local-stats-pixel fb-conv-api

Augstākā matemātika :D7

Dusmīgais pavārs Artūrs reizēm sadod ar pankūku pa ausīm nepieklājīgiem klientiem. Pavisam dienā "Pie Urdziņas" krogu apmeklē 30 pilsoņu, starp kuriem parasti atgadās 13 neapmierinātie, no kuriem puse ir nepieklājīgie. Cik apmeklētāju nedēļā noraujas ar pankūku pa ausīm?

Kad sesks ielien kūtī un palaiž smaku, vienā paņēmienā no laktas nokrīt 4 apreibušas vistas. Vistkope Janīna pret apreibumu ir 6 reizes izturīgāka par savām vistām. Cik reizes seskam būtu jālaiž smaka, lai nogāztu Janīnu?

Kaķis pa nakti pieliek 3 stundās vienu kurpi. Zivtiņu ģimenē ir tēvs, māte un 2 dēli. Cik cilvēku no rīta izies uz darbu, ja zivtiņu ģimene guļ vidēji 9 stundas?

Divi istabas termometri abi rāda 220. Ja vienu iebāž karstā zupā, bet otru pakaļā. Par cik palielinas zupas tilpums?

Basketbolists Bagatskis spēles laikā izdzer 1 litru ūdens. Bet Aloizs tribīnēs izdzer 5 l alus. Par cik palielināsies izdzertā alus daudzums, ja Bagatskis laukumā neizies?

Kamēr Visvaldis mīlējas ar Tiju, Visvaldis ik pēc 2 elsieniem nosauc Tiju par "čībiņu", bet Tija ik pa 5 izbrēcieniem nosauc Visvaldi par "Gorillu". Cik reizes Tija nosauc Visvaldi par "Gorillu" 300 elsienu laikā?

Pastā ienāca 5 sīkpakas. 2 pazuda, 3 iztīrīja pasta darbiniece Valentīna. Cik sīkpakas saņēma adresāti?

Jānis ir liels, Pēteris ir mazāks, Terēze ir lielāka par Pēteri, bet Žanis ir mazāks par Jāni... Viņiem ir dažādi vecāki, pēc auguma kā nu kurš. Kurš pēc auguma ir Žanis, ja viņš vēl tic, ka Salavecis ir īsts?

Ja ir 2 nezināmie, un viens no tiem ir celts kvadrātā 2 reizes, bet otrs šajā vienādojumā nav celts kubā, kā arī pastāv 4 zināmi skaitļi 3, 8, 9, 1. Ir zināms arī tas, ka abi nezināmie in naturāli skaitļi un viens no tiem var būt kā pozitīvs, tā arī negatīvs. Kādā pozā būtu vieglāk šo vienādojumu risināt, lai neizsauktu apkārtējo aizdomas?

Jānītis krustvārdu mīklas risināšanā vienu vārdu var atkost 5 minūtēs. Turpretī, izkožot 100 gramus, viņa krustvārdu mīklas minēšanas ātrums sarūk uz pusi. Cik gramus Jānītim jāizkož, lai viņš vienu vārdu mēģinātu atkost 100 gadus?

Pienvedējs Gunvaldis, ievērojot sanitāros noteikumus, epilē kājas ar epilatoru, kurš darbojas ar 1000 apgriezieniem minūtē. Turklāt zināms, ka pilns epilatora apgrieziens ir 0,2 centimetri. Ja Gunvaldis skuj kājas 3 minūtes, cik liels kopējais spalvas garums, ko noepilē Gunvaldis katrā reizē?

Reinis bezvēja apstākļos var aizčurāt 9 metrus tālu. Vai teorētiski Reinis varēs aizčurāt tālāk, ja viņš pakāpsies uz 1 metru augsta ķebļa un virzīs strūklu 45 grādu leņķī?

Vilibalds dažkārt mēdz staigāt soli uz priekšu, divus atpkaļ. Cik ilgā laikā, iedams it kā iekšā mājā, Vilibalds tomēr iekritīs vircas bedrē, kas atrodas 15 metrus no mājas, ja zināms, ka Vilibalda soļa garums ir 70 centimetri?

Katru desmito reizi, mēģinādama apslapināt ar mēli pirkstu, konduktore Sarmīte iebaksta sev acī. Savukārt, iebakstot acī katru trešo reizi, viņa ļoti rupji nolamājas. Cik liela ir varbūtība, ka rupjības sadzirdēs bērni, ja zināms, ka vidēji dienā viņa apkalpo 300 pasažierus, no kuriem 25 procenti ir bērni?

Vidēji reizi simts gados Oliņu dzimtā ģimenes galva tomēr sajauc un nogaršo zirgābolu. Iespēja, ka tas iegaršojas, ir 50 procenti. Ja zirgābols tiešām iegaršojas, tad visa Oliņu dzimta tos dabūs ēst regulāri nākamos piecus gadus. Ja zināms, ka Oliņu dzimtā paaudzes mainās ik pa 30 gadiem, un katrā paaudze ir vidēji 15 cilvēki, cik liela iespēja ir katram Oliņu dzimtas jaundzimušajam savā mūžā noēsties zirgābolus, ja Oliņu dzimtā vidēji dzimst 2 bērni 5 gados.

Ja Skaidrīte pārgulēs ar Māri, viņai būs meitea, ja ar Vari, viņai būs dēls, bet ja ar Osīti, viņai būs dvīņi. Savukārt, ja viņa pārgulēs ar Raimīti, viņai būs seksuāli transmisīvā slimība. Savu izvēli Skaidrīte izdara, plūcot Margrietiņu. Kas Skaidrītei tiks, ja zināms, ka Margrietiņai in nepāra ziedlapiņu skaits, un Skaidrīte divreiz nokļūdās?

Rihardam 18 gadu vecumā, lai atvērtu alus pudeli ar zobiem bija nepieciešamas 16 sekundes. Cik gados Rihards palika bez zobiem, ja zināms, ka dienā viņš ar brāli izdzēra vismaz kasti?

Skolotāja stundas laikā nošķaudījās sešas reizes. Cik solu rindas viņa aplipināja ar vīrusu, ja zināms, ka tas pārvietojas ar ātrumu 6cm minūtē?

Valdo kāpa kokā augšā, bet Haralds tajā pašā laikā slīdēja no koka lejā. Cik metru augstumā viņi satikās, ja nekas cits nav zināms. Ko vēl var aprēķināt?

Zinaida vienlaicīgi mutē pārnēsā 345 ķiršu kauliņus, divus mandarīnus un dzīvokļa atslēgas. Cik ilgā laikā viņa no tā visa atbrīvojas, kad vakarā jātīra zobi, ja zināms, vīrs viņai nepalīdz.

Skaidrā Juris no Mālpils līdz Suntažiem var aiziet 2 stundās, bet izdzerot puslitru sīvā- 5 stundās. Par cik palielināsies attālums (no Mālpils līdz Suntažiem), ja zināms, ka Jura ātrums abos variantos ir vienāds?

Kolhoza fermā ir trīs govis un viens bullis. Kāds būtu govju skaits fermā, ja uz fermu darbā tiktu nosūtīti septiņi gucuļi, pie kam katrs no tiem patērē vidēji 2.5 litri brāgas dienā?

Pēteris un Žanis izdzer viens 200 gr brendija, otrs 300 gr, un nodzied 1 dziesmu no rokoperas Lāčplēsis. Cik brendija abiem jāizdzer, lai nodziedātu visu rokoperu Lāčplēsis?

Zirneklis pa griestiem rāpo ar ātrumu 450 metri stundā. Saimniece ar putekļusūcēju sūknējot istabu, ievēro 4 reizes lielāku ātrumu, taču viņa pēc katra uz priekšu spertā soļja, par 1/5 daļu pavirzās atpkaļ. Kādas ir zirnekļa izredzes, ja mājā ir trīs istabas, bet putekļusūcēja jauda ir 5000 vatu?

Par cik, procentuāli, zaķīša Garausīša, kurš nedēļu dzīvo tik uz puszaļām skābenēm, izvades spiedes nesaturēšanas spēka moments būs lielāks, mazāks vai vienāds, nekā vilka Pelēcīša, kurš nedēļu nav mielojies ne ar vienu zaķīti, izvades griezes berzes spēka moments? Atbildi formulēt, izmantojot grafiskās diagrammas.

Kaimiņu Frīdim ir Točka, viena polša cena ir 0,89 Ls. Kāds būs točkas ieņēmums, zinot to, ka Vilibaldiņš uzkāpa uz korķa un pusotru nedēļu nebija darbā, kur visi dzēra?

Anniņa dzīvo 12-stāvu mājā. Nākot no skolas ar Jānīti, viņa grib pamīlēties liftā. Lifts līdz 12. stāvam iet 30 sekundes. Lai Jānītis izģērbtu Anniņu, vajag 15 sek., pašam 10 sek.. Lai to izdarītu, vajag 45 sek. Lai saģērbtos, vajag 20 sek. Jautājums: cik stāvu mājai ir jābūt, lai Jānītis ar Anniņu to paspētu izsdarīt liftā?

Divas 60 kg smagas sievietes rij biezpiena sieriņus- viena leišu, otra kārumu. Leišu sieriņš ir par 2 santīmiem lētāks, cik ilgā laikā abas sievietes sasniegs 100 kg robežu, iztērējot vienādu naudas summu.

54 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

tā izrēcos  emotion

3 1 atbildēt

''Kaķis pa nakti pieliek 3 stundās vienu kurpi. Zivtiņu ģimenē ir tēvs, māte un 2 dēli. Cik cilvēku no rīta izies uz darbu, ja zivtiņu ģimene guļ vidēji 9 stundas?'' emotion

2 1 atbildēt

:D :D

2 1 atbildēt

Labi izsmējos

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
anh avatarsanh

kaut kāds sūds emotion

0 3 atbildēt

emotion

0 4 atbildēt