local-stats-pixel fb-conv-api

Tumšās matērijas tīkla esamība3

45 0

Zinātnieki iegūst pirmo attēlu, kas apstiprina galaktikas vienojošā tumšās matērijas tīkla esamību.

45 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Tas, ka mēs "radzam" vien niecīgu daļu no mums tepat apkārt esošā, tas gan vairs nav nekāds noslēpums. Bet kādas atbildes slēpj mums "neredzamais", bet tepat esošais, tas gan ir labs jautājums. Un šeit iet runa par to, kas mums pastāvīgi ir tepat blakus.

Otrs fakts, kas jāņem vēra, ka tikai mums redzamā Visuma apjomi nav prātam aptverami. Un tur mazāk nekas nepaliek. Mūsu zinātne vēl ir bērnu autiņos, bet arī tas ir nopietni. Skumji vairāk par to, ka tik daudz resursa tiek izniekots muļķībās nevis nopietnos jautājumos, kas kardināli varētu mainīt mūsu uzskatus un līdz ar to dzīves. Uzskatu, ka zinātnei jāvirza pasauli nevis izklaidēm.

2 0 atbildēt

kaut kur ir dzirdētas tēzes, ka tumša matērija ir kaut kas līdzīgs vielas elastībai, kur ar spēku viela tiek deformēta, tomēr deformētajai vielai saglabājas īpašība ieņemt stāvokli, kāda tā bija pirms deformēšanas. Ja stikla traukā tiks saspiests vai no turienes izsūknēts gaiss, tad par to pēc skata uz stikla burku neko pateikt nevarēs. Tomēr atverot stikla trauku spiediens izlīdzināsies. emotion

1 0 atbildēt

interesanti.

tik uz bildes varēja norādīt, kura ir tad tā tumšā matērija 

0 0 atbildēt