local-stats-pixel fb-conv-api

Skūtās dirsas mīts213

4657 59

Nesen uzgāju stāstu, kas jau sen klejo pa netu. Šeit spokos to var atrast ar nosaukumu „Nedienas ar dibenu”. Stāsts ir par kādu čali, kas noskuva sev dirsu un vēlāk izjuta un sīki aprakstīja (lasiet stāstā), ka skūta dirsa ir vienas vienīgas mocības. Šis stāsts noteikt sabiedrībā izraisīja daudz diskusijas, sašutumu un bailes. Neviens pat neiedomājās par dibena skūšanu. Es pieņēmu pats sev izteikto izaicinājumu un nolēmu veikt kārtējo eksperimentu, lai apgāztu šo mītu par skūtu dibenu un pierādītu, ka tas ir pilnīgais bullshits, baiļu stāsts ko stāsta bērniem kempingā pie ugunskura. Sauksim to par manu mazo ZPD.

Kā jau visiem zināms ir meitenes, kas skuj dibenu un ir meitenes, kas melo un, protams, ir tās neglītās, kam ir vienalga. Tas ir pilnīgi normāli, jo nevienam nepatīk meitenes ar spalvainiem dibeniem. Tāpēc parādīju vienai paziņai šo uzieto stāstu par noskūtas dirsas problēmu. Padiskutējām un viņa atbildēja noraidoši, ka nekas tamlīdzīgs nav, ka viņai tādas sekas nav bijušas. Bet tā kā viņa ir meitene, tad tas nav pilnībā pietiekami, lai apgāztu šo noskūtās dirsas mītu. Un es tak nevarētu savai aizstāvībai teikt: „Man viena meitene teica, ka tā nav”. Tāpēc man pašam bija jāguļas zem asmens un jāizjūt tas.

Darba mērķis: Apgāzt šo faktu, mītu par skūtas dirsas problēmām un pierādīt, ka ar skūtu dirsu ir tik pat patīkami staigāt, kā ar izskūtu padusi.

Darba uzdevumi: 1) Noskūt dirsu. 2) Veikt fiziskas aktivitātes, lai ķermenis iesvīst un novērot kā tas izpaužas uz svaigi skūtas dirsas. 3) Nogaidīt, kad sāk ataugt dirsas apmatojums un novērot, kādas izjūtas tas rada.

Hipotēze: Skūta dirsa nesagādā nekādas problēmas

Darbā izmantotās pētījumu metodes: skūšana, novērošana

Nenoliegšu, es uztraucos. Nakts pirms lielā notikuma bija saspringta kā pirms svarīga eksāmena, bakalaura darba aizstāvēšanas. Nekad nebiju līdis gar to vietu ar asmeni. To bija jādara no rīta kā tikko piecēlos, jo tad prāts vēl nav apskaidrojies lai nepārdomātu. Bija mazliet satraukums, lai to mazinātu es iededzu vannas istabā sveces, romantiskākai gaisotnei, kas noņemtu spriedzi. Paņēmu veco skuvekļa galviņu, kas mētājās pie izlietnes. Negribējās seju un dirsu ar vienu skuvekļa galviņu skūt, tomēr higiēna ir jāievēro. Pirms skūšanas izmērīju garākās dirsas spalvu garumu ( 2,5 cm), tas grāmatvedībai. Nosmērēju dirsu ar bārdas putām. Bārdas želeju negribējās tērēt, tā ir dārga un dirsai nevajag dārgas lietas. Dirsa tika noklāta ar putukrējumam līdzīgo glazūru un izskatījās pēc dzimšanas dienas tortes, vēl tik atlika paņemt iedegto sveci un iespraust dirsā, ar pirdienu nopūst sveci un pateikt: „”Daudz laimes dzimšanas dienā”. Tā kā sekoju jaunākajai modei un man ir televizors, manā īpašumā ir gillette fusion ar pieciem asmeņiem un uzspiežot podziņu tas vibrē, tāpēc ieslēdzu vibro režīmu un biju gatavs startam. „Zinātnes vārdā, Einšteins to būtu gribējis”, sacījis sāku skūt dirsu. Grūtākais bija izskūt „Lielo Kanjonu” starp diviem kalniem, bet šķobot kaklu, lokoties un skatoties spogulī man tas izdevās.

Pilnīgi nevarēja acis noraut no savas dibena, kādas desmit minūtes. Domās pazibēja vīzija par daudzsološu pēcpuses modeļa karjeru, kur pēc foto sesijas tiek iemalkots šampanietis burbuļvannā ar draiskām modelēm. Attapies no brīnišķīgi krāsainā sapņa, es sāku izjust vainas apziņu un negatīvas domās mācās virsū. Pie sevis domāju: „Izdzimtenis!! Kāds tu tagad izskaties, kurš tevi tādu vēl mīlēs”. Bet mierināju ar domām, ka karaliskais apmatojums ar laiku ataugs un viss ieies vecajās sliedēs. Mazliet bija paviāna dirsas sārtums pēc skūšanās, bet tas noteikt tikai normāli. Iepliķēju vienreiz ar plaukstu un uzvilku bikses. Pēc lasītā stāsta tagad tik visam jāsākas.

