local-stats-pixel fb-conv-api

Virtuālā pavada3

65 1

Kompānija Safe Lead ir paziņojusi par ieceri izveidot virtualās pavadas mājdzīvniekiem. Virtuālās mājdzīvnieku pavadas ļaušot stiadzinot savu mīluli izvairīties no vairākām neērtībām, kuras saistas ar pavadas sapiņķerēšanos vai mājdzīnieka vēlmi apiet kādu, neskatoties uz pavadu, kā arī lielāka gabarīta mājdzīvniekiem nebūšot iespēja kādā brīdī apgāzt savu sainmieku, ja teiksim suns pamana kaķi vai tamlīdzīgi. Virtuālā pavadas darbošanās princips esot visai vienkārš saimnieks tur pie sevis raidītāju un mājdzīvniekam ap kaklu ir piestiprināts uztvērējs, kurš ar ultraskaņas palīdzību ierobežo dzīvnieka pārāk lielu attālināšanos no saimnieka. Atkarībā no ieprogrammētās distances mājdzīvniekam attālinoties no saimnieka ultraskaņas stiprums palielinās, kas mājdzīvniekam rada nepatīkamas izjūtas un liek atgriezties atpakaļ tuvāk saimniekam. Patreiz izstrādātāji cenšas pārliecināt dzīvniektiesību aizstāvjus, par to ka šādas pavadas būšot dzīvniekiem piemērotākas kā parastās.

Kādus ieguvumus sola virtuālās pavadas:
+ starp saimnieku un mājdzīvnieku nav fiziskas saites, tāpēc mājdzīvnieks vara apiet dzitus dzīvniekus cilvēkus vai šķēršļus nesapinoties pavadā
+ attālinoties dzīvniekam no saimneika ultraskaņas signāls pastiprinās pakāpeniski, kas ļauj izvairīties no dzīvnieka iekāršanās vedināšanai paredzētajā pavadā
+ virtuālā pavada varēšot tikt piekāgota izmantošanai putniem un citiem dzīvniekiem, kas ļaušot staidzināt eksotiska tipa dzīvneikus, viens no virtuālās pavadas izstrādāšanas iemesliem esot bijusi kāda bērna iegriba turēt mājās sikspārni, tomēr viņa vecāki aizbildinājās ar faktu, ka sikspārni nebūšot iespēja staidzināt.

Pastāv vēl dažādas idejas, kā šo tehnoloģiju pielāgot un izmantot mājdzīvnieku uzvedības koordinēšanai, bet pagaidām kompānij cer, ka viņiem sanāks izstrādāt pietiekami kvalitatīvu virtuālo pavadu un patērētāji to pieņems, kas ļaus šo produktu attīstīt un uzlabot izmantošanai nākotnē.

lasi, vērtē, komentē emotion

65 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Es atbalstu šī izgudrojuma ieviešanu.

3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt