local-stats-pixel fb-conv-api

Kā noslēgsies Troņu Spēles – trakā “Zilo acu teorija”4

Turpinot iesākto rakstu sēriju par to kā noslēgsies "Troņu spēles" vēlos pievērsties kādai trakākai teorijai. Tie, kas vērīgi lasījuši grāmata vai vismaz skatījušies seriālu zinās 2 faktus – kad Brens un Rikons redzēja pareģojošo sapni par viņu tēva nāvi viņi redzēja statujas zili zaigojošām acīm. Tāpat arī Vesterosā ir tradīcija apglabājot mirušos uz viņu acīm uzlikt akmeņus ar uzzīmētām zilām acīm. Kam vēl ir zilas acis – Baltajiem stalgātajiem un viņu armijai!

Uz ko tēmēju ar šo teoriju? Jau iepriekšējā rakstā teicu, ka zem Vinterfelas katakombās dusošie karaļi un karalienes tiks atmodināti un nostāsies Nakts Karaļa armijas pusē. Mans skaidrojums šai teorijai. Vesterosā dzīvība sākusies ar Ziemeļiem. Ziemeļos dzīvo Stārki. Ir daudz baumu, ka Nakts Karalis ir sens Stārks, precīzāk Brena Būvnieka (būvnieks, kurš uzcēla Sienu un Citadeli) brālis vai cita veida radinieks. Nekur ne grāmatā ne seriālā nav tiešu ziņu kā pirmajā garajā ziemā pirmie cilvēki jeb First Men un Meža bērni uzvarēja Baltos Staigātājus. Populāra versiju (kurai piekrītu arī es) ir tāda, ka uzvaras nebija. Tika noslēgts kāds līgums un izveidots pamiers. Un liela saistība tam ir tieši ar Stārkiem un Vinterfelu. Tulkojot Winterfall sanāk Ziemas kritiens, Stārki labāk pacieš aukstumu un viņi ir tie, kas mūžīgi ziņo par ziemas atnākšanu (The Winter is Coming ir ne tikai Neda Stārka biežākā frāze bet visas dzimtas sauklis), Neda Stārka zobens, kuru sakausēja lai izveidotu divus citus zobenus saucās “Ledus” un katakombās klīst baumas par dažādiem spokiem, gariem un iesaka tur neiet. Turklāt, Stārki un Ziemeļnieki ir pa lielam vienīgie kuri tic vecajiem dieviem nevis gaismas lordam vai svētajiem 7. Es domāju, ka jebkurš mirušais Stārku karalis/lords, kas apglabāts zem Vinterfelas kļūs par Balto Staigātāju, jo viņi ar kādas māgijas palīdzību ir iezīmēti. Nakts karaļa pēctečos pēc rituāla modīsies "dzīvība" un viņi ienems svarīgu lomu Nakts karaļa armijā. Savukārt tradīcija likt akmeni ar zilām acīm, visticamāk nāk no senatnes ar domu pasargāt no kļūšanas par zombiju, lai arī nostrādātu tieši pretēji (Lenisteru prinču gadījumā gan tas nenotiks, jo, atcerīsimies, ka Sērsija uzlaida gaisā templi, kurā tiek apglabāti Karaļzemes dižciltīgie mirušie.)

Tad nu šādi es skaidroju populāru mirušo apglabāšanas teoriju un to kāpēc bieži liela nozīme ir pieminēta katakombām zem Vinterfelas. Līdz nākamajiem teoriju rakstiem.

50 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Hokejs, Troņa spēles. Tu mums esi vispārīgs eksperts, ne?
0 0 atbildēt
Interesanta teorija emotion
0 0 atbildēt

ŅEmot vērā Troņu spēles Autora domu gājienu un to kā viņš rakstot šo romānu velk paralēles ar reālo dzīvi, kā arī mīl savā stāstā paslēpt zemtekstus. Tad mans viedoklis ir sekošoss.

Ja mēs padomājam kas tad ir ziema Literatūrā, ko tā apzīmē... Tad parasti tā pazīmē Nāvi, tumsu, un aukstumu. Tācu ir gadījumi kad ziema apzīmē Tīrību un baltumu, jeb cikla sākšanos no GALA..

Es uzskatu ka nākamajā sezonā mēs redzēsim pilnīgu Karaļvalsts sakāvi. Ies bojā Visi kuri nav bijuši tīri pret dieviem un likumiem... Nakts karalis nomočīs visus karalīšus un nelietīšus Pēc izmiršanas Ziema jebkurā gadījumā atkāpsies, un tas savukārt nozīmēs jauna cikla sākšanos un viss atkal nostāsies savās vietās. Kas savukārt nozīmē Targarianu atgriezšanos.. Taču Deinerisai nekas nespīd Jo viņa ir pārkāpusi Likumus un arī grēkojusi pret Dieviem...

Reāli Vienīgais kurš varētu izdzīvot ir SNOWS... Aiz tā ka viņā rit gan Starku gan Targarianu asinis.. Es domāju ka Abas māsas atdos pedāļus..

0 0 atbildēt