local-stats-pixel fb-conv-api

Trakākās atomieroču idejas13

610 0

Kopš pirmajām apjausmām par kodolreakciju potenciālo spēku 1920-tajos gados, ir mēģināts radīt pašus iznīcināšokos ieročus kādi vien vispār ir pastāvējuši. Lai arī kodolieroči pret pretnieku ir izmantoti tikai divreiz (Hirosima un Nagasaki), to radītie postījumi bija pārsteidzoši. Pēc mūsdienu standartiem izmantotās atombumbas bija mazas, tikai 20 kilotonnas. Daudzu tagadējo atombumbu jauda ir mērāma megatonnās.

Parasti bumbas tiek nomestas no lidmašīnām, bet Auksta kara laikā domāja arī citus risinājumus tam, kā atrast labāko un efektīvāko veidu cilvēku iznīcināsanai.

610 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Kopš raķešu ēras sākuma, no lidmašīnām neviens vairs tik dārgas bumbas nemetīs. Pamatā visi šodienas kodolieroči ir uzmontēti kā kaujas galviņas uz dažāda veida raķetēm. Lai to izdarītu, protams, tika pielikts ne mazums pūļu, bet tas bija tikai tehnikas jautājums. Šodienas starpkontinentālā raķete var nest vairākas kaujas galviņas, kur katra var trāpīt pa citu mērķi visai lielā apgabalā. Turklāt pretraķešu "vairogi" ir tikai mēģinājums pasargāt no šādām raķetēm nevis garantija tās visas notriekt. Notriekt raķeti, kas lido ar kā minimums pirmo kosmisko ātrumu nav nekādi joki. Salīdzinājumam - tas ir kā trāpīt izšautai lodei ar citu izšautu lodi. Jāpiezīmē, ka lode lido aptuveni 10 reizes lēnāk. Vēl nereālāk ir notriekt spārnotās raķetes un atrast zemūdenes, no kurām tās izšautas. Atomzemūdenes skaitās šodienas lielākie draudi, lai gan es tomēr liktu starpkontinentālās raķetes pirmajā vietā to skaita dēļ. Principā pusstundas laikā var pazust Ziemeļu puslodes civilizācija. Uz Dienvidu puslodi raķetes nav tēmētas un pieņemu, ka arī nevelk tik tālu, t.i., nav tam sagatavotas, bet tas, protams, neizslēdz kodolziemu visā planētā.

16 0 atbildēt

Kā atrast labāko un efektīvāko veidu cilvēku iznīcināšanai? Un par to vēl lauzīja galvas un piepūlēja smadzenes.

8 0 atbildēt

 emotion 

7 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

 emotion Interesanti.

2 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Vai tiešām trakākās atomieroču idejas ir 70 gadus senas? :/

1 0 atbildēt

Jām...  emotion 

1 0 atbildēt

3. falloutaa liidzigs suuds arii ir

1 0 atbildēt

cilveeks ir stulbs radiijums...

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt