local-stats-pixel fb-conv-api

Āfrikas krāpnieki: mīlestība no pirmā acu skatiena38

671 1

Long story short.

Atrodos darbā, ir brīvs brīdis, tāpēc ielūkojos facebook. Pēkšņi mani uzaicina kaut kāda Mellissa Cassa. Pirmā doma: kas pie velna?! Paskatos profilu, lai uzzinātu kas ir kopīgie draugi. Izrādās neviens cits kā senais draugs Kaspars.
Viss tiek smalki izrunāts kopējās firmas čata sarakstē apmainoties ar visiem ekrānšāviņiem.
Pētu profilu un jau pirmajā minūtē saprotu, ka profils ir viltus. Skola norādīta kā Kotdivuārā eksistējoša augstskola, bet dzimtā pilsēta un dzīvessvieta - Ventspils. Nodomāju, kāpēc gan neapstiprināt un nenoskaidrot, kas mūsu jaunajiem draudziņiem ir aiz ādas.

Nospiežam pogu "confirm".

Nepaiet pat ne minūte, kad jau pirmais teksts čatā tiek saņemts. Aptuveni kaut kas tāds: "Salu kā Tu esi?" Uzreiz saprotams, ka tiek izmantots "google translate". Valoda tiek pēkšņi nomainīta uz angļu, jo jaunie draugi saprot, ka saruna nevirzās uz priekšu.

Vārds pa vārdam un izrādās, ka mūsu jaunā draudzene Mellissa ir patiesībā no "Rīgas". Diezgan dīvaini, jo norādīts taču, ka no Ventspils. Tiek taujāts pēc e-pasta adreses, lai varētu apmainīties ar bildēm.
Shēma uzreiz skaidra – tiek uzaicināti konkrētā pilsētā dzīvojoši cilvēki, ja draudzības aicinājumu apstiprina, tad saaicina arī Tavus draugus. Sāk intensīvi sarakstīties, turklāt teksti visiem ir identiski, bet pēc atbildēm skaidrs, ka otrā pusē sēž reāls cilvēks, nevis ieprogrammēts bots. Pēc neilgas sarakstes tiek prasīts, lai nosūtat savu bildi, vēlāk jau aiziet pikantāka rakstura bildes, bet beigās domājams, ka pat kailfoto.
Shēmas jēga - dabūt Tavu kailfoto vai pikanta rakstura bildi, tad izspiest no Tevis naudu draudot nosūtīt bildi visiem Taviem draugiem utt., kas jau ir saaicināti draugu lokā.

Tiklīdz shēma noskaidrota, ir jauns mērķis. Spēles nosaukums – ČAKARĒ ČAKARĒTĀJUS. Mērķis – bezjēdzīgi tērēt skameru laiku un resursus, lai tiem līdz profila izdzēšanas brīdim būtu mazāk iespēju ievilkt savos tīklos kādu dulburi. Atļautie paņēmieni: viss – meli, pasakas un naivas avs tēlošana.

Stāstam ir laimīgas beigas. Pēc vairāku dienu troļļošanās skameru profils ir dzēsts. Stāstā gaišā puse – man ir skameru e-pasta adrese un sarakste pagaidām turpinās.
TROLL HARD or GO HOME! emotion

P.S
Pievienoju dažas fotogrāfijas un ekrānšāviņus hronoloģiskā secībā. Sarakste nav pilnīga diemžēl. Nepaspēju visu iemūžināt līdz profila dzēšanas brīdim.

Neesiet lētticīgi un dzeniet naglas Āfrikas prinču smadzenēs!

P.P.S.
Atvainojos par pareizrakstības kļūdām sarakstes laikā ar Āfrikas prinčiem. Saruna tapa smieklu pavadījumā.

671 1 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

''I'm from Riga and from you?''

gold 

71 0 atbildēt

100 punkti tā meitene krūšturī ir kāds cits nelaimīgais lietotājs, kas uzķērās uz spameriem

36 0 atbildēt
Žēl, ka nav visa sarakste. Vēlētos to saņemt ziemassvētkos kā papildinājumu apsveikumam emotion
29 0 atbildēt

Viens prikols, ko skameri izmanto ir tas, ka viņi speciāli raksta zemā līmenī, lai piesaistītu tikai idiotus, kuri varētu iekrist. Ja raksta labā līmenī, tad var nejauši uzķert arī kādu gudrāku cilvēku, kas ātri saodīs aizdomīgo rīcību un atteiksies turpināt (izniekots laiks + risks, ka troļļos vai ziņos kādai iestādei). Ja ir zems valodas līmenis, tad bieži vien atbildēs tikai tie, kas iekristu no sākuma līdz beigām, vai troļļi, kas tiem mērgļiem grib izniekot laiku.

Šajā gadījumā varbūt gan vienkārši bija stulbs zaglēns, bet tas tā, vispārīgi, lai saprastu, kāpēc e-pasta spams, piemēram, ir viss rakstīts tik zemā valodas līmenī - gudri zaglēni to dara ar nolūku.

23 0 atbildēt

Esmu arī čakarējis skamerus kas piedāvāja dalīt kaut kādus mistiskos miljonus. Sākumā izmantoju viņus angļu valodas trenēšanai, jo šie rakstīja ļoti labā, tīrā angļu valodā. Sarakste ilga gandrīz pus gadu. beigās prasīja manu numuru un es iedevu - ziedojumu tālruni bērnu atbalstam. Vēl dažas reizes šie atbildēja, ka nevar mani sazvanīt uz šo numuru, pēc tam pateicu ka zinu ka tas ir scam (nosaucu pat scam numuru) un pabiedēju, ka esmu saraksti nodevis varas iestādēm.

23 0 atbildēt

Arī esmu čatojis, profils bija profesionāls un no Rīgas vai vpils nebija, atkodu pēc tā ka īsti neatbildēja uz man uzdotajiem jautājumiem. Likās ka profesionāli izveidots robats ar nolūku cik ilgi spēs noturēt cilvēka uzmanību, bija vai nebija robots grūti spriest jo kad īsi un konkrēti uzrakstīju ka otrā pusē atrodas robots , par atbildi saņēmu ka pats esmu robots. emotion

19 0 atbildēt

Pa to saskaņas centru gan pārēcos 

16 0 atbildēt

Man piedāvāja viena āfrikāniete Miljonus ja viņu dabūšu prom no āfrikas. Ķip viņas tēvu nogalināja un miljoni palika pie viņas.  Bet viņai nav nekadu papīru. prasija piekļuvi manam kontam lai varētu ieskaitīt naudu par kuru varētu viņai nopirkt dokumentus. Paldies par kūkām  emotion 

16 0 atbildēt

Man arī kaut kas līdzīgs FB rakstija apmēram tieši to pašu tik uzreiz pēc 3. teikuma prasija man kailfoto  emotion 

14 0 atbildēt
Man anglija ar chali ta notika. Angli emotion facebooka ieraudziju pazinojumu no vina ka ja kads ierauga vina kailfoto tad vins atvainojas jo sita vinam izmanija emotion
13 0 atbildēt

Ha ha, labs! 

12 0 atbildēt

Tas ir pārāk prasti. Ar kaķa fotogrāfiju troļļoju daudz trāpīgāk, manuprāt. Man taču nepateica kādu bildi "viņa" grib.

7 0 atbildēt

man reiz kautaks līdzīgs  bij, tik rakstija viena francūziete  emotion rakstija, ka es viņai patīku, gribēja runāt caur skypu utt emotion 

7 0 atbildēt

Pirmkārt, biju darbā, tāpēc arī neatbildēju. Otrkārt, jā, otrā pusē būtu bijusi meitene, bet tikai viņas video ieraksts, nevis dzīva meiča. Kā es to zinu? Šī iemesla dēļ. https://tineye.com/search/3f96961381abc78342b4963d9711f2dde7d8ab88/?extension_ver=firefox-1.3.2 ; Bilžu saitēs var izlasīt, ka tas ir ekrānšāviņš no "free cam" pakalpojumu sniedzējas. emotion

7 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt
Man arī rakstīja no šitiem te.. Arī šāds pats variants- 3 ziņas un saka, ka mīl, piedāvā precēties un bērnus. Apnika un sāku neatbildēt.
6 0 atbildēt

ja gribetu tavas bildes santazet tad nemaz neprasitu tavu epastu jo tam nav nozimes kur dabu bildes.palaid pasu galveno garam vajag epastu nevis tavas bilde..ieej flirts.lv tur visu laiku pilns ar feikiem kas gaudo pec epasta..vienig ko noteikt iegut ir simtiem visad dumu spamu tas vis...

5 0 atbildēt

Es parasti čakarēju scammerus steamā, kad viņi cenšas nozagt man kādu skinu emotion 

5 1 atbildēt

PARDON??  emotion 

3 0 atbildēt
E - pasta gandrīz katru dienu atsūta kad ir iespēja dabūt 10,0000 čipa mantojums in sazin, kas.. Lai aizsūta bankas kontus un personas kodus tad ieskaitīs. 😂😂 Vēl raksta džeki un sūta bildes itka meitene un tā 😂😂
3 0 atbildēt