu laikā. Par kādiem bērniem un ģimeni var būt runa? Dzīvot mūžu bailēs, ka mani bērni būs bez izglītības, apģērba vai jumta, jo tikšu pamests zem savas valsts riteņiem? Kāpēc man ir jāpierāda, ka neesmu vainīgs? Kāpēc mana valsts sevi neaizstāv?

Es canšos sevi izolēt no šiem mēsliem, tupi skatīties uz smieklīgām bildītēm un izlikties ka mēs nemirstam, jo savādāk bail ka nesavalsīšos no neprātīgajām dusmām. Skatīšos silē un urkšķēšu līdz.

6 3 atbildēt

Man pietika ar raksta nosaukumu un Tavu foto attēlu lai saprastu, ka ar Tevi kaut kas nav kārtībā.

6 4 atbildēt
Tāpēc jau Rīgā saimnieko krievu okupanti kad latvieši ir slinki vēlētāji!!!
2 0 atbildēt

Jāpiekrīt daudziem citiem... Kārtējā imitācija par Latvju Antiņu blēšanu... Pieļauju, ka pat foto nav autora...

Politika nekad nav bijusi tīra, jauka un pareiza. Politika ir brutālu kompromisu bedre...  emotion 

Ja pats neesi spējīgs un harizmātisks LĪDERIS, kas spēj vadīt, ietekmēt un saliedēt vismaz tik cik kādu sīku darba vai deju kolektīvu... Tad NE*IS smadzens citiem ar savu čīkstēšanu- tev atliek iet izvēlēies "mazāko ļaunumu", kura politiskā kursa vektors vismaz nav par 180 grādiem pretējs tavām interesēm. Kur, kur, bet LV partiju ir pietiekami... Diemžēl tā tā  "demokrātija" strādā (vai drīzāk nestrādā)...  emotion 

Ir jau grūtākais variants- mērķtiecīgi strādāt un pašam kļūt par savas valsts un politikas veidotāju... Ceļi kā iegūt cilvēku cieņu, uzticību un atbalstu ir neskaitāmi... Pat naudu īpaši nevajag...

Njā... Bet tas jau ir grūti- JĀPAŠĪ vaiga sviedros, jānosprauž mērķi, uz tiem nepārtraukti jātiecas, jāsasniedz, jāiet tālāk... Sarežģīti...

Vieglāk jau cerēt, ka kaut kad nāks kāds "SAULVEDIS", atrisimās MŪSU problēmas MŪSU vietā un uzcels spožu un brīvu "LATIFUNDIJU"...

 Negribi būt par saimnieku - paliksi par slaucamu govi...  emotion 

2 0 atbildēt

Neviens nav apgalvojis, ka vara pieder tautai. Vara izriet no tautas, tauta ir suverēnās varas nesēja un tauta izvēlas, kurš būs pie varas. Visa mēs taču vienlaicīgi nevaram būt pie varas (to taču tu saproti), tomēr mums ir tiesības un iespējas iedot varu kādam no mūsu vidus. Izvēle ir vienmēr. Pat ja tu nevari izvēlēties kad tevi cirps, tu vari izvēlēties cirpējus. Un tas ir būtiski.

Varbūt pašreizējās Saeimā ievēlētās partijas tik tiešām nepārstāv tavas intereses (bet ticamāk ir tas, ka tu vienkārši nezini, kas ir tavās interesēs), tomēr pilnīgi kļūdainsir tavs apgalvojums, ka tās nepārstāv latviešu tautas intereses.

Tikpat kļūdaini, ja ne vēl maldīgāki ir tavi uzskati, ka Rietumu civilizācija izmirst. Jau viens no sengrieķu filozofiem (neatceros kur&scaronemotion teica, ka jaunatne degradējas, kļūst amorāla utt. kā redzi. Vienmēr kādam šķiet, ka pagātnē bija labāk, bet tagad ir sliktāk – amorālāk un bezdievīgāk. Taču tā nav taisnība. Dažādas amorālas izvirtības Rietumu civilizācijai ir bijušas raksturīgas jau no laika gala un Rietumu civilācija ir kļuvusi tikai stiprāka. Līdz ar to aplams apgalvojums, ka amoralitāte novedīs pie Rietumu civilzācijas iznīkšanas. Turklāt, patiesībā, 21. gadsimtā Rietumu civilizācija ir pat ļoti tikumīga salīdzinot ar tās vēsturi (incesti, tuvradniecīgā krustošanās, indulģences, vergu tirdzniecība, burvestības, raganu dedzināšana utt.)

 Sabiedrība redz skaidri un jūt. Kā ir ar tevi, tas tev jāzina pašam.

Par pārējo rakstu. Šķiet, ka Tev ir skumji ap sirdi. Iedzer šņabi, varbūt pāries…. Un galvu augšā!

Piekrītu tev, ka daudzas lietas notiek nejēdzīgi un it sevišķi piekrītu frāzei, ka valsts ar varu spiež braukt prom…. Un tuvāko divu gadu laikā vēl kādus 60 000 izspiedīs no valsts ārā (Jaunā reģionālā reforma, izglītības reforma) + 20. gadā nobuksēs būvniecība, jo uz pāris gadiem krietni samazināsies ES finansējums, bet šobrīd nekas netiek darīts, lai bīstamo situāciju iekonservētu.

ES fondu dalītāji varētu dalīt naudu ar nosacījumu, ka projekti jāievieš pakāpeniski, piem 5 gadu laikā, nevis tā kā tagad – pa galvu pa kaklu un cenas visam “griestos”

2 0 atbildēt
Teikt ,ka pie varas ir bijuši latvieši ir visai relatīvi.Ja paskatamies pěc uzvārdiem ,tad latviešu īpatsvars ir visai ierobežots.Ja skatāmies uz politisko pārliecību ,tad ir pārsvarā redzami izbijušie Padomju varas politbiroja darbinieki,kas savulaik zemojās Kremļa padauzu priekšā ,ko arī viņi patlaban turpina darīt gan moskaļu norādījumu pěc,gan Briseles čurājošā puisīša děļ,un Ir maldīgs priekštats par opozīcijas nevarību ,un abižotā "krieva" fenomenu.Abižotais "krievs" tur stingru varas pozīciju Rīgā,Dpilī,Rězekně ,un aktīvi darbojas Saeimas komisijās,un ieņem valstiski svarīgus amatus.Patiesība ir skaudra.Viņiem interesě kantoru žurku atalgojums-sava kabata ,un viņi ir vienas ķědes posmi.Latviešu tauta Latvijā ir otršķirīga.Tauta ir tikai slaukšanas atribūts,un neiet runa par mūsu bāleliņiem ,vai lāčplěšiem.Kaměr latvieši pasīvi berzěs savas sasodītās pakaļas pret dīvāniem televizora priekšā ,un virtuvě pie plīts gānīs bāleliņus un okupantus,tikměr varěsim visi tikai starpeni pakasīt, un atejā pasědět.Latvietim,katram latvietim ir jāņem aktīva dalība politikā.Ar to es šeit nedomāju par pašu primitīvāko,kā marsěšanu uz vělěšanu iecirkņiem ,kas starp citu būtu visai veselīgi,bet gan vělos uzsvěrt par latvieša nozīmīgumu aktīvā politikā .Partiju veidošana ,vai masveida iesaistīšanās jau esošo partiju rindās. www.tautaslabklajibai.lv
2 0 atbildēt
Tā ir,ja vajg naudu valstij,ta nekā nav,bet paši sev neskopojas.Liek tik tūkstošus un prēmijas,nav viņiem par benzīnu jāmaksā un īri,lai iet smagu darbu padara,lai paši padzīvo pa minimālo.Cenas kāpj visur,bet algas nekā.Es atnācu uz pilsētu dzīvot,īreju dārgu dzīvokli,bet nav varianti,laukus iznīdē.Vecie cilvēki izmet savu pensiju par zālēm un ta domā ko ēst.Nožēlojami kas te notiek,bet izliekamies,ka vis ok.
2 0 atbildēt
« 1  2  3 »