local-stats-pixel fb-conv-api

Pavisam drīz cilvēka prātu varēs ielādēt robotā un apmeklēt savas bēres7

96 0

Kas varētu likties kā neiespējama fantastika, pavisam drīz var kļūt par realitāti. Kā tas ir noticis mūsdienās jau ar daudzām citām lietām. Slavens futurologists savā blogā ir izklāstījis ideju par to, ka drīz būs iespējams robotos ielādēt savu prātu un pēc tam mierīgi doties uz sava, nu jau mirušā, ķermeņa bērēm, nu apmēram uz 2050. g. Kas būtībā nozīmē to, ka daudzi līdzcilvēki varēs iegūt nemirstību. Vai vismaz tie, kas to varēs atļauties. Vai ir vērts sākt krāt naudu savam "houstam"?

96 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Es domāju, ka tam būtu katastrofālas sekas, sākot ar pašnāvību vilni- Jo cilvēki saprastu ka pēc nāves nekā nav, un var tiešām izbēgt no ciešanām, Kā arī no bruņotām laupīšanām, jo pat reti kurš gribētu riskēt ar savu dzīvību, apzinoties, ja pēc tam var vienkārši nomirt un izgaist. Pašu prātu kopēt un dzēst vajadzētu pa daļām- lai prāts pierastu pārvaldīt gan miesas ķermeni, gan robota ķermeni. Tam gan būtu vajadzīgs konkrēti zināt, ka visas atmiņas atrodas smadzenēs, nevis dvēselē.
2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai tu gribētu "lejupielādēt" savu apziņu robotā?

Cits variants: Es redzu problēmas - pāriet robota ķermenī ir jēga tikai tad, ja tas ir identisks oriģinālajam cilvēka ķermenim ar visām tā funkcijām. Nedomāju, ka 30 gadu laikā izdosies atrisināt visas bioloģiski mākslīgā cilvēka vai robota ķermeņa izveides problēmas. Bet varbūt esmu pārāk liels pesimists..

2 0 atbildēt

mulkibas

1 0 atbildēt
Es saku, ka šis ir pilnīgi garām. Nezinu vai vēlētos šādu dzīvi, savu prātu prastā robota, kas neko nejūt, nekādas jūtas, tikai domā, vergo pasaulei utt. Tāpēc absolūti NĒ
0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai tu gribētu "lejupielādēt" savu apziņu robotā?

Cits variants: Tas nebūtu labākais risinājums. Katram cilvēkam ir arī jāatpūšas no dzīves. Nevar tā vienkārši dzīvot mūžīgi. emotion

0 0 atbildēt

tas nebūs iespējams, jo Dievs nekad to nepieļautu!

0 0 atbildēt