local-stats-pixel fb-conv-api

Vai globālā sasilšana ir cilvēku izraisīta?66

198 1

Klimata pārmaiņas ir ļoti jūtīgs jautājums. Uz antropogēnās vai cilvēku radītās globālās sasilšanas pretiniekiem, skatās vismaz tādām pat acīm, kā uz Plakanās zemes biedrības biedriem. Kā gan citādi, teorijas aizstāvjiem apgalvojot, ka vairums zinātnieku neesot šaubu – pierādījumi cilvēku ietekmei uz pasaules klimatu ir neapgāžami. Turklāt, ja nekavējoties netikšot pieņemti nepieciešamie mēri, nebūšot ilgi jāgaida, lai Zeme pārvērstos par tikpat labvēlīgu planētu, kā Venēra. Ja Plakanās zemes biedrības trūkumi aprobežojas ar nevienam nekaitīgu ignoranci pret zinātni, tad antropogēnās globālās sasilšanas skeptiķi esot patiešām bīstami, jo, klausoties viņos, riskējam padarīt pasauli neapdzīvojamu. Tomēr cik no mums patiešām saprot, uz kādiem pamatiem balstās abu pušu apgalvojumi, vai pat to, kāds ir to saturs?

198 1 66 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 66

0/2000

Turklāt, tas nenozīmē, ka es dodu zaļo gaismu dabas piesārņojumam. Visiem, kuriem ir iespēja rūpēties par dabu, tieši tā arī vajadzētu darīt. Bet zaļā domāšana ir bagāto privilēģija. Salīdzini zaļo uzskatu izplatību kartes ar populāciju vidējiem ienākumiem un pārliecināsies, ka tas atbilst patiesībai. Izrādās, ka cilvēkiem nepatīk dzīvot piesārņojumā un mēslos un, tiklīdz tie to var atļauties nedarīt, tā vide kļūst par prioritāti. 

7 0 atbildēt

Lielākā daļa zinātnieku tomēr ir guvusi pārliecību, ka globālā sasilšana ir cilvēku izraisīta. Viedokļi atšķiras, bet fakti ir universāli.

Tā vietā, lai domātu par risinājumiem tik draudošai problēmai, mums vēl joprojām ir "jādiskutē" ar cilvēkiem, kas iebilst pret vispārpieņemtiem faktiem par būtisku risku cilvēku civilizācijai. Ak, šī pasaule...

5 1 atbildēt

Autor, jopt... Tu skaisti ļej" vai "pārposto" gudru savārsmojumu,par kuru nav mūsu publikas spēkos spriest (tiposks propogandas paņēmiens)...

Bet pamēģiniet izoiet no tādu apstākļu analīzes, kas Jums ir ikdienā acīm redzami un pašiem aptaustāmi, nevis no kautkādiem Jūsu kontrolē neesošiem zinātnieku slēdzieniem par vai pret globālo sasilšanu:

Piemēam: "Piedirsi, savāc aiz sevis" princips. Veseli industriāli reģioni smok nost un slimo ar astmu un plaušu slimībām no dzimšanas... Tas ir kāpēc- tāpēc, ka kārtējais "sasilšanas cikls", vai tāpēc ka industrializēto valstu valdībām pie dirsas, ko elpo viņu cilvēki? Pirmais tur nav pie vainas... Pie vainas ir tikai cilvēku vienaldzība un mantkārība- pēc manis kaut ūdensplūdi...

Man piekāst, vai tuvojas vai netuvjas kaut kāds "dabīgais cikls"... Kas ir dabīgs, nav kaitīgs...

Bet nezkāpēc tieši industiālajās valstīs ir visstiprākais lobijs par viņām izdevīgāko teoriju, kas turpinās ļaut netraucēti piesārņot vidi, neinvestēt jaunās un tīrākās tehnoloģijās, bet savā privātajā kapitālā, jahtās, varā un ietekmē? emotion 

Vēlreiz padomā un met pie malas absurdus spriedelējumus, par kuriem tev nav nekādas kontroles un spējas racionāli pierādīt to objektivitāti...

Ja prasa man es esmu tikai un vienīgi par to lai civēki nelaistu savas atejas grāvjos, negāztu atkritumus mežos un veselas korporācijas un valstis nelaistu sūdus jūrās un atmosfērā... Neatkarīgi vai, tas ko ietekmē vai nē...

