local-stats-pixel fb-conv-api

Leģionāri. 2ā daļa!2

39 0

 

Pirmā daļa šeit!

 

Pēc  Latviešu leģiona izveidošanas Jelgavas apgabala komisārs V.E.  Fon Medems 1944. gada sākumā kādā apspriedē Austrumu okupēto apgabalu reihsministrijā atzina, ka bažas nav bijušas bez pamata un ka dažu anglofīlo latviešu politiķu priekšstatos  šīs latviešu divīzijas ir pirmās angļu divīzijas, kas cīnās pret boļševikiem. Latvieši sapņojot par 1919. gada atkārtošanos, kad ar vāciešu palīdzību viņiem izdevies padzīt komunistus, bet pēc tam ar angļu palīdzību gūt virsroku pār vācu spēkiem.

Latviešu virsnieki par lielāko mērķi uzskatīja neatkarīgas Lavijas nodibināšanu.

39 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Nja shie viri cinijas par saviem uzskatiem , bet  , ja vacija kara uzvaretu latviešu nakotne nebutu spilgta , jo mus neuzskatija labakus par krieviem vai citam "zemakas"  rases tautam. Hitlers bija pat veidojis divizijas no Krievija karaviriem , pat no musulmanu  puses ,kuri naca no arabu valstim. Bija plans izvest lielu dalu latvieshus uz Sibiriju , kāpēcf sibīriju , tādēļ , ka  ,kad vācija uzvarētu PSRS , tā vārētu izmantot tās vecās nometnes ieslodzitajiem

1 0 atbildēt

atbildot uz BigPoppa komentāru " tieshi taa bet  ja pirms kara latvieshi... " tu saki apvienoties ka tu doma tieshi? esmu lasijis vienu rakstu poar revoluciju viena anglu foruma ,kur apraksta , ka reali bez latvieshu sarkanjiem strelniekiem iespejams nebutu bolsheviku ,  jo taja pasha krievija bija pagaidu vara , kura bija vairak d*kratiski versta.

0 0 atbildēt