local-stats-pixel fb-conv-api

Nixie - lidojošā kamera-aproce, kas spēj sekot savam lietotājam1

58 0

Nixie - šāds vārds dots jaunajam, ar kameru aprīkotajam četru rotoru mini helikopteram. Izgudrojuma, kas gan vēl ir tikai attīstības stadijā, galvenais uzdevums būs sekot lietotājam un pēc tā pavēles uzņemt foto un video. Savukārt, kad Nixie netiks lietots, to, gluži kā rokas pulksteni, varēs ērti aptīt ap plaukstas locītavu.

Selfiju jeb, latviskojot, pašiņu uzņemšana mūsdienās ir kļuvusi par starptautisku parādību. Ir kompānijas, kuras lepojas ar savu viedtālruņu priekšējo kameru ideālo piemērotību pašiņu uzņemšanai. Tikmēr citas ražo savādas un ekscentriskas kameras, kuru galvenais mērķis ir tieši pašbilžu uzņemšana. Varam vien secināt, ka, gribam to vai nē, pašbilžu fenomens tik ātri neizzudīs.

Sīciņā kvadrokoptera Nixie mērķis ir attīstīt pašiņu konceptu - izņemt kameru no lietotāja rokām un pacelt to gaisā. Ideja, kā tas tiks panākts, ir pavisam vienkārša: miniatūrā lidaparātā iebūvēta ap savu asi rotējoša kamera, kas ir spējīga sekot tās īpašniekam un uzņemt fotogrāfijas vai video materiālus. Lidaparāta daļas, kuras balsta rotorus, ir salokāmas, kas kameru padara viegli pārnēsājamu.

Pašlaik Nixie vēl ir tikai izstrādes stadijā un tā konstruktoriem jāmeklē veidi kā sekmīgi atrisināt virkni tehnisku problēmu, lai savus konceptuālos uzstādījumus ietērptu praktiskos risinājumos. Neapšaubāmi idejas realizāciju paātrinās IT kompānijas „Intel” rīkotajā konkursā „Make it Wearable” ("Padari to valkājamu") tikko, novembra sākumā iegūtā galvenā balva - 500,000 ASV dolāru.

Ja Nixie projekts tiks praktiski realizēts, plānots, ka galaprodukts būs savietots ar viedtālruņa aplikāciju, aparāts spēs pēc pavēles pacelties gaisā un iekadrēt lietotāju foto vai video uzņemšanai. Nixie lidojums būs automātisks, tāpēc manuāla kontrole nebūs nepieciešama, lidaparāts pats atgriezīsies pie lietotāja, kad tiks dota pavēle.

Tā kā Nixie vēl ir tikai koncepta stadijā, tad tādas ziņas kā nelielā lidaparāta akumulatora darbības ilgums un citi tehniskie rādītāji pagaidām nav pieejami, taču ir jau zināms, ka lietotāji varēs izmantot 3 uzņemšanas režīmus - pašiņu, 360 grādu panorāmas foto, kā arī jau minēto video režīmu, kas jauno izgudrojumu padarīs interesantu ne tikai pašportretu bildēšanas cienītājiem, bet arī aktīvās atpūtas mīļotājiem un profesionāliem sportistiem.

58 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt