local-stats-pixel fb-conv-api

Franču kino supermens29

140 0

Velniņi acīs, neatvairāms smaids, enerģijas kvintesence un nevainojama meistarība. Vienreiz redzēsi tādu aktieri un vairs ne ar vienu viņu nesajauksi. Un neaizmirsīsi... Laikam jau dēļ tādiem aktieriem, kā mesjē Belmondo, bija vērts izdomāt vārdu “harizma”. Kā uz ekrāna, tā arī dzīvē šis pievilcīgais trakulis ar pārsistu degunu mīlēja un mīl skaistākās šīs pasaules sievietes. Franči viņu dievina un mīļi sauc par Bebelu. Neticami, bet 9. aprīlī Goda leģiona un Literatūras un Mākslas ordeņa komandors Žans-Pols Belmondo no savas dzimšanas dienas tortes nopūta 85 svecītes!

Belmondo piedzima Francijas pilsētiņā Neuilly-sur-Seine, itāļu skulptora ģimenē. Bērnībā viņš kalpoja par modeli tēvam, kurš veidoja eņgelīšus (tie līdz pat mūsu dienām rotā Parīzes strūklakas). Belmondo arī pats gribēja kļūt par skulptoru, bet pēc tam aizrāvās ar sportu un par kļuva par Francijas čempionu boksā. Bet tomēr aktiera karjera viņu aizrāva vairāk, un viņš iestājās augstākajā dramatiskās mākslas nacionālajā konservatorijā. Izlaiduma eksāmenā kursa vadītājs neizturēja un pateica sekojošo:

Nav iespējams iedomāties, kā Tu ar savu viepli uz skatuves apskausi sievieti. Skatītājs to nepārdzīvos, visa zāle vārtīsies pa zemi no smiekliem.

Būtu zinājis tas vadītājs, kādas sievietes Belmondo apskaus, un ne tikai uz ekrāna...

Kā jau daudziem aktieriem Belmondo kinokarjera iesākās ar epizodiskām lomām. Īsta veiksme viņu apciemoja 1960. gadā – kulta filmā “Līdz pēdējam elpas vilcienam”, kurā viņš tēloja cinisku, bet apburošu dīkdieni. Šī loma kalpoja Belmondo kā ceļazīme “lielā kino” pasaulē – viņš kļuva viens no vispieprasītākajiem Francijas aktieriem.

Visu dzīvi Bebelam tika pašas skaistākās sievietes – kā uz ekrāna, tā arī dzīvē. Ar savu fantastisko šarmu un oriģinālo humoru viņš bija neatvairāms. Viņš filmējās kopā ar Bridžitu Bardo, Džinu Lolobridžidu, Milēnu Demonžo, Rekelu Velču, Ursulu Andresu...

Belmondo bija 20 gadi, kad viņš apprecēja balerīnu Elodi Konstantenu, kura dzemdēja 3 bērnus – meitas Floransu un Patrīciju (1994. gadā gāja bojā ugunsgrēkā) un dēlu Polu. Pēc 13 gadiem viņi izšķīrās, jo Belmondo kaislīgi iemīlējās 60-to gadu sekssimbolā Ursulā Andresā... Mīlnieki izšķīrās, jo Bebela sirdi iekaroja Laura Antonelli, kuru drīzumā nomainīja tumsnēja brazīļu modele...

2001. gadā Belmondo pārcieta insultu, tika paralizēta ķermeņa labā puse, bet pateicoties treniņiem, viņš pakāpeniski atguva formu. Un 2008. gadā aktieris paveica neiespējamo – atgriezās kino ar lomu filmā “Cilvēks un viņa suns”.

Gadu pēc insulta Belmondo apprecējās otreiz. Viņa izredzētā atkal bija balerīna. Natalī Tardivela bija 30 gadus jaunāka. Un pēc gada viņiem piedzima meita Stella. Viņi bija laimīgi kā nekad, nešķīrās ne uzņemšanas laukumā, ne atpūtā, bet diemžēl arī šī laulība tika šķirta. Belmondo uzradās jauna pasija – bizneslēdija no Beļģijas Barbara Gandolfi. Bet pēc četru gadu laimes nācās pārtraukt šīs attiecības. Barbara izrādījās veikla afēriste.

Neskatoties uz smago traumu, gūto kārtējā auto pakaļdzīšanās scēnā, Bebels līdz 60 gadiem iztika bez dubliera. Tas risks viņam 40 gadu garumā palīdzēja apliecināt sevī vīrieti.

Belmondo neskumst, viņš mīl dzīvi un vēlas, lai visi būtu laimīgi. Viņš nodarbojas ar labdarību, un draugi zina par viņa dāsnumu. Ja kas, Belmondo nepieder ne pilis, ne ārzemju kotedžas. Un, neskatoties uz baumām, viņš nav pircis sev salu Karību jūrā.

140 0 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000
Belmondo ir fraņču Silvesters Stalone!!!!!
4 0 atbildēt
Viens no maniem iecienītākajiem aktieriem. Laba komēdija Cilvēks no Rio, 61mā gada laikam.
4 0 atbildēt

Manā jaunībā Belmondo bij sugasvārds. Meitenes no viņa ģība un eļļu čurāja aiz laimes emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Ezzziitim jau īstenībā patīk Ričards Gīrs!emotion
0 0 atbildēt
Silvestrs stalone ir amerikāņu pīrāgs Robis!!!
0 0 atbildēt

Ķer + par labu rakstu par ģeniālu aktieri emotion 

2 5 atbildēt