4 0 atbildēt

Vispār nav taisnība ka provblēma ir tikaio pēdējos 15 gados,  Un ne tikai CO2 ir kaitīgs, ir daudz kaitīgāki izmeši, ka teiksim Freons, kas gan vairāk uz ozona slāni, bet sarūkot ozona slānim, palielinās ultrvioletā starojuma intensitāte - attiecīgi sarūk fitoplanktona daudzums, kas piedalās lielākā daļās pie CO2 apsorbēšanas..

Lielākā daļa valstu ir atteikušās no freona izmantošnas, to aizstājot ar citām vielām, 

~~70 freonu plaši izmantoja sadzīves "airasolu: ražošnā.. tas ir tika izmantots lielos apjomos.. Tagad tas vairs netiek darīts, tas ir tieši pateicoties valstu sadarbībai klimata kontroles jautājumos... tāpat ir samazinātai metāna apjomi un citas vielas.. Un nēģeris kas kurina māju ar lopu pļekām, jau nav trakākais piesārņotājs - var teikt ka zaļi domājošs, jo izmanto atjaunojamos resursus - vienkārši parasts dabas cikls.. Par tiem dabas cikliem, jā protams tie ir un būs, bet lielu daļā tur pie vainas bija vulkāniskā darbība,  kas itkā dod lielu daļiu CO2, bet ir viens liels bet dod arī daudz putekļus kas aiztur saules starus.. tad nu atkarībā kas vairāk tiek izmests. ja putekļi tad paliek vēsāks, ja CO2 tad siltāks.. tieši tāpēc nevar korekti salīdzināt cilvēku radītos izmešus ar dabas radītajiem...  

4 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

atbalstu ideju,ka mūsu loma ir niecīga.

2 1 atbildēt

Kā jau es rakstīju vienā no saviem rakstiem - Cilvēku saistība ar globālo sasilšanu ir tikpat liela, kā smēkēšanai ar vēzi.

1 0 atbildēt

Kaa tu iedomajies cinities pret kodolkaru? it ipasi no Latvijas pilsona puses, latviesa puses. Maza iespeja tur kko ietekmet. No sakuma paradi, ko un ka tiesi tu kaa individs taisais mainit. Neiespejami. 

Protams, ka pozitivisms utt, nav nekas slikts. Bet panem kadu realitates piesitienu ar rita kafijas kruzi. Tikai paris cilveki generacijas laika kko maina uz labo pusi. 

un pats, pati nolec no tiltina vai ej papeldies  emotion 

1 0 atbildēt

Evolūcija ir tikai teorija.

2 1 atbildēt

ko var iespringt uz to sasilšanu, tur neko nevar mainīt, nav jēga par to pat domāt daudz

0 0 atbildēt

Mana bioloģijas skolotāja teica, ka globālo sasilšanu izraisa pasaules cikls, kas notiek ik pēc vairākiem simtiem miljoniem gadu. No paša sākuma (4.57 miljardus gadus atpakaļ), kad pasaule izveidojās , tā bija elle īstajā dzīvē. Uz zemes bija tikai aktīvi vulkāni un karstas magmas okeāni. Pēc tā nāca globālā sasilšana vairāku miljonu gadu laikā. Līdz globālai sadalīšanai bija daudz laika un perfekti laikapstākļi, veidotos dzīvība. Laika gaitā visas dzīvības formas nosala. Traļi vaļi, atkal globālā sasilšana. Starp sadalīšanu un sasilšanu ir pietiekami daudz laika, lai izveidotos dzīvība. Ko var zināt, varbūt cikla lai kā jau ir bijuši cilvēki pirms mums. Šis cikls jau ir atkārtojies septiņas reizes un mēs atkal tuvojamies globālai sasilšanai.

0 0 atbildēt

Vis būs lāb,šoziem būs ledslaikmets.

0 0 atbildēt

Lai arī cik stulba tā nebūtu, to pārliecinoši apgāzt, ir ļoti grūti emotion Plakanie ir izstrādājuši paši savu Saules sistēmas modeli, kas izskaidroro katru apaļās zemes pazīmi. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Palasi par mazo ledus laikmetu. Nesakrīt ar tavu tulkojumu. Es esmu reālists, tāpēc uzskatu, ka cilvēks neietekmē klimatu. Bet te tu nedaudz salaidi dēlī. Kopš viduslaikiem klimats silst. Un silšana turpinās.
0 1 atbildēt
Nē!
0 1 atbildēt