Saģērbos un devos uz tālāko veikalu. Bija saulaina diena un ārā bija pietiekami karsts, lai sāktu svīst. Jāpiemetina, ka spalvaina vai skūta dirsa mazliet svīst, kā katra ķermeņa daļa un tas ir normāli, tāpēc par nelielu „rasas daudzumu uz svaigi pļautā zālāja” nevajadzētu brīnīties. Biju speciāli uzvilcis bikses, lai procesu paātrinātu. Atnācis no veikala, uzkāpu uz otro stāvu, iegāju mājās. Konstatēju, ka dibens nav tik ļoti iesvīdis un abi vaigi nestrīķējās viens pret otru, kā arī nekāds vakuums tur neveidojās. Šādus novērojumus es nekonstatēju visas dienas garumā kā ari turpmākajos novērojumos, arī nekādu niezi nesajutu.

Sāku gaidīt, kad apmatojums ataugs. Redzot pirmos asnus es sāku uztraukties, jo prātā raisījās domās par asām sāpēm un nežēlīgu niezi. Uz galda gatavībai stāvēja hemoroīdu krēms, kuru biju iegādājies katram gadījumam. Bet par laimi, es neko turpmākās dienas nejutu, protams, ja paņem ar plaukstu un velk pa pliko dibenu, tad gan var just nelielu akupunktūras procedūru, bet citā gadījumā, bez īpašām darbībām viss iet pa gludo.

Secinājumi: Mana izvirzītā hipotēze, ka skūta dirsa nesagādā nekādas problēmas ir pierādīta. Esmu apgāzis arī šo stulbo mītu, kas klejo pa netu un uztrauc spalvainas dirsas īpašniekus/ces, kuri vēlas nākotnē kļūt par pēcpuse modeļiem, bet baidās šo uzrakstītajām sekām. Nevajag baidīties, skujiet droši. Bet vienam gan jāpiekrīt, piržot ar skūtu dirsu pirdiens skan savādāk, ausīm nepatīkamākā skaņā. Izklausās dažreiz tā it kā piepurkātu bikses. Un tagad es zinu, kāpēc meitenes pirž, lai neviens nedzird.

4657 59 213 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 213

0/2000

''Dirsa tika noklāta ar putukrējumam līdzīgo glazūru un izskatījās pēc dzimšanas dienas tortes, vēl tik atlika paņemt iedegto sveci un iespraust dirsā, ar pirdienu nopūst sveci un pateikt: „”Daudz laimes dzimšanas dienā”- Šis te man lika smieties emotion

488 4 atbildēt

''Bārdas želeju negribējās tērēt, tā ir dārga un dirsai nevajag dārgas lietas.''

emotion

427 2 atbildēt

Te jau Zinātniski pētnieciskais darbs būtu jāprezentē :D

315 2 atbildēt

This guy should get an award. xD

295 3 atbildēt

es tevi pieteicu Latvijas lepnumam :D

276 1 atbildēt

Īsti veči dirsu skuj ar flekša ripu! Ar to, kas domata betonam....

240 4 atbildēt

Cik neskūtai jābūt dirsai, lai ieliktu mīnusu šim rakstam? emotion

192 3 atbildēt

Un kur ir bildes? :D

161 0 atbildēt

A bet kā ir ar skūto olu mītu? emotion

139 0 atbildēt

katrā rindkopā bija kas indīgi smieklīgs, smējos tā ka acis iesvīda emotion

127 0 atbildēt

Es nepiekritīšu. Es savos 17 to izdarīju. Svīda un pirdiens iesprūda tevis minētajā vakumā. Rugāji strīķējās starp abiem vaigiem kā neskūta paduse vai zods ar kaklu. Bija elle. Mokas vārda tiešākajā nozīmē.

Šis tavs pētījums ir tikai subjektīvs skatījums.

Lai tas būtu izdevies Tev vajadzēja vismaz 10 - 100 dalībniekus, lai līdz galam izvērtētu.

103 13 atbildēt

Bez iekšām emotion Nu bet zinātnes vārdā ko tik neizdarīsi, Respect  emotion noteikti plusiņš, par rakstu, par dūšu un uzdrīkstēšanos emotion

83 0 atbildēt

Ja krānu un dirsu noskūsi bez putām,lai dievs tev stāv klāt.emotion

59 0 atbildēt

Tev vajadzētu visu laiku taisīt rakstu sērijas par mītu apgāšanu šādā veidā :D

   

 

45 0 atbildēt

Lābākais skūto dirsu raksts kādu esmu lasījusi. Nopelnījis milzīgu plusu esi godam ;D

35 0 atbildēt

Ir skaistāks vārds, kā to dēvēt  - dibens. Skuju jau ilgi un problēmu nav. Ir daudz patīkamāk, nekā ar neskūtu - pat dibenu vieglāk noslaucīt pēc atejas apmeklējuma :) Jāskuj matiņu augšanas virzienā un tad nekādu ciešanu nav, nekas neieaug :)

30 3 atbildēt

tik skaisti aprakstītu dirsas skūšanu bieži negadās lasīt.

23 0 atbildēt

Bļa, ka rēcu :upk:

16 1 atbildēt

Nebija vieglaak ar pliku dirsu pa astfaltu noshljuukt? emotion Jo, dirsai ta4 daargas lietas nevajag. emotion

14 0 atbildēt

Kā ar rugājiem?

12 